Oma tyyli

Pieniä, puhtaita tekoja arjessa

https://track.adform.net/serving/scripts/trackpoint/adf.track(546989, ’03_2020_Lumme_ElliLeppiniemi’);Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Lumme ja Indieplace kanssa.Usein tässä isossa maailmassa tuntee itsensä helposti pieneksi ja mitättömäksi. Toisinaan minuakin ahdistaa, että teenkö tarpeeksi esimerkiksi ilmaston hyväksi ja pohdin, mitä voisin tehdä enemmän. Tällaiset ajatukset saavat mielen todella matalaksi, kun kokee riittämättömyyttä omasta itsestä sekä toiminnastaan. Liian usein itseltä unohtuu kuitenkin se fakta, että eivät vain isot teot merkkaa vaan pienillä askelillakin on merkityksensä. Pienistä puroista syntyy isompia jokia ja siksi mä koitankin sysätä nuo ajatukset syrjään ja keskittyä tekemään pieniä puhtaita tekoja arjessa. Niillä saa pitkässä juoksussa paljon aikaan ja mitä useampi meistä tekee niitä pieniä tekoja, sitä isompi hyöty niistä syntyy. Kaupallisessa yhteistyössä Lumme-tuotteiden kanssa pääsin pohtimaan ja tutkimaan juurikin näitä mun omia puhtaita tekoja arjessa.Puhtaita tekoja arjessa

Koska blogini keskittyy pääsääntöisesti omaan tyyliini, muotiin sekä mun matkaan kohti vastuullisempaa pukeutumista, lähimpänä tätä teemaa mun arjessa ovat tietysti vaatteet. Blogin aikana mä olen pyrkinyt muokkaamaan omaa ajattelutapaani siitä, millainen vaatteiden kiertokulku tulisi olla ja, miten vastuullisempi pukeutuminen ei synny yhdessä yössä, vaan on pitkä prosessi. Nyt kun katson tätä vielä lyhyttä matkaani taakse päin, olen huomannut jo paljon muutoksia. Nykyään mä ostan suurimman osan vaatteistani käytettyinä esimerkiksi Zadaan, Depopin tai Facebook-kirppisten kautta. Käytetytkin hankinnat teen harkiten ja impulsiivinen ostosten tekeminen on jäänyt historiaan. Vaatteiden materiaalit ovat entistä tärkeämpiä, sillä haluan suosia matskuja, joiden uskon ja tiedän kestävän laadukkaana pidempään. Kun mulle iskee himo piristää omaa pukeutumisrepertuaaria, avaan vaatekaapin ja keksin sen sisällöstä uusia yhdistelmiä. Mua ei enää haittaa, vaikka samat vaatekappaleet näkyisivät ”liian usein” blogissa tai muissa somekanavissa.


Näiden lisäksi olen alkanut kiinnittää paljon enemmän huomiota vaatteiden huoltoon ja sitä kautta vaatteiden pidempään ikään. Mitä kauemmin ne kestävät mun käytössä, sen vastuullisempia vaatteeni ovat. Tästä me keskusteltiinkin paljon vähän yli viikko sitten Lumme-tuotteiden ja Pierre Robertin yhteisessä aamupalatilaisuudessa. Tilaisuudessa saatiin myös uusia vinkkejä vaatteiden paikkaamiseen sekä pesemiseen. Mä itsehän en ole kummoinenkaan ompelija, mutta olen siunattu käsistään kätevällä äidillä, joka on jo mun teini-iästä lähtien pidentänyt vaatteideni käyttöikää korjausompelulla ja pienillä muutostöillä. Muutoin mun arkiseen vaatehuoltoon kuuluu esimerkiksi vaatteiden tuulettaminen tai pelkkä paikallinen tahranpoisto pesemisen sijaan, neuleiden siistin ulkonäön ylläpito nukanpoistajalla sekä laadukkaiden pesutuotteiden käyttö.Vinkit kestävämpiin pesutottumuksiin

Vaatehuollossa vaatteen peseminen on tietysti olennaisessa roolissa. Pesemisen ja vaatteen puhtaanapidon suhteenkin voi ottaa pieniä askelia kohti vastuullisempaa ja kestävämpää käyttäytymistä, ja haluankin jakaa muutaman vinkin tähän liittyen.

✓ Pese harvemmin. Riittäisikö pelkkä tuuletus tai paikallinen tahranpoisto? Erityisesti farkkujen suhteen tässä tulisi olla tarkka, sillä farkkuja tulisi pestä vain pari kertaa vuodessa.

✓ Poista pelkkä tahra. Jos vaatteessa on likaa, sitä ei siltikään välttämättä tarvitse pestä kokonaan. Esimerkiksi Lumme-tuotteiden uudella tahranpoistajalla lian saa hävitettyä paikallisesti. Usein tahranpoistajat mielletään myrkyiksi, mutta nestemäisille Lumme-pyykinpesuaineille ja puhdistussuihkeille on myönnetty Pohjoismainen Ympäristömerkki eli Joutsenmerkki, eli ne ovat ympäristön kannalta tuoteryhmänsä parhaimmistoa.

✓ Annostele pesuainetta oikein. Yleisesti ottaen suomalaiset käyttävät liikaa pesu- ja huuhteluaineita pyykinpesussa. Tuotteen ohjeiden mukainen annostelu on ympäristölle paras vaihtoehto, ja mitä vähemmän, sen parempi.

✓ Valitse matalammassa pesulämpötilassa toimiva pesuaine. Matalampi pesulämpötila on hellempi vaatteille ja pidentää näin vaatteen käyttöikää. Lumme-pesuaineet toimivat loistavasti jopa 30 asteessa!

✓ Kuivaa oikein. Esimerkiksi neuleiden käyttöikää pidentää se, että kuivaat neuleen vaakatasossa, jolloin neule ei venähdä.

✓ Mieti pesutuotteiden koko elinkaarta. Miten kierrätät pesuainepakkauksen? Myös tyhjä paketti vaikuttaa ympäristöömme, joten kannattaa valita helposti kierrätettävä pakkaus. Lumme-tuotteilla on selkeät kierrätysohjeet ja esimerkiksi tahranpoistajan pullo on valmistettu kierrätysmateriaalista.Mitkä ovat sinun vinkkisi vaatteiden elinkaaren pidentämiseen?
×××

Instagramin puolella käynnistyy tänään arvonta koskien Lumme-tuotteita, käy osallistumassa!


Lue myös

Viime aikoina...
4x luottotuotteet käsien hoitoon pesurumban keskellä

Leave a Reply