Mun asunto Englannissa

Tässä se nyt on, toivottu postaus mun Englannin asunnosta! Näitä kuvia oli niin vaikea ottaa, kun tämä on kuitenkin aika pieni asunto eikä mun objektiiveilla saa kovin laajoja kuvia. Fish eye -linssi olisi ollut tähän tarkoitukseen täydellinen, mutta ehkä näistäkin saa käsitystä millaisessa paikassa mä asun. 
Mä asun siis opiskelija-asuntosäätiön isossa kerrostalossa ja mulla on täällä oma yksiö. Maksan tästä ihan hunajaa, mutta tää oli silti halvin vaihtoehto, josta sain vuokrattua asunnon vain muutamaksi kuukaudeksi. Mutta joo, on tää asunto mun mielestä kyllä kaiken rahan arvoinenkin. Yllä olevasta kuvasta näette näkymän heti ovelta.

Täällä on käytössä hotellihuoneavainten tapaiset avainkortit, joilla ovet avataan koskemalla avaintunnistimeen. Meillä on tässä talossa respa, joka on auki suuren osan päivästä ja alaovetkin on liukuovet, eli tosi modernista ja hotellinomaisesta talosta on kyse. Täältä myös löytyy kaikenlaisia yhteisiä huoneita, kuten yhteinen iso olohuone, oma baari, valokuvaushuone, elokuvahuone, luku- ja opiskeluhuoneita, musiikki- ja taidehuoneet ja niin edelleen. Mä asun myös todella keskustassa, tästä kävelee vähän päälle kymmenen minuuttia koululle, lähin kauppa on kolmen minuutin kävelymatkan päässä ja Westquay -kauppakeskukselle kävelee hiukan yli viisi minuuttia. Westquay ja lähi-Lidl sijaitsevat Southamptonin ”pääkadulla”, joten tämä sijainti on erinomainen.
Ylhäällä oleva kuva on mun eteisestä. Oon niin iloinen että nuo mun kaksi isoa matkalaukkua sopivat just hyvin tuonne, koska ehdin jo etukäteen murehtia niiden mahtumisesta. Eteisessä mulla on myös vasemmassa kulmassa näkyvä harmaa siivouskaappi.

Eteisestä löytyy myös talon puhelin, jolla voin soittaa muihin huoneisiin tai respaan ja toisinpäin. Ja tuossa mulla on myös kokovartalopeili, josta oon todella iloinen! Vessaan pääsee eteisessä olevasta ovesta, mutta en saanut sieltä mitään kunnollisia kuvia 😀 Vessa on nimittäin tosi pieni, mutta eipä sen iso tarvitsekaan olla. Siellä mulla on (itsestäänselvien vessan ja lavuaarin lisäksi) iso koko seinän levyinen peili, samaa vihreää tehosteväriä kuin muualla asunnossa ja suihkukaappi. Vessa on tosi moderni, ja siellä onkin automaattivalot, joihin oli aluksi vaikea tottua kun etsin aina kädellä valokatkaisinta haha.

Seuraavaksi mulla on työpiste. Täällä oli valmiina tuo työtuoli, joka onkin osoittautunut tosi hyväksi. Pöydässä on muutama vetolaatikko, ja tuollainen pöydän vasemmalla ja yläpuolella oleva hyllykkö.

Keittiö löytyy työpisteen ”selän takaa”. Se on pieni, mutta toimiva ja ihan riittävä mulle yksin. Lavuaari, kaksi hellan levyä, mikro ja pieni jääkaappi, jonka sisällä on yksi pakastelokero. Kaappitilaa on aika vähän, mutta on sekin ainakin toistaiseksi riittänyt mulle hyvin. Jääkaappi on tuo kaappi oikeassa alakulmassa, ja tykkään tosi paljon tuosta että se on integroitu osaksi kaapistoa.

Keittiön työtaso jatkuu ruokapöydäksi, jonka yläpuolella on tv. Tuoleina täällä on tuollaiset baarituolit, jotka jatkavat vihreää teemaväriä.  Ruokapöydän vierestä löytyy vaatekaappi jossa on onneksi tarpeeksi tilaa mun mukana oleville vaatteille.

Sitten viimeisenä on sänky, joka on ihanan leveä. Sängyn pääty on tavallaan myös tilanjakaja, josta tykkään paljon ja käytän tuota hyllynä sekä yöpöytänä tai oikeastaan tasona. Ensimmäisissä kuvissa näkyy hieman sängyn vieressä olevaa seinää, jonka siis tuunasin marmorikuosiseksi. Se oli nimittäin alunperin myös vihreä, mutta sain mun yhdeltä vaihtarikaverilta tämän idean ja tykkään siitä nyt niin paljon!
Tällaisessa asunnossa mä siis nyt asustelen 🙂 Tykkään tästä itse kovasti niin sijainnin kuin itse asunnonkin vuoksi, ja älyttömän korkea vuokra tuntuukin siksi perustellulta. Kauheasti en ole jaksanut tätä sisustaa kun asun täällä vain niin vähän aikaa, mutta on tämä tarpeeksi kodikas näinkin.  Rakastan erityisesti tätä asunnon värimaailmaa, joka on pääosin harmaa-valkoinen. Mä viihdyn täällä tosi hyvin ♡

×××
Seuraa mua myös Snapchatissa @ellimarias 🙂

Lue myös

Kulttuurishokki: Alkuihastus
Älä yhdistä Zaraa ja Chanelia

Kommentoi