Uusi objektiivi

Hän on täällä ♡
Viime perjantaina tosiaan sitten päätin tilata uuden objektiivin ja tilasin omani Digitarvikkeen kautta, koska tätä kyseistä objektiivia ei mustana löytynyt muualta (:D). Kuitenkin olin tosi tyytyväinen, toimitus oli supernopeaa ja muutenkin tilaus kävi helposti.

Mun oli ensin tarkoitus ostaa objetiivi käytettynä ja kävinkin Tampereen Kameratorissa testaamassa paria objektiivia. Käytettyjen valikoima mun kameraan kuitenkin osoittautui tosi pieneksi ja osa niistäkin oli tosi kalliita. Yksi vaihtoehto olisi myös ollut adapteri + objektiivi -yhdistelmä, jolloin saisin kameraani kiinni oikeastaan minkä vain objektiivin. Tästä ehdin jo innostua paljonkin, mutta sitten selvisi että adapterilliset objektiivit ovat manuaalitarkenteisia. Mulla itselläni on yhdessä aiemmista kameroista ollut objektiivi, jossa oli vain mauaalitarkennus eikä se ollut ongelma, mutta aloin nyt kuitenkin näkemään sen haittaavana ominaisuutena, kun esimerkiksi mun asukuvat ottaa tietysti aina joku muu kuin minä itse. Automaattitarkennus olisi paljon helpompi ja varmempi vaihtoehto.

Päädyin siis siihen, että haluan automaattitarkenteisen objektiivin. Niistä löytyi käytettyinä vain pari vaihtoehtoa, joissa niissäkin hinta nousi lähes kahteensataan ja siksi aloin tutkimaan tarkemmin netin valikoimaa. Löysinkin sitten tämän Sigman 60mm 2.8 -objektiivin, ja ihastuin siihen heti! Tässä oli hintakin ihan täysin kohdallaan, tämä nimittäin tuli jopa halvemmaksi kuin osa niistä käytetyistä mitä katselin.

Uudelle linssille mulla oli tarvetta eniten asukuvien suhteen, koska muuten oon ollut tosi tyytyväinen mun aiempaan 25mm -linssiin. Jatkossakin tulen varmasti käyttämään vanhaa linssiä myös paljon, ja erityisesti reissuilla koska se on monipuolisempi ja helpompi yleiskäyttöön. Vielä en päässyt testaamaan tätä uutta tulokasta asukuviin, mutta eiköhän sekin pian tapahdu.
Onko muilla vastaavaa linssiä? Tai millaisia objektiivipareja teillä on ja millaisissa tarkoituksissa käytätte niitä?

×××
Muista seurata mua myös Instagramissa @ellileppiniemi
Dunkirk
Vankilasta karanneena

Kommentoi