Matkustelu

Arkielämän huomioita Southamptonista

Mulla on nyt vähän yli kuukausi takana asumista Englannissa, joten ajattelin että olisi hyvä aika koota yhteen huomioita, joita oon tehnyt täällä ihan arkielämässä. Nämä olivat mulle vähän pieniä yllätyksiä tai ainakaan en osannut odottaa näitä!

× Täällä on rottia. Ja paljon. Ensimmäisen näkeminen oli aika iso shokki, vaikka onhan se ihan loogista että niitä on täällä mutta en vain ollut tullut ajatelleeksi. Englanti ei ole mikään katusiistein paikka ja Southampton on kuitenkin satamakaupunki, niin sillähän ne selittyy.
× Vesi on likaisempaa kuin luulin. Kovan veden ei pitäisi ainakaan WHO:n mukaan olla terveydelle haitallista mutta hanasta kun ottaa vettä vesipulloon, siellä joukossa on selkeitä, vaikkakin minimaalisia roskia. Not nice, onneksi ostin heti alussa juomapullon missä on filtteri.

× Se ei ole yhtään liioiteltua kun kerrotaan niistä englantilaisten tavoista käyttää hellittelynimiä asiakaspalvelussa. Mutta musta se on vain ihanaa 😀 ”Hello darling. How can I help you honey? Please pay here love. There you go darling.” Ja nuo kaikki vain ja ainoastaan yhden asiakaspalvelutilanteen aikana.

× Southamptonissa on ennemmin poikkeus kuin sääntö että katulaatat on oikeasti maassa kiinni. Varmaankin tämän ilmaston takia ne ovat lähteneet irtoilemaan, ja siis kaduilla kävellessä about joka toinen laatta on irti ja kolisee matkalla.× Edellistä ei silti tue tämä mun huomio, että täällä on oikeasti tosi jees sää. Kunnon sadepäiviä on ollut tänä aikana ehkä viisi ja lämpötilatkin ovat olleet lähes poikkeuksetta yli 15 asteen.

× Suomalaiset yliarvostavat emojeita. Täällä on saanut totutella koruttomiin ja hymiöttömiin viesteihin, kun ei niitä kukaan käytä. Ei siis englantilaisten lisäksi edes belgialaiset, portugalilaiset, hollantilaiset tai muutkaan.

× ”Cheers” käy joka tilanteeseen. Oikeasti.

× Täälläkin on kodittomia tosi paljon. Mä luulin että se olisi vain isojen kaupunkien kuin Lontoon ongelma, mutta Sotonissakin näitä näkee paljon vaikka ei tämä ole kuin hiukan Tamperetta isompi. Tää on siksi niin outoa, koska en osaisi kuvitella Tampereelle tai edes Helsinkiin vastaavaa määrää kadulla nukkujia.× Koirat ovat lähes poikkeuksetta irti. Varsinkin puistoissa ei näe koskaan yhtäkään koiraa, joka olisi kiinni hihnassa.

× Englantilaiset ovat pahempia ostoshihnakyttääjiä kuin suomalaiset, vaikkei voisi uskoa kenenkään olevan. Nämä siis oikeasti ihan estoitta pälyilevät mitäs sitä muiden ostoksista löytyykään ja sitten saatetaan kysyä että hei, mistä löysit tuota mehua ja juostaan vielä äkkiä hakemaan sitä itsellekin.

× Hämähäkit täällä on ihan järkyttäviä, sitäkään en tosiaan osannut odottaa. Niiden vartalon koko on suunnilleen kolme-neljä kertaa isompi kuin suomalaisilla hämähäkeillä hyi.

× Brittitytöt pukeutuu tosi paljastavasti, jos niin voi sanoa 😀 Ihan yliopistossa näkyy minihametta läpikuultavine croptoppeineen, mitä ei voisi kuvitella tapahtuvan Suomessa muuta kuin bileissä.

× Avoimista työpaikoista ilmoitetaan A4-kokoisen lapun avulla kaupan näyteikkunassa. On ne toki laitettu myös nettiin, mutta varsinkin näin loppusyksystä joka toisen kaupan näyteikkunassa on joulun takia lappu avoimesta työpaikasta. Tätäkään ei näy Suomessa oikeastaan ikinä.Jep, vaikka osa näistä onkin negatiivisia juttuja, täällä on silti ihan hurjan kivaa ♡

×××
Seuraa mua myös Instagramissa @ellileppiniemi 🙂

Lue myös

Pastelliöverit
360° video Portsmouthista

10 Comments

Leave a Reply