Matkustelu

Sherwoodin metsä

Pari viikkoa sitten kun poikaystäväni oli täällä käymässä, osallistuttiin järjestetylle päiväreissulle Nottinghamiin. Lähtö oli ihan älyttömän aikaisin aamulla, kun matka sinnekin kesti monta tuntia, mutta silti se on vaan niin kiva nähdä Englantia enemmän. Meidän ensimmäinen kohde Nottinghamissa oli Sherwoodin metsä, joka on Robin Hoodistakin tuttu ja itse odotin tätä eniten.


Englannissahan ei ole samalla tavalla metsää joka paikassa niin kuin Suomessa, vaan tällä on lähinnä yksittäisiä metsäalueita, jotka taitavatkin sitten olla samalla luonnonsuojelualueita. Tässä ihan Southamptonin lähelläkin on yksi, New Forest, jossa mun täytyy vielä käydä ihan ehdottomasti! Englanti kuuluu lehtimetsävyöhykkeeseen, joten puut ja kasvusto ovat todella erilaisia verrattuna Suomen havupuihin, mutta mä jopa ehkä tykkään näistä Englannin metsistä enemmän.

Sherwoodin metsän infopaikka oli tehty todella Robin Hood -teemaiseksi. Sieltä löytyi erilaisia patsaita, kuten kuvassa näkyvä Robin Hoodin ja Pikku Johnin taistelu, pieni näyttely ja matkamuistomyymälöitä. Sherwoodin metsän kiertämiseen meillä oli myös opas, mutta ei kyllä oltu siihen kauhean tyytyväisiä 😀 Hän taisi vain kahteen kertaan kertoa jotain infoa metsästä ja kaiken lisäksi suunnisti meidät väärälle reitille.


Tuossa ylläolevassa kuvassa näkyy The Major Oak, joka on metsän vanhin puu. Arvioitu ikä on 800-1000 vuotta ja se onkin kyllä alkanut jo vähän lahoamaan, ja siksi puun ympärillä on paljon tukipilareita. Major Oak on aivan valtava ja se on myös äänestetty mm. Britannian lempipuuksi. Tarinan mukaan Robin Hood ja kumppanit piileksivät tässä puussa.

Robin Hoodin historiastahan ei olla varmoja, vaan ilmeisesti hahmo on saanut vaikutteita monestakin eri henkilöstä ja tästä pääteltynä Robin Hoodia ei ole koskaan ollutkaan. Silti, monet muut tarinassa esiintyvät hahmot tiedetään oikeiksi, samoin kuin tapahtumapaikat. Tarina on lähtöisin 1400-luvun balladeista, joissa aluksi Robin Hood oli vain varas ja joissakin versioissa jopa murhaaja, joten legenda on muuttunut aikojen saatossa todella paljonkin. Robin Hoodin kotikyläksi väitetään Loxleyn kylää, joka tosin sijaitsee kaukana Nottinghamista, ja siellä on myös hauta, jota väitetään Robin Hoodin haudaksi.


Sherwoodin metsä kuitenkin on aivan ihana! Mä oon aina nauttinut todella paljon Suomenkin metsistä ja tykännyt käydä luonnonsuojelualueilla, joten nautin paljon tästäkin. Ilma oli tuolloin ihana, sellainen todella syksyinen; aurinkoa ja todella viileää. Metsässä oli tosi kauniit syksyn värit ja pakko sanoa, että mulle tuli tuolla ikävä Suomeen.

Metsässä kävely rentouttaa mieltä niin ihanasti, että haluaisin taas kokea tuon uudelleen. Ehkä täytyykin siis käydä siellä New Forestissa mahdollisimman pian!
Tykkäättekö te käydä vain kävelemässä metsissä?

×××
Muistattehan, että Taste of Finlandin alekoodi  ElliL  on voimassa enää maanantaihin asti! 🙂 Tähän liittyvän postauksen näet täältä.

Lue myös

Kun oma tyyli ahdistaa
Miten yhdistää: Valkoinen neule

10 Comments

Leave a Reply