Matkustelu

Vinkkejä Lontooseen kiitoskuvat pixabay.com
Kyllä, vihdoin yks mun haaveista tapahtuu ja mä pääsen Lontooseen!! Aikaa lähtöön on parisen viikkoa, ja nyt kaipaisinkin kaikki vinkit teiltä Lontoota varten. Tiedossa on jo pari spesiaalimpaa juttua paikan päällä. Erityisesti kiinnostaa parhaat paikat ja vinkit shoppailuun, ruokapaikkoihin ja julkiseen liikenteeseen. Mitkä olisi ne vähän ei-niin-tunnetut must nähtävyydet ja minkälainen on hintataso julkisessa liikenteessä? Millaiset on nähtävyyksien sisäänpääsymaksut?
Kertokaahan omia kokemuksia ja heittäkää tarpeellisimmat vinkit maan ja taivaan väliltä! En malta oottaa, ja haluankin käyttää nämä jäljellä olevat viikot matkan suunnitteluun. Sana on vapaa!🇬🇧😍
Easter
Punainen seinä

11 Comments

 • Emmi Laine

  – Kannattaa ottaa joka paivalle jolloin aiot matkustaa julkisilla paivalippu (~13£)

  – Paa shoppailukatu Oxford Street on kavelty paasta paahan parissa tunnissa. Kannattaa tutustua myos TK Max myymaloihin (vahan kuin outlet myymaloita). Niita loytyy ympari Lontoota, mm. Govent Garden ja Hammersmith.) Myoskin loytyy iso shopping mall Shepherds Bush in kupeesta.

  – Kaykaa Camden Townissa ja etsikaa siella Canden Market

  – Kaykaa Shoreditchin alueella

  – Kaykaa Hackneyn alueella

  – Kaykaa Richmondissa

  – Soho on taynna ravintoloita jos ei jaksa lahtea keskustaa kauemmas syomaan.

 • Anonyymi

  Camdenissa ja China Townissa kannattaa käydä ihan vaan mielenkiinnosta 😀 Oxford street on paras shoppailuun ja Harrodsia suosittelen myös, mutta nämä olikin aika perusjuttuja toki. Oyster kortit helpottaa julksilla liikkumista 🙂 Ruokapaikoista isoin suositus Yo!Sushille, ja lopuksi vinkkinä Primrose Hill, sieltä näkee koko kaupungin! Toivottavasti tästä oli apua 😀

 • Elli

  Oi kiitos!!<3 Tästä saatiin hyvä to do -lista mukaan 😀 Hyvä tietää suuntaa-antava hinta päivälipulle, koska sellainen tulee varmasti meille tarpeeseen. Outlet-myymälät on täydellinen vinkki mulle hehe, pakko päästä käymään!

 • Sonja

  Kantsii julkisia varten ottaa oyster card -johon ladataan rahaa. Se oli ainakin tosi kätevä käyttää ja tulee vähän matkan pituudesta riippuen todennäkösesti päivälippua halvemmaks. Shoppailla kannattaa ehdottomasti Oxford Streetilla, mut sinne kantsii suunnata heti aamusta. Museoista kannattaa tsekata Brittish Museum. Natural history museum ainakin itelleni oli pieni pettymys. Kantsii varata aikaa ihan vaan puistossa hengailuunkin ja mä ite rakastuin Hyde Parkiin. 🙂 Lontoo on kyllä niin ihana paikka ja sinne voisin lähtee vaikka heti uudelleen. Niin ja jos Harry Potter yhtään kiinnostaa, niin WB:n Harry Potter studiot on ihan must!

  Tän Lontoo -tagin alta löytyy mun blogista Lontoo -aiheisia postauksia, jos kiinnostaa:
  https://sonjatuuliak.blogspot.fi/search/label/London

  Ihanaa reissua sulle! 🙂

 • Elli

  Kiitos paljon!<3 Puistoja mäkin odotan innolla ja Potter Studiolle meillä onkin jo ostettuna liput kierrokselle, koska kuultiin että ne saattaa olla kuukausikin aiemmin loppuunmyytyjä 😀 Kiitos linkistä, tosta saankin kivaa iltalukemista! 🙂

 • Sara V

  Tässä on jo aika hyviä vinkkejä tullut ja mäkin tosiaan suosittelen tota Oyster Cardia 🙂 Ja Harry Potter Studio Tourilla oon käynyt sillon kun se avas ja oli aivan huippu! Nythän sinne on tullut vaikka mitä lisäyksiä niin pitäis itekin kävästä uudestaan.
  Oxford Street on tosiaan tunnettu shoppailumahdollisuuksistaan, mutta oikeestaan itse tykkään enemmän Regent Streetin valikoimasta. Regent Street kulkee siis Piccadilly Circusista Oxford Circusiin, että siitä pääsee sitten jatkamaan Oxford Streetille jos niin tahtoo 🙂 Regent Streetiltä löytyy mm. J.Crew, Antrhopologie, Ted Baker, Karen Millen ja myös Leviksen jättimyymälä sekä monet muut brändien flagship kaupat. Jos Abercrobie & Fitchistä tykkää, niin se löytyy kun kääntyy poikkikadulle siitä SuperDryn ja Burberryn välistä 🙂 Ylempänä kadulla kannattaa poiketa myös Carnaby Streetillä, mistä löytyy mm. suosikkikauppani Jack Wills! Myöskin tässä aiemmin mainittu kauppakeskus Sherpherd's bushissa on siis Westfields ja sieltä löytyy lähes kaikki Oxford streetin kaupat ja on yleensä ainakin vähän vähemmän hälinää.
  Pret a mangerista saa tosi hyviä välipaloja, joten niissä kantsii poiketa! Myös Byronin burgerit on pakko mainita, ja Bella Italia on meiän semmonen vakiopaikka, mistä saa semmosta ok ruokaa ok hintaan, ja jälkiruoat on tosi hyviä! China Townissa semmonen paikka kun Plum Valley on tosi hyvä, vaikka sitä ei heti katukuvasta bongaa kun on hyvin yksinkertainen design, mustat seinät ja tummennetut ikkunat. Afternoon Tea on tietenkin ihan must juttu ja sitä löytyy vaikka mistä hinta ja hienousluokasta, mutta aika semmonen perus hyvä on ainakin Caffe Concerton afternoon tea ja näitä kahviloita löytyy Lontoosta useampia 🙂
  Puistoista Hyde Park on toki ihana, mutta suosittelen myös St.James Parkia joka sijaitsee Buckingham Palacen luona 🙂
  Itse oon todella kiinnostunut sotamuseoista, joten esimerkiksi Churchillin War Roomeissa on tullut käytettyä tunteja, mutta yleismuseoista suosittelisin kanssa British Museumia.
  Myös mulle aivan must juttu on musikaalit! Lontoossa pyörii aina vaikka mitä huippuesityksiä, ja usein saman päivän näytöksiin voi saada lippuja hiukan halvemmalla, esim. Piccadilly Circusissä on heti metroaseman portaiden juurella semmonen Half-prize ticket standi.
  Notting Hill ja Portobello Market ovat tosi ihania ja sieltä alueelta löytyy myös paljon söpöjä pikku kauppoja ja kahviloita!

  http://saraoonav.blogspot.fi

Leave a Reply