London snapshots 2; metrot ja Oyster, Potter -studio, London Eye, Big BenJatketaan Lontoon räpsyillä! Tästä osasta tuli enemmänkin vinkkipainotteinen, mutta ehkä pienet Lontoo-vinkit on joillekin tarpeellisia vaikka niitä onkin netti varmasti pullollaan.
Metrot oli niin käteviä! Monesti kuulee, että Lontoon metrot on sekavia kun linjoja on tosi paljon, mutta meistä ne oli melkeinpä selkeämpiä kuin Helsingissä jos se vaan on mahdollista 😀 Noin isossa kaupungissa metro on ehdottomasti melkeinpä ainoa vaihtoehto kulkemiseen. Bussillakin matkustettiin yhden kerran mutta se oli niin paljon hitaampaa ja hankalampaa. Meillä oli kyllä koko ajan metrokartta varmuudeksi mukana, mutta merkinnät asemilla oli tosi selkeitä ja se helpotti paljon. Ei siis menty väärään suuntaan tai paikkaan kertaakaan, hahah.
Me ostettiin heti Heathrown asemalta Oyster -kortit ja pari kertaa ladattiin niihin lisää rahaa. Ne oli hurjan käteviä, enkä edes tiedä pääseekö noihin metroihin jollain kertalipulla. Meillä oli käytössä arvokortit, eli kortille ladattiin rahaa ja sieltä veloittui matkan mukaan, kuitenkin maksimissaan vain 6,60 puntaa päivässä. Rajan ylittymisen jälkeen saman päivän aikana sai siis matkustaa veloituksetta. 

Joihinkin puistoihin oli puihin ripustettu ihania valoja, nämä puut on kuvattu Euston -asemalla.Kuten jo aiemmin kerroin, Warner Brosin Harry Potter -studiolla vierailu oli ihan mahtava. Tuonne pääsi helposti junalla Euston -asemalta (jonka pystyi myös maksamaan Oyster-cardilla) ja pois piti jäädä asemalla Watford Junction, josta lähti studion oma bussikyyti. Liput pitää ostaa etukäteen, ja suosittelen olemaan todella ajoissa, sillä kierrokset saattaa olla myyty loppuun jopa kuukautta etukäteen. Lippuja ostaessa pitää myös valita kierroksen aika, ja oma vinkki on, että kannattaa valita mahdollisimman aikainen kierrosaika niin kierrokselle ei ole niin paljoa väkeä jonossa. 
Muina vinkkeinä sanoisin, että varatkaa tonne paljon aikaa, ja älkää kiertäkö liian nopeasti. Studio on täynnä niin paljon kaikkia yksityiskohtia, joihin kannattaa kiinnittää huomiota. Ja hei maistakaa kermakaljaa! 😀 Tosi jännältähän se maistui, vähän ehkä joltain omenalimpparilta, mutta se ei siis tietenkään ole kaljaa nähnytkään. Oma lemppari kierrokselta oli ehdottomasti Tylypahkan pienoismalli.

London Eye oli mahtava! Käytiin tosiaan ihan kyydissä, kun monet tyytyy myös vain ihailemaan tätä maanpinnalta. Me saatiin liput hyvin vielä edeltävänä päivänä, mutta kannattaa aina ottaa se huomioon, että päivän ajelut voi olla loppuunmyytyjä. Lipuissa oleva aika todellakin on vain suuntaa-antava, me oltiin pitkien jonojen takia omasta ajastamme muistaakseni tunti myöhässä mutta päästiin silti kyytiin. 
Oli niin siistiä nähdä koko kaupunki ylhäältä samalla kertaa, näkymät oli niin upeat! Myös illalla tää on varmasti ihan uskomattoman upea kun näkyvissä on kaikki kaupungin valot. London Eyehän on Coca-Colan omistuksessa, ja siksi matkamuistomyymälässäkin oli myynnissä Cola-juttuja. Mun oli pakko ostaa mukaan tuollainen kuvassanäkyvä pillimuki 😀


Big Ben oli just niin upea kuin mä olin ajatellutkin. Sen juurella oli melkein jopa sanaton olo, vanha kellotorni on vaan niin vaikuttava näky kaikkien pienten yksityiskohtien ja valtavan koon takia. Käytiin samalla myös vilkaisemassa Westminster Abbey ulkoapäin, ja upeahan sekin oli. 
Noista Big Benillä olevista kukista kerroin myös jo aiemmin, mutta halusin ottaa kuvan niistä mukaan tähän viimeaikaisten tapatumien vuoksi… 💔
Pikareissu Helsingissä
Luonnonharja vs muoviharja

Kommentoi