Elämää chihuahuan kanssa: Tällaista on omistaa chihuahua

Mishan on toivottu näkyvän enemmän täällä blogissa, joten eiköhän toteuteta tämä toive. Misha on nyt tosiaan vähän yli kolme vuotias, ja tässä kolmen vuoden aikana on tullut tutustuttua tähän rotuun tosi hyvin…:D Kyseessä on siis chihuahua, ja voin todellakin kertoa että siinä vasta onkin omaperäinen rotu. Yksi päivä mulle tulikin mieleen tällainen hauska postausidea, jossa kertoisin teillekin hauskoja tilanteita, jotka ovat johtuneet Mishan (toisinaan olemattomasta) järjenjuoksusta hahah.

 

LATTIAT VOIVAT OLLA LIIAN LIUKKAITA
Kyllä vain, tämä koira ei aina uskalla kävellä lattialla. Se nimittäin saattaa olla liian liukas. Sitten uikutetaan surkeana maton reunalla kun ei päästä lattian yli, mutta sitten taas joinakin päivinä tämä tepastelee lattialla kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan.

KYNNYKSET VOIVAT OLLA LIIAN KORKEITA
Myös kynnysten yli ei tällainen hänen kuninkaallisuutensa pääse välttämättä yksin. Juuri pari viikkoa sitten laitoin jopa MyStoryyn pätkän, jossa Misha ei vain uskaltanut tulla puoli senttiä korkean kynnyksen yli.

VAATTEET OVAT KAMALIA – SISÄLLÄ
Talvella tuolle pienelle reppanalle on pakko pukea vaatteita. Ja sisällä Misha ei muka pysty liikkumaan vaatteissa kunnolla, vaan vaappuu epämääräisesti eteenpäin, mutta heti ulos päästessään hän on kuin mitään vaatteita ei olisikaan.

 

KAIKKI SININEN = VETTÄ
Me käytiin muutama viikko sitten Tampereen Koskikeskuksessa, johon saa tulla myös koirat ja siellä on lattioissa myös sinisiä laattoja. No, Mishahan sitten luuli niitä vedeksi (jota hän vihaa kuollakseen) eikä suostunut kävelemään niiden yli. Voin kertoa että hävetti, kun kaikki Mäkkärin ikkunapaikoilla katsoivat tuota pientä söpöä koiraa joka pelkää sinisiä lattialaattoja:D

MIELEN MUUTTAMINEN ON HÄNEN YLHÄISYYTENSÄ ETUOIKEUS
Misha haluaa lähes joka aamu sängylle ennen kuin me noustaan. Joinakin aamuina hän ei kuitenkaan osaa päättää, ja sitten Misha kinuaa sängylle, mutta hyppääkin sieltä alas melkein heti. Ja sitten tahtoo takaisin muutaman sekunnin päästä.

 

AURINKOKYLVYT
Kevään tullessa aamuaurinko on alkanut lämmittää meidän kotia. Ikkunoista tulvii aamuisin valoa, ja se muodostaa pieniä aurinkoisia spotteja lattiaan. Misha rakastaa käpertyä näihin aurinkokohtiin ja usein se myös liikkuu auringon mukana vaihtaen paikkaa aina kun aurinkokin siirtyy hieman.

KATSOKAA MINUA! MIKSI KUKAAN EI KATSO MINUA?!
Misha rakastaa huomiota. Usein kun ollaan jossain missä on muitakin ihmisiä ja ihmiset juttelevat keskenään, alkaa jostain alhaalta lattialta kuulua tasaisia vaimeita vinkaisuja. Häntä nimittäin ärsyttää suunnattomasti jos yksikään joukon ihmisistä ei katso häntä ja huomaa häntä:D

YKSIKIN NAPPULA VOI OLLA LIIKAA
Pienen chihuahuan masun koko on todellakin rajallinen. Monesti ollaan todistettu tilannetta, kun kuppiin on jätetty kaksi tai parhaimmillaan yksi nappula. Kun se nyt ei vaan enää mahtunut masuun ja hän on jo liian täynnä.

 

MITÄ ENEMMÄN PEHMEITÄ KERROKSIA, SEN PAREMPI
Kissathan tunnetusti tunkevat itsensä minkä kokoiseen avonaiseen laatikkoon tahansa. Mishalla onkin vähän sama tapa, mutta se vain käpertyy kaiken mahdollisen päälle. Meillä on tosi pehmeä nukkamatto, mutta silti on aina parempi jos senkin päällä on vielä joku pehmeä kerros hänen korkeutensa makoilua varten. Se voi olla viltti, tyyny tai vaikkapa pudonnut sukka. Eikä ole väliä, vaikkei sen sukan tai vastaavan päälle mahtuisikaan kokonaan, siihen on silti mentävä, koska onhan se nyt paljon pehmeämpi alusta kuin pelkkä matto. Ollaankin puhuttu, että vaikka tuohon matolle pudottaisi postimerkin, Misha käpertyisi tyytyväisenä senkin päälle hahah.

LEVITTÄKÄÄ PUNAINEN MATTO
Tämä liittyy vähän kahteen ensimmäiseen kohtaan. Hän ei nimittäin aina välttämättä pääse itse parvekkeelta sisälle, vaikka ovi olisi täysin auki. Mutta kun siinä parvekkeen lattialla on kovia puisia laattoja ja tuossa on korkea kynnys ja sen jälkeen on sitä kamalaa liukasta lattiaa. Onneksi nyt kulkeminen on helpompaa, kun otettiin ne puiset laatat pois parvekeprojektin yhteydessä.

 

Että sellaista on omistaa chihuahua. Jos olet harkitsemassa tätä rotua, muista varautua siihen, että chihuahua odottaa kuninkaallista kohtelua. Aina.

Muistakaa, että tämä teksti on kirjoitettu pilke silmäkulmassa:D Kaikki tilanteet ovat toki täysin totta, mutta useimmissa koira joutuu tyytymään rohkeuden keräämiseen, kun ihmiset eivät autakaan surkeasti ruikuttavaa Mishaa. Me ihmiset ollaan kuitenkin totta kai pomoja, mikä näkyy monessa tilanteessa, mutta tälle rodulle vain taitaa olla tyypillistä sellainen ajattelutapa ettei se pysty itse moneen asiaan. Ja se tekee elämästä chihuahuan kanssa todella hauskaa:D

 

Onko siellä joku, jolta löytyy myös chihuahua? Entäs onko sulla jokin muu koira?

 


×××
Misha näkyy aika usein mun Snäpissä, joten otahan seurantaan @ellimarias

 
 
 
 
 
 


LUE MYÖS NÄMÄ

× Irti oleva koira on vaaraksi itselleen sekä muille
× Keltainen farkkutakki piristää harmaintakin päivää
× 6 tekstiä muilta bloggaajilta, jotka sinunkin tulisi lukea
 

Lue myös

Kukkakuosia ylä- ja alaosassa: Asu Kukkaisviikkojen kunniaksi
Pastels everywhere: Rento pastelliasu ja suloinen pastellitalo

Kommentoi