Matkustelu

Kooste mun vaihto-opiskelusta

Enpä taas ole hetkeen kirjoitellut vaihdosta mitään, vaikka juttua riittäisi edelleen. Tällainen kooste mun vaihto-opiskelusta oli tarkoitus tehdä jo paaaaljon aiemmin, mutta ehkä kuitenkin parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Lupailin teille myös aiemmin näytille vaihdon aikana otettuja polaroid-kuvia, joten pääsette näkemään niitäkin nyt tässä samalla. Kaikista niistä ei saa kovinkaan hyvin selvää, mutta osa on todella hyvin onnistuneita!

Haluan vielä muistuttaa, että edelleen vanhoista postauksista suurimmassa osassa tekstin asettelu on vähän pielessä alustan vaihdon vuoksi. Rivivälejä varsinkin puuttuu monesta, ja toivottavasti tämä ei haittaa teitä!

 

Lähtö ja valmistelut

Muistan vieläkin sen päivän kun sain tiedon siitä, että mut on valittu vaihto-oppilaaksi ja kohde on Southampton. Olin tuolloin töissä ja onnenkyyneleet eivät olleet kaukana. Southampton oli siis mun ykkösvaihtoehto ja kirjoitin vaihdosta ensimmäistä kertaa tässä postauksessa.

Viime keväänä valinnan jälkeen alkoikin paperisota. Mun piti hakea vielä erikseen vastaanottavaan kouluun, täytellä lomakkeita ja toimittaa eri lappuja alllekirjoituksineen. Pakko sanoa, että paperisota on ollut pahinta koko vaihdossa, niin ennen lähtöä kuin takaisinpaluun jälkeenkin. Mun kohdalla sitä vaikeutti myös se, että asuin ja asun edelleen Tampereella, vaikka koulu on Turussa.

 

Kesällä sain sitten vihdoin lopulliset vahvistuksen vastaanottavan koulun puolelta ja aloin etsiä asuntoa. Kirjoitin turhautumisesta asunnon hakemisen suhteen ja sen löytymisestä, eikä varsinkaan hakemisvaihe ollut mulle positiivinen kokemus. Myöhemmin syksyllä sitten myös esittelin mun pienen asunnon, jonka löysin Austen Housesta.

Lähtöpäivästä tein myday-postauksen, ja kirjoitin myös fiiliksiä ekoista päivistä Southamptonissa.

 

Vaihdon aikana

Vaihdon aikana mä matkustelin tosi paljon Southamptonin lähiympäristössä. Itse opiskelusta kirjoittelin vain kerran, ja esittelin samalla mun vaihtokoulun. Olisi kyllä ehdottomasti pitänyt kirjoitella tuosta aiheesta enemmänkin, mutta toisaalta ymmärrettävää että oma huomio oli eniten matkustuksessa.

Kirjoitin myös kaukosuhteesta sekä otin tatuoinnin.

Syksyllä kirjoitin pariin kertaan Suomen ja Englannin eroista; Mikä Suomessa on paremmin ja mikä taas Englannissa on paremmin. Avasin myös sitä, miksi valitsin juuri Englannin sekä julkaisin postauksen, jossa kerroin mitä ikävöin Suomesta.

 

Joulun alla halusin jakaa teille vähän englantilaisia jouluperinteitä, vaikken joulua siellä viettänytkään. Tuo postaus oli muuten yllättävän suosittu! Kirjoitin myös suomalaisuudesta ja itsenäisyyspäivän viettämisestä ulkomailla, kun mulle henkilökohtaisesti se oli aika rankka kokemus.

Joulun jälkeen palasin vielä hetkeksi Englantiin, ja kirjoitin mitä kaikkea mulla pyöri päässä takaisinlähtöpäivänä.

 

Matkustelu

Tosiaan, matkustelin lähiseudulla vaihdon aikana tosi paljon. Meidän ensimmäinen reissu oli lähimpään kaupunkiin Winchesteriin, joka oli aivan ihana! Se oli niin älyttömän symppis kaupunki ja myös paljon nätimpi kuin Soton.

Sitten käytiin Portsmouthissa, jossa itse viihdyin tosi hyvin ja pidin kaupungista kovasti.

Pienellä porukalla käytiin myös Basingstokessa, ja sieltä en kirjoittanutkaan postausta. Tämä siksi, että oltiin tekemässä koulutehtävää, eikä aikaa oikeastaan jäänyt kuvaamiseen.

Seuraavaksi tuli Brighton, jossa käytiin joulun alla. Sekin oli tosi symppis paikka, mutta kesällä varmasti vieläkin kivempi.

 

Manchesterissa käytiin myös joulutoriaikaan, ja se osoittautui mun lempipaikaksi näistä missä käytiin vaikka sää olikin huono ja meillä oli liian vähän aikaa. Mutta siellä vaan oli tosi kotoisa olo ♡

Nottinghamissa käytiin poikaystävän kanssa, kun hän oli vierailemassa mun luona. Itse Nottinghamista en ole vielä ehtinyt kirjoitella postausta (saa nähdä teenkö sitten enää ollenkaan), mutta Sherwoodin metsästä ja Wollaton Hallista kirjoitin!

Yhdellä päiväreissulla käytiin Cambridgessä, ja sieltä sai kyllä ehdottomasti ison motivaatiopiikin opiskeluun! 😀 Se oli ihan mieletön paikka, ja olisin myös halunnut käydä Oxfordissa, mutta aika ei antanut periksi.

Vielä viimeisinä hetkinä käytiin Stonehengellä, mikä oli ihan mahtava!

 

Näiden lisäksi kävin kolmesti Isle of Wightilla, joka on valtava saari Southamptonin edustalla. Ensimmäisellä kerralla pyörittiin saaren keski- ja pohjoisosassa, ja eniten vietettiin aikaa Ryden kaupungissa. Toisella kerralla suunnattiin itään dinosaurusmuseoon ja vietettiin ihana päivä rannalla. Kolmannella kerralla matkattiin länsipuolelle katsomaan The Needlesiä. Näistäkään kaikista en ehtinyt vielä tehdä omia postauksia, mutta kuvia näiltä reissuilta on vilahdellut täällä monestikin.

Lontoossa kävin myös kolmesti. Ensimmäisen kerran treffaamassa Saraa ja käytiin Peggy Porchen Cakesissa, toisen kerran vastaanottamassa mun vieraat ja samalla käytiin Potter-studiolla. Kolmannella kerralla pyörähdettiin jouluisessa Lontoossa ja Winter Wonderlandissa sekä käytiin katsomassa Tuntematon sotilas.

 

Southampton

Itse Sotonista kirjoittelin ihan liian vähän! 🙁 Tulossa on kuitenkin vielä ainakin Southamptonin nähtävyydet ja juttua Titanicista. Mutta, kirjoitin postauksen arkielämästä Sotonissa, joulutorista ja kokosin myös yhteen nippelitietoja Southamptonista.

 

Kulttuurishokki

Kulttuurishokki-postaussarja mulla oli mielessä jo lähtöä valmistellessa! Sen kaikki osat löydät tästä: valmistautuminen, alkuihastus, shokkivaihe, hyväksyntä, sopeutuminen ja paluushokki.

 

Vaihdon jälkeen

Kaikkien kiireiden vuoksi olen kirjoittanut ihan liian vähän vaihdosta nyt sen jälkeen. Viimeiset fiilikset poislähdöstä löydät tästä, ja tuo on ehdottomasti aidoin kirjoittamani teksti koskaan. Myös tuo paluushokkipostaus ilmestyi tietysti vasta vaihdon jälkeen, kirjoitin mun kielitaidon kehittymisestä ja kerroin tässä kuinka elämä on lähtenyt taas Suomessa rullaamaan. Ehdottomasti suunnitelmissa on toteuttaa vielä postaus mun vinkeistä vaihtoonlähtijöille ja mitä itse tekisin toisin.

 

Huh, tulipas tästä pitkä postaus ja kiitos teille jotka jaksoitte tänne asti! Tällainen kooste mun vaihto-opiskelusta on kuitenkin varmasti tosi hyvä tulevaisuutta varten ja mietinkin tämän linkkaamista ihan tuohon sivupalkkiinkin. Tätä tehdessä iski ihan valtava ikävä Englantiin ♡

 

Mitäs tykkäätte noista kaikista ihanista polaroid-kuvista?

 


×××
Muista liittyä lukijaksi esimerkiksi Bloglovinin kautta!

 

Lue myös

Fanni K - ihana uusi sisustusbrändi
Vaaleanpunaisen ja suklaanruskean suloinen yhdistelmä

12 Comments

 • Ane

  Oi noi polaroidit on supersuloisia ♥ Ja todella kiva idea tehdä kooste näistä kaikista vaihtopostauksista, koska osa on tainnut ainakin itseltä mennä ohi aikoinaan 🙂 Ootko muuten miettinyt noille polaroideille jotain spesiaalia käyttötarkoitusta esim sisustuksessa? <3

  • Elli Leppiniemi

   Eivätkö olekin<3 Näin mäkin ajattelin että tästä voi olla hyötyä joillekin, ja hyvä jos tykkäsit 🙂 Ja osa näistä polaroideista päätyy ehkä jääkaapin oveen, mutta suurimman osan ajattelin koota vaihdosta kertovaan leikekirjaan 🙂

 • Niina

  Sulla oli kyllä upeat kuukaudet Englannissa!<3 Ja ihania kuvia olet ottanu 🙂 Sun postauksia vaihdosta on ollut mukava lukea ja olis kiva tietenkin lukea vielä enemmänkin! Mä itse haluan niin paljon työharjoitteluun ulkomaille, joten tälläiset postaukset motivoivat ja lisäävät halua lähteä vielä enemmän 🙂

  • Elli Leppiniemi

   Niin kyllä oli! ♥ Ihana kuulla, ja joo tosiaan muutamia on vielä tulossa, mitä en ehtinyt vaihdon aikana toteuttamaan 🙂 Työharjoittelu ulkomailla on varmasti myös tosi upea kokemus, ja mahtava kuulla jos onnistuin motivoimaan :)<3

 • Kata

  Luin tämän aiemmin phonella jonka vuoksi kommentointi jäi ja nyt pakko tulla kommentoimaan. Kiva että toteutit tämän koosteen ja mukava oli katsella polaroid-kuvia samalla! Mä ainakin pidin enemmän postauksista, jotka käsitteli ns. sitä matkaa enemmän. <3

  Mä oon myös ajatellut polaroidin hankkimista kun nää kuvat on niin söpöjä ja saahan näistä kivoja muistoja kun mä oon ainakin tosi laiska tilaamaan teetettyjä kuvia – pari vuotta onkin työpöydällä ootellut kuvat mitkä pitäisi teettää. 😀

  • Elli Leppiniemi

   Ihana kuulla, tosi kiva että oot tykännyt! ♥ Ja siis ehdottomasti suosittelen polaroid-kameraa, se on niin kiva! Toki välillä sen unohtaa ottaa esimerkiksi mukaan, mutta silloin kun se on mukana, taltioituu muistot ihan eri tavalla 🙂

 • Sofi

  Polaroid kuvissa on kyllä ehdottomasti oma ihana tunnelmansa ja ihastuin näihin kuviin niin paljon ♥ Sun postauksia vaihtoon liittyen on kyllä ollut tosi mielenkiintoista lukea ja ne on varmasti sullekin tosi ihania muistoja lukea näin jälkeenpäin! 🙂

Leave a Reply