Englantilaisia jouluperinteitä

Vaihdossa parasta on se toisen kulttuurin näkeminen ja siihen tutustuminen, ja vaikka mä en vietä joulua Englannissa, oon silti huomannut täällä jo tiettyjä jouluperinteitä. Ajattelin, että näin joulun alla olisi hauska koota niitä yhteen, jotta voidaan sitten yhdessä ihmetellä niiden eroavaisuuksia Suomeen. Näistä monet on varmasti tuttuja elokuvista ja sarjoista, ja se onkin ollut mun mielestä tosi hauskaa, miten paljon ne pitävätkään totta.

× Joulusukat. Mulla itselläni ei sellaista ole, mutta tässä mun kotitalon respassa on joulusukka ja niitä myydään melkeinpä kaikkialla.
× Joulukuusi pystytetään ja koristellaan Englannissa yleensä jo joulukuun alkupuolella kun taas Suomessa monesti kuusi haetaan aattona tai aatonaattona.
× Joulupukkia kutsutaan (ainakin täällä Southamptonissa) eniten nimellä Father Christmas, vaikka mäkin kuvittelin sen olevan aina Santa Claus.

× Christmas Crackersit! En ole vielä testannut itse yksiäkään, koska en viitsi ostaa itselleni sellaista isoa pakettia, mutta niitä myydään joka paikassa ja versioita on miljoonia erilaisia.
× Englannissa joulua vietetään tosiaan joulupäivänä ja siksi joulukalentereissakin on yleensä 25 luukkua.
× Monessa ravintolassa ja kahvilassa eletään sesongin mukaan, ja jokaisesta kahvilasta löytyy piparkakkulatteja ja muita jouluteemaisia juomia. Myös Subwaysta löytyy joulusubi 😀

× Joulukuussa monessa kaupungissa on luistelukenttä tai -rata, ja se on tosi suosittua vaikkakin älyttömän kallista. Me käytiin luistelemassa tunti, ja se maksoi 11 puntaa.
× Englantilaiset jouluherkut ei ole kovinkaan kehuttavia, mun mielestä ainakaan… 😀 Monet niistä myös näyttää tosi epäilyttäviltä haha.
× Tätä en ole itse todistanut, mutta Englannissa kuulemma on oikeasti niitä elokuvistakin tuttuja kiertäviä laulajia, jotka käyvät laulamassa ovelta ovelle.

× Joulupukki käy yöllä, kun taas Suomessa pukki käy aattoiltana, niin että ollaan itsekin vielä hereillä.
× Mistelinoksa-perinne on kuulemma myös lähtöisin Englannista.
× Kun meillä Suomessa on joulurauhan julistus, niin Englannissa kuningatar pitää puheen joulupäivänä, mikä sitten näkyy ja kuuluu televisioista ja radioista.
× Samankaltaisuuksina Suomen jouluun, Englannissa lähetetään myös joulukortteja, käytetään paljon joulukoristeita, nautitaan jouluillallinen, vaihdetaan lahjoja ja osa käy myös kirkossa.

Oliko näistä joku yllätys? Millaisia eri kulttuurien jouluperinteitä sä tiedät?

×××
Vielä pari päivää aikaa osallistua tähän shoppailulahjakortin arvontaan!

Lue myös

To do -lista Suomi-lomalle
Miten yhdistää: Paljettihame

Kommentoi