Oma tyyli

Shaket – paidan ja takin yhdistelmä
Jos yhtään selailet somea tai seuraat pukeutumistrendejä, olet aivan varmasti törmännyt shaketteihin. Shaket tarkoittaa paidan ja takin sekoitusta, ja nimi tietysti tulee yhdistämällä sanat shirt ja jacket. Nämä paitatakit ovat olleet yksi isoimmista pukeutumistrendeistä tänä syksynä, mutta ennustan ainakin itse niille pidempää suosiota kuin vain yhden kauden mittaista hypeä. Paitatakit ovat siis sanansa mukaisia paitamaisia takkeja, joista löytyy niin lyhyttä, pitkää, ohutta kuin paksuakin versiota. Yhteistä niille on flanellimainen ulkomuoto, joko kuvioinnin, mallin tai esimerkiksi rintataskujen myötä.
Mä itse rakastuin paitatakkeihin ihan päätä pahkaa alkusyksystä. Shaketit vaikuttivat niin helpoilta ja monikäyttöisiltä; niiden alle pystyisi helposti kerrostamaan lämpimämpää vaatetta, mutta niillä pärjäisi hyvin lämpiminä syyspäivinä. Shaket tuntui rennommalta kuin klassinen trenssi tai villakangastakki, mutta kuitenkin ryhdikkäämmältä sekä tietysti lämpimämmältä kuin esimerkiksi keinonahkatakit tai farkkutakit. Muhun iski myös erityisen paljon itse takkien ulkonäkö, koska viehätyn flanellipaidoista muutenkin.

Näissä kuvissa näkyvän oman paitatakkini sain osana aiempaa yhteistyötä Vilan valikoimasta. Tuo takki onkin sen saamisen jälkeen melkeinpä juurtunut mun päälle! Se on niin kätevä, kun menee siistimmissä asuissa, lyhyiden hameiden kanssa, mutta se on superhelppo heittää hupparinkin päälle. Ja se näyttääkin niin kivalta ihan vaan hupparin ja höntsyjen kanssa. Tykkään käyttää tuota takkia kiinni vyön kanssa, mutta myös rennosti auki. Erityisen kivalta mun mielestä tuo shaket näyttää tekonahkaan yhdistettynä, kuten näissä asukuvissa.
Tässä asussa halusin leikitellä tekstuureilla, ja siksi pehmeän shaketin kaveriksi päätyi tekonahkalegginsit. Paitatakin alle valitsin tavallisen valkoisen poolopaidan, sillä tykkään korkean kauluksen ja paitatakin yhdistelmästä. Jalkaan valitsin rouheutta tuovat maiharit, mutta tasapainotin kokonaisuutta sitten naisellisilla koruilla ja lisäämällä paitatakkiin vyön. Vyö toi takkiin kivasti muotoa ja se näytti heti erilaiselta kuin tavallisesti auki pidettynä.

Paitatakit kuitenkin ilmeisesti jakavat jonkin verran mielipiteitä, vaikka itse olenkin aivan myyty. Mitä mieltä sä olet, yes or no?
shaket VILA (saatu)
poolo EVEN&ODD
tekonahkalegginsit H&M
kengät DR MARTENS
Shaket – hitti vai huti?
×××

Muista seurata mua myös Instagramissa!


Lue myös

Kosmetiikkakalenterit 2020: Skincity joulukalenteri The Skincare Calendar
Ensimmäinen kurkkaus uuteen kotiin

2 Comments

Leave a Reply