Lifestyle

Särkänniemen Karmiva Karnevaali

Liput saatu.

Moikka ja ihanaa sunnuntaita ♡ Mä olen täällä jo ihan halloween-tunnelmissa eilisten vuoden ensimmäisten halloween-juhlien vuoksi, ja siksi ajattelin että tänään olisi hauska jakaa mun kokemuksia Särkänniemen Karmivasta Karnevaalista. Tänä vuonna pääsin nimittäin ensimmäistä kertaa paikalle, eikä mulla ole itseasiassa kokemusta muidenkaan huvipuistojen kauhuviikoista entuudestaan. Olen kyllä jo monena vuonna miettinyt ja haaveillut Karmivasta Karnevaalista, mutta tänä vuonna se haave vihdoin toteutui.

Särkänniemen Karmiva Karnevaali

Särkänniemen Karmiva Karnevaali järjestetään siis syksyisin syysloman aikaan, tänä vuonna 14.-23.10. Kyseessä on hieman kauhuteemainen spesiaaliviikko, jolloin huvipuiston elämyksen pääsee kokemaan tunnelmalliseen vuodenaikaan. Karnevaali on saanut vaikutteita ja inspiraatiota eksoottisesta karnevaalikulttuurista sekä iltativolitunnelmasta. Koko huvipuisto on karnevaalin aikaan upeasti valaistu ja monet huvipuistolaitteetkin ovat käytössä.

Karmivaan Karnevaaliin kuuluu oleellisesti taitavat esiintyjät, sillä karnevaalin pyörteistä voi bongata kauhupellejä ja muita kauhuhahmoja, zombeja sekä tanssijoita. Erityisesti zombeihin törmää Zombie Zonella, joka kuhisi todella creepyjä tyyppejä 😀 Me käveltiin siitä vain nopeasti ohi ja zombit tulivat lähelle tuijottelemaan, lähtivät seuraamaan vauhdilla ja peläyttelivät ihmisiä. Koko Zombie Zone oli somistettu hyvin zombeihin sopivaan teemaan hylätyillä autoilla ja kylteillä. Alue oli selvästi ihan viimeisen päälle mietitty!

Toinen alue Zombie Zonen lisäksi oli Circus Hysteria, josta löytyi kauhupellet ja muut kauhuhahmot. Hahmot järjestivät esityksiä alueen lavalla sekä myös tulivat yleisöön pelottelemaan. Nämäkin tuijottelivat läheltä ja lähtivät seuraamaan, ja kauhupellet olivatkin ehkä mun omia suosikkeja. Circus Hysterian lavalla näki myös tulishown ja tanssiesityksiä. Särkänniemen yleisillä alueilla nähtiin lisäksi karnevaalitanssijoita sekä karnevaalikulkue.

Ihana tunnelma ja todellinen elämys

Koko Särkänniemessä oli kyllä ihan mieletön tunnelma! Me tosiaan käytiin paikalla jo heti avajaispäivänä, mikä oli loistava valinta kun sää oli hyvä, ainoastaan superkylmä. Ihmisiäkään ei vielä tuolloin ollut niin paljoa kuin viikonloppuna tai itse syyslomaviikolla. Me kierrettiin kaikki Karmivan Karnevaalin alueet, syötiin hodarit ja seurattiin Circus Hysterian esityksiä. Mä myös uskaltauduin ennustajalle, ja kävin Circus Hysteria -alueen aikuisille suunnatulla ennustajalla. Toinen vaihtoehto olisi ollut ennemmin lapsille suunnattu, ”mukavampi” ennustaja kauhualueen ulkopuolella. Mä en ole koskaan aiemmin käynyt ennustajalla, joten oli superhauska kokemus. Käytiin läpi mun pelkoja, niin tiedostettuja kuin tiedostamattomiakin.

Särkänniemen Karmiva Karnevaali -rannekkeella pääsi myös Näsinneulaan, joten haluttiin ehdottomasti käydä myös siellä. Vitsi mitkä näkymät tuolta korkeudesta olikaan Tampereen ylle! Koko kaupunki näytti melkeinpä miljoonakaupungilta kaikkine valoineen. Myös alas Särkänniemeen näkymä oli upea, etenkin kun siellä oli kaikki upeat koriste- ja tunnelmavalaistukset.

Laitteissa me ei tällä kertaa käyty, mutta koettiin että ilman niitäkin tapahtumasta sai paljon irti ja Särkässä viihtyi pitkään. Karmiva Karnevaali oli ihanan erilainen tapahtuma ja todellakin elämys kaikin puolin 🙂 Suosittelen ehdottomasti käymään, jos et ole vielä koskaan vieraillut näissä karnevaaleissa!

Oletko sinä käynyt koskaan Särkänniemen Karmivassa Karnevaalissa?

Unelmoimisen sietämätön keveys - Rohje Artister + alekoodi!
Halloween-asu: Cruella De Vil

Leave a Reply