Harry Potter and the Cursed Child: Upein teatterikokemus koskaan

Lontoon reissusta on hujahtanut jo puolitoista kuukautta, mutta vaikka aikaa olisikin kulunut, haluan ehdottomasti jakaa teille tämän ihan mielettömän kokemuksen. Meidän toinen reissupäivä oli pyhitetty teatteripäiväksi, kun istuttiin muutama tunti Palace Theatressa, koska saatiin kuin saatiinkin liput näytelmään Harry Potter and the Cursed Child.

Tuohon näytelmään on tosi vaikea saada lippuja, ja jossain vaiheessa liput piti hankkia jo vuotta etukäteen jos mieli päästä paikan päälle. Meillä kuitenkin kävi jostain syystä ihan mieletön tuuri, ja saatiin liput vain pari viikkoa ennen esitystä. Toki tuo oli ollut mielessä jo pitkään, mutta ei vain saatu aikaiseksi hankkia lippuja. Mun piti mennä katsomaan tämä oikeasti jo vaihdon aikana, mutta en saanut raivattua sille aikaa.

 

Tähän näytelmään kuuluu kaksi näytöstä ja meidän matkapäivien vuoksi otettiin ne molemmat samalle päivälle. Ei saatu mitään älyttömän hyviä paikkoja, mutta kuitenkin sellaiset josta näki kaiken. Näytösten välissä oli pari tuntia aikaa ja me käytiinkin siinä välissä syömässä. Näytösten väliajoilla taas ehdittiin hyvin hakea juotavaa ja puida hetki juuri näkemäämme.

Tosiaan, kyseessä on siis J.K. Rowlingin viimeisin Harry Potter -julkaisu. Tuo kirja, näytelmän käsikirjoitus, julkaistiin muutama vuosi sitten enkä ole sitä itse lukenut. Näytelmässä eletään aikaa perinteisen Harry Potter -sarjan jälkeen ja siinä seurataan Harryn pojan ja hänen ystävänsä erikoista matkaa. Juonesta en sen enempää halua paljastaa, mutta ainakin omasta mielestäni tuo oli tosi luonnollinen jatko aiemmalle sarjalle ja itse tykkäsin juonestakin kovasti.

 

Instagramissa totesin näytelmän jälkeen, että tämä oli yksi upeimpia kokemuksia, jonka olen elämäni aikana kokenut. Musta tuntuu että olen vieläkin vähän haltioissani ja hämmentynyt siitä, mitä näin, vaikka tuosta onkin jo yli kuukausi. Näytelmä oli niin ihmeellinen, sanan kaikissa positiivisissa merkityksissä. Lavalla oli oikeita silmänkääntäjiä, ja todellakin näytti siltä, että tyypit oikeasti taikoivat. Aivot eivät ehtineet edes prosessoida kaikkea, että mistä tuo ja tuo taas ilmestyivät tuohon lavalle ja mitä just tapahtui.

 

Näytelmä oli todella vauhdikas ja ihanan tiiviisti rakennettu. Näyttelijät vetivät roolinsa hyvin, ja tykkäsin erityisesti Harrysta, joka jopa kuulosti ”itseltään” ja elehti kuin elokuvien Potter. Kaikki lavan muokkaukset kesken näytelmän oli tehty tosi dynaamisesti ja näyttävästi. Voldemort aiheutti välittömästi kylmiä väreitä, samoin kuin lentävät ankeuttajat, jotka tulivat vain parin metrin päähän yleisöstä.

Näytelmän katsominen tuntui leffan seuraamiselta, ja mun on vieläkin vaikea ymmärtää että katsoin oikeasti näytelmää eikä tehosteita oltu tehty tietokoneella. Mä olin ja olen edelleen niin haltioissani tuosta näytelmästä. Viime vuonna kävin kahdesti Warner Brosin Harry Potter -studiolla Lontoossa, joka on tosi suosittu turistikohde. Se on myös aivan upea mun mielestä, mutta jos multa kysytään kumpaan näistä kannattaa mennä, mä sanon ehdottomasti tämän näytelmän.

 

On niin hämmästyttävää miten ihmissilmää voidaan huijata ja mihin ihminen pystyykään. Harry Potter and the Cursed Child -näytelmän jälkeen on ihan puulla päähän lyöty fiilis, ja se on oikeasti paras mahdollinen fiilis 😀 Käykää ihan ehdottomasti, jos vaan Lontooseen olette suuntaamassa ja aikaa riittää!

Näytelmästä voit lukea lisää täältä, ja saman sivun kautta löydät myös liput.

 

Harry Potter and the Cursed Child – oletko jo nähnyt tämän näytelmän tai lukenut kyseisen kirjan?

 


×××
Tykkää blogista myös Facebookissa!

 
 
 
 
 
 


LUE MYÖS NÄMÄ

× Minireissu Tukholmaan
× Englannin matkan kohokohdat
× Mitä ostin Englannista?
 

Lue myös

Miten yhdistää: Yksi mekko, kahdet eri juhlat ja kaksi asua
Käytetyin vaate tänä kesänä on tämä hame: Cokegirl ja keltaisia norsuja

Kommentoi