Näitä vaatteita en saa enää ostaa – Mitä jää ostoslistalle?

idansari

Kivaa keskiviikkoa! Bongasin Reetan Fashion Statement -blogista ihan mahtavan postausidean, jonka halusin toteuttaa myös itse. Kyseessä on postaus, jossa käydään läpi vaatekappaleita joita ei saa enää ostaa erilaisten syiden vuoksi. Reetan alkuperäisen postauksen löydät täältä. Postauksen lopussa hän vielä käy läpi mitä sitten jää ostoslistalle, ja hänellä lopputulos onkin ”ei mitään”, mikä on ihan mahtava juttu! Mä olen tässä viime viikkoina käynyt vaatekaappiani läpi ja ajattelin että tämä olisi hyvä tilannekatsaus omaan kaappiin.

Tilannekatsauksella tarkoitan sitä, että haluan pysyä ajantasalla omasta vaatetilanteestani. Pohtia oikeasti kriittisesti sitä, mitä tarvitsen vielä ja samalla sitä, mistä voisin luopua. Vaatekaapin läpikäyminen konkretisoi joka kerta hyvin sitä, kuinka onnistuneita ostoksia on tehnyt aiemmin ja ne opettavat joka kerta paljon. En halua toistaa samoja virheitä nimittäin jatkossa.

Mitä mä siis en saa enää ostaa?
Neuleet

Neuleita multa löytyy jo ihan liikaa, vaikka toki käytänkin niitä vaatteistani eniten, jopa ihan puhki. Tällä hetkellä huomaan himoitsevani erityisesti beigen ja ruskean sävyisiä neuleita, vaikka helmikuussa olenkin ostanut sellaisia jo kaksi. Ne ovat ne kauan himoitut; toinen täydellinen turtleneck-neule tummemmassa sävyssä ja toinen vaaleampi normaalilla pääntiellä. Näiden lisäksi multa löytyy neuleita muissakin väreissä ja eri malleissa, joten en todellakaan tarvitse niitä enää lisää.

T-paidat ja topit

Mun laatikoissa on yllättävän paljon erilaisia t-paitoja; löytyy Levistä, Burberryä, Coca-Colaa, tavallisia valkoisia ja sitten Ed Sheeranin fanipaitoja. Kesäisin käytän kyllä t-paitoja jonkun verran, mutta kuitenkin yllättävän vähän ja talvisin todella harvoin.

Sama juttu topeissa. Mulla on pari biletoppia (heh, koskahan oon viimeksi vetäissyt sellaisen päälle), muutama perustoppi ja pari nätimpää, esimerkiksi kukkakuosista toppia. Ihania kaikki, mutta toppeja käytän vielä harvemmin kuin t-paitoja. En vain jotenkin osaa, edes neuletakkien kanssa.

Näitä vanhoja mun täytyy opetella käyttämään ennen kuin ostan lisää. Onneksi näihin mulla ei edes ole mitään himoa, joten tää on helppo juttu.

Tennarit ja korkkarit

Noh, tämä on yksi isoimmista heikkouksistani. Rakastan tennareita, ja erityisesti Nikejä on tullut aikoinaan hamstrattua ihan kunnolla. Nyt kun tsekkasin kaikkien kenkien tilanteen, pitäisi näillä varastoilla selvitä hyvin pitkälle.

Korkkarit laitan listalle ihan vaan siksi, että vaikka kuinka rakastan korkoja ja yritän käyttää niitä enemmän, olen loppujen lopuksi aina se tennarityttö. Katsotaan sitten taas jos tosissani alan käyttää korkoja usein, mutta en usko sen tapahtuvan kuitenkaan ihan lähitulevaisuudessa.

Kenkiin mun täytyy heittää yksi poikkeus, eli uudet valkoiset Niken tennarit. Joo, tennareita on tosiaan vaikka muille jakaa, mutta mun käytetyimmät tennarit alkavat tulla tiensä päähän ja taitavat tarvita uudet seuraajat ehkä vielä tämän vuoden sisällä. Vanhojen puhkikäytettyjen tilalle ostaminen on kuitenkin eri juttu, kuin uusien hamstraaminen vain kivan värin vuoksi.
Takit

Takit on toinen mun iso heikkous, ja itseasiassa posti toi tänään sen klassisen pitkän camel coatin. Se kruunaa takkikokoelman, ja saa luvan olla viimeinen takki niin pitkään, että joku takeista tulee käytettyä puhki. Loppuvuodesta ostin myös takkeja melko paljon, niin käytettyjä kuin uusiakin. Tilannekatsausta tehdessäni huomasin, että käytettyjen joukossa on ihmeellisen paljon hutiostoksia, jotka saavat suunnata uusille omistajille. Tarkkuutta Elli! Vaikka vaatteen ostaisi käytettynä, se ei tee hutiostoksesta hyvää ostosta.

Leveälahkeiset housut

Mulla on yhdet ylipitkät leveälahkeiset housut ja culottes-housut. Kumpiakin käytän silloin tällöin pieninä kuureina, mutta loppujen lopuksi käyttökertoja on hyvin vähän. Ei siis enempää kiitos! Ylipitkät myös roikkuvat aina kirppiskasan ja ”takaisin kaappiin” -kasan välillä, ja sekin kertoo jo varmasti paljon.

Lyhyet hameet

Nämä päätyivät listalle siksi, koska tuntuu että niiden aika mun tyylissä on ohi. Lyhyempiä hameita multa löytyy paljon, mutta niistä aktiivisimmassa käytössä on farkkuhame ja vaaleanpunainen lappuhame. Oon tainnut aikuistua sen verran, että midi on ehdottomasti se oma juttu nykyään.


Kauluspaidat

Voi kuinka rakastinkaan näitä aikoinaan! Käytin kauluspaitoja varsinkin Englannissa tosi paljon, mutta nyt oon vähän hukannut ne tyylistäni. Muutenkin tuntuu, että mun kauluspaitakokoelma on just nyt tarpeeksi kattava.

Uimapuvut ja bikinit

Bikineitä en tykkää enää edes käyttää ja uimapukujakin löytyy jo hyvä määrä. Eiköhän näillä pärjätä muutama vuosi eteenpäin.

Hupparit

Mä rakastan huppareita niin paljon! Fakta on kuitenkin se, etten käytä niitä niin usein sitten kuitenkaan. Toisinaan hupparit ovat täydellisiä rennoissa asuissa, mutta kotonakin usein ryövään poikaystävän hupparin 😀


Mitä vaatteita sitten jää ostoslistalle?

Yllätyin kuinka vähän keksinkään ostettavaa tämän listauksen jälkeen! Harkinnan jälkeen tosiaan listalle jää mahdollisesti uudet valkoiset tennarit vanhojen tilalle. Niiden lisäksi harkitsen ruudullisia housuja, kun vanhat eivät ole kestäneet hyvinä edes vuotta. Uusimpina ostoksina olen hankkinut tosiaan sen pitkän kamelitakin sekä yhden ihanan neulemekon, mutta niiden jälkeen en edes ole keksinyt uutta ostettavaa, vaikka tätä postausta varten yritin 😀 Mitään en siis oikeastaan tarvitse ja se on jotenkin huojentavaa todeta. Ehkä näitä ostoslistalle jääviä juttujakin, tennareita ja ruutuhousuja, voi vielä harkita, vaikkapa syksyyn saakka.
Näitä vaatteita en saa enää ostaa – Mitä sinun listallasi olisi?
×××

Joko seuraat mua myös Instagramissa? ♡


Lue myös

Kaikki lempivaatteeni yhdessä asussa
Kiitos elämäni supernaisille

Kommentoi