Mitä tekisin vaihdossa toisin?

Pitkästä aikaa vaihtojuttuja! Tämä tällainen postaus on pitänyt toteuttaa jo kauan, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Ideana on siis koota yhteen asioita, joita muuttaisin jos lähtisin uudelleen vaihtoon.

 

Eli mitä tekisin vaihdossa toisin?

 

Aloittaisin valmistelut aiemmin

Mä tunnetusti aloitan kaikki valmistelut vasta tosi myöhään ja niin tässäkin tapauksessa. Toki pakko puolustautua, että mä esimerkiksi luulin, että asuntoa voi alkaa etsiä vasta viimeisten varmistusten jälkeen mutta silti niitäkin olisi voinut katsella jo aiemmin.

 

Pakkaisin mukaan vähemmän

Tapani mukaan mulla oli ihan hulluna tavaraa mukana. Tavaran määrä sitten tietysti myös lisääntyi, ja todellakin olisi ollut kannattavampaa lähteä tosi pienellä tavaramäärällä liikkeelle. Vähemmillä vaatteillakin olisi pärjännyt loistavasti.

 

Asuisin halvemmin

Mun asunto tosiaan maksoi todella paljon, vaikkei se ollutkaan ihan se kallein vaihtoehto. Mun asunto oli siis yksityisessä opiskelijatalossa ja maksoin siitä kuukaudessa enemmän kuin mitä maksetaan meidän yli tuplasti isommasta kaksiosta täällä Suomessa. Koulun asuntoloihin olisi päässyt tosi paljon halvemmalla ja hakisin ehdottomasti sellaiseen nyt, jos lähtisin vaihtoon uudelleen.

 

Söisin enemmän ulkona

Mä söin oikeasti tosi vähän ravintoloissa ja vastaavissa koko vaihdon aikana, kun tein niin usein ruokaa asunnolla. Toki sillä säästin paljon rahaa, mutta jälkeenpäin ajateltuna olisi ollut jopa kiva tutustua enemmän ravintolatarjontaan siellä päin.

 

Kävisin enemmän elokuvissa

Leffassa mä aloin käymään vasta aika vaihdon lopussa ja silloin alkoi kyllä kaduttaa, että miksi en ollut käynyt jo aiemmin! Showcasen teatterit vaan olivat niin luksusta, ja musta oli tosi kiva katsoa elokuvia vain englanniksi ilman tekstityksiä.

 

Tutustuisin enemmän paikallisiin

Vaihdossa käy helposti niin, että tulee pyörittyä vain muiden vaihtareiden kanssa. Niin mullekin kävi, ja meidän koulu oli muutenkin tosi monikulttuurinen, joten monet tutkinto-opiskelijoistakin olivat ulkomaalaisia. Totta kai oli huippua tutustua myös niin moneen muuhun kulttuuriin, mutta olisi ollut kiva pyöriä enemmän pelkkien englantilaistenkin kanssa.

 

Matkustelisin ja kiertäisin Englantia lisää

Joo, mä kyllä matkustelin Englannissa yllättävän paljon, mutta ainahan sitä toivoisi lisää hahah. Niin moni paikka jäi vielä käymättä, esimerkiksi Irlanti, Skotlanti, Wales, Bath, Oxford, Dover, Liverpool, Bristol, New Forest, Bournemouth…

 

Valokuvaisin enemmän

Mä yritin kovasti kuvata paljon, mutta silti olen vähän pettynyt kuvasaldoon. Polaroid-kuvia tuli otettua iso nippu, mutta kameraa olin sittenkin vähän liian laiska kantamaan mukana.

 

Testaisin fish & chipsit ja söisin englantilaisen aamiaisen

Kyllä, mä en ole vieläkään syönyt näistä kumpaakaan 😀 Huono englannin vaihtari, huh? Ehkä nyt sitten parin viikon päästä kun tulee taas mahdollisuus tähän.

 

Tällaisia juttuja mä tekisin toisin, jos lähtisin uudelleen vaihtoon. Onneksi moni näistä on juttuja, joita haluaisin tehdä enemmän ja muutenkin tosi pieniä ja harmittomia seikkoja. Se kertookin hyvin siitä, että mun vaihto oli todella onnistunut. Paikat, joissa en ehtinyt käymään harmittavat mua ehdottomasti eniten. Mitään en kuitenkaan vaihtaisi todellakaan pois tuosta ajasta ja todellakin lähtisin uudelleen jos vaan mahdollisuus tulisi ♡

 

Mitä sä tekisit toisin, jos voisit mennä ajassa taaksepäin?

 


×××
Ota seurantaan myös mun Instagram @ellileppiniemi!

 
 
 
 
 
 


LUE MYÖS NÄMÄ

× Luottoasu Englannissa: Flanellimekko ja tekonahkalegginsit
× Mitä ikävöin Englannista?
× Kehittyikö mun kielitaito?
 

Lue myös

Kesämuodin check list - Vero Moda Pirkkalan blogi-ilta
Ted Bakeria ja pastellia - Finnkinon Scape-salin avajaisten asu

Kommentoi