Matkustelu

Winchester

Me tehtiin puolitoista viikkoa sitten muutaman vaihtarikaverin kanssa päivän reissu Winchesteriin, ja tässä olisi nyt paljon kuvia sieltä! Winchester on pieni 40 000 asukkaan kaupunki, joka on myös Southamptonin lähin kaupunki ja siksi suosittu päiväreissukohde Sotonin väelle lyhyen välimatkansa vuoksi. Me mentiin junalla ja matka kesti vain vartin.Meillä ei oikeastaan ollut Winchesterin suhteen mitään suunnitelmaa, ja päädyttiinkin kiertelemään kaupunkia aikalailla vaan mielivaltaisesti. Mutta voi että se on suloinen kaupunki! Rakennuksista huokui sellainen vanha maalaisbrittiläisyys ja se on jotain mistä mä nautin todella paljon. Winchester on ihan älyttömän idyllinen pieni kaupunki, ja kuuleman mukaan Southamptonkin voisi olla samanlainen jollei sitä olisi aikoinaan pommitettu niin pahasti. Idyllisen maalaisbrittiläisyyden lisäksi Winchesterissä on paljon vanhoja vaikuttavan näköisiä kivirakennuksia, vanhoja kivimuureja ja -portteja, paljon patsaita ja erityisen upeita olivat Westgate ja Winchesterin katedraali. Katedraalissa ei käyty sisällä, mutta sekin olisi varmasti hieno kokemus. Winchester on muuten joskus aikoinaan, eli 1000-luvun alussa, ollut jopa Englannin kuningaskunnan pääkaupunki, joten en ihmettele näitä upeita rakennuksia ollenkaan! Winchesterin yliopistokin oli ihan valtavan vanhan kivilinnan näköinen, sellaisessa olisi niin mahtava opiskella joskus.


Winchesteristä löytyy muuten myös nämä ihanat maalatut tolpat, kuten Lontoon Olympialaisten tolppa ja tämä kuvassakin näkyvä Mona Lisa! 😀 Voit kurkata ne kaikki ja lukea niistä lisää täältä.

Kaupungin kiertelyn lisäksi me käytiin syömässä, vähän shoppailemassa ja kahvilla, ja meillä oli tosi ihana päivä! Taidettiin kaikki ottaa tosi paljon kuvia ja mä itse ainakin ihastuin Winchesteriin. Joulukuussa tuolla on myös aivan ihanat joulumarkkinat, kuulemma paremmat kuin Sotonissa, joten sinne on päästävä ja suunniteltiinkin sitä jo vähän. Onneksi Winchester on näin lähellä, niin siellä voi käydä halutessaan vaikka joka viikko.

Miltä Winchester näyttää sun silmään näiden kuvien perusteella? Onko siellä joku joka olisi jopa käynytkin täällä? 🙂

×××
Muista seurata mua myös Instagramissa @ellileppiniemi 🙂

Lue myös

Älä yhdistä Zaraa ja Chanelia
Värikäs naama - Colour correcting

13 Comments

Leave a Reply