Oma tyyli

Minun heikkouteni shoppailijanaHeikkouteni shoppailijana?”Kuvat © Emilia
Moikat täältä lomalaiselta! Mulla on tänään ensimmäinen virallinen lomapäivä sitten pariin vuoteen, ja vitsit tuntuu kyllä aivan mahtavalta. Olen taas matkalla Helsinkiin, kun otetaan ystäväni kanssa suunnaksi Pariisi! Koko tämä mun ensimmäinen lomapätkä kuluukin reissussa ♡

Tämän päivän aihe on kuitenkin shoppailu. Olenkin maininnut täällä viime aikoina, että toukokuussa shoppailin todella paljon ja siitä ”inspiroituneena” (:D) asetin itselleni kesäkuun haasteeksi shoppailulakon. En oikein osaa sanoa mistä juuri tämä viime aikainen kuluttamishimo on kummunnut, mutta en halua jäädä tuleen makaamaan. Asialle on tehtävä jotain ja haluan korjata tilanteen mahdollisimman pian. Mun täytyy taas alkaa pohtimaan tarkemmin ostoksiani ja hankkia uusia juttuja vain tarpeeseen. Nyt lipsuin pahasti vanhoihin tapoihini, enkä pidä siitä.

Yleensä ongelmien iskiessä kannattaa aloittaa ongelmien tiedostamisesta ja siitä keksinkin tämän postausidean. Blogin tarkoitus kun on kertoa mun matkasta kohti kestävämpää pukeutumista ja kuluttamista, joten eikö olisikin ihan paikallaan pieni reality check? Tällä tarkoitan sitä, että haluan tiedostaa omat heikkouteni shoppailijana ja haluan tuoda ne myös teille julki. Kun olen julkisesti kirjannut ne ylös, on ehkä helpompi puuttua niihin itse. Jees, aloitetaan! Minun heikkouteni shoppailijana ovat…


Erikoismallistot

Mä olen niin heikkona erikoismallistoihin! Tarkoitan erilaisia yhteistyömallistoja, artistien mallistoja, fanituotteita sun muita, joita on saatavilla vain hetki ja mahdollisesti vain pieni erä. Mä rakastan sitä, jos mun kaapissa on jokin tällaisen malliston tuote, mahdollisesti vieläpä melko harvinainen kappale. Itseasiassa toukokuussa koukutuin yhteen tällaiseen erikoismallistoon, joka oli lähes myyty loppuun. Hankin sitten pari vielä jäljellä olevaa tuotetta ja metsästin loppuja käytettynä.


Kaikki tai ei mitään

Oon tosi all in -tyyppi ja se pätee hyvin myös vaatteisiin. Nyt viime aikoina olen innostunut hameista, joita on sitten tullut hamstrattua kaappiin. Suurin osa onneksi Zadaan kautta, mutta silti. Näissä tilanteissa mulle myös usein käy niin, että jotenkin kuvittelen muuttavani samalla koko tyyliini ja siksi pitäisi heittää koko kaappi ympäri. Mutta eihän se nyt niin mene, en mä ihan varmasti lopeta housujen käyttämistä vain siksi, että just nyt hameet miellyttää silmää enemmän 😀 Come oooon Elli.


Inspiroidun muista

Mä saan muilta tosi paljon inspiraatiota, Instagramista, kadulta ja blogeista. Ja tässähän ei sinäänsä ole mitään pahaa, mutta mulle käy valitettavan usein niin että näen jollakulla päällä jonkin ihanan vaatteen tai asusteen, ja se jää kummittelemaan mun päähän tooodella pitkäksi aikaa, kunnes päädyn ostamaan sen. Muista on ihana saada inspiraatiota enkä aio lopettaa sitä, mutta pitäisi keskittyä enemmän siihen, että voisinko luoda kyseisen lookin omista vaatteistani.


Olen liian hyvä perustelemaan

Jep, poikaystävä nauraa tälle aina. Mä olen ihan törkeän hyvä perustelemaan itselleni ja muille, miksi mun pitäisi ostaa tuote X 😀 Sinäänsä hyvä joo, jos pystyn perustelemaan että tuotteelle tulee käyttöä ja näin, mutta tää on välillä todella koomista oikeasti. Mun ei pitäisi ylipuhua itseäni ostamaan, vaan miettiä enemmin että joo, tulisi käyttöön ja olisi fiksu ostos, MUTTA tarvitsenko sitä silti.


Nämä ovat siis mun suurimmat heikkouteni shoppailijana. Muhun vetoaa totta kai kaikki vaaleanpunainen ja kimaltava, mutta ne eivät ole kuitenkaan niin isoja sudenkuoppia mulle. Mä myös pystyn aika hyvin vastustamaan shoppailun kiusausta kaupoissa pyöriessäni ja nettikauppoja selaillessani, vaikka ne ovat isoimmat sudenkuopat varmasti monille. Niiden suhteen mä olen ehkä karaistunut hyvin, kun pyörin viikoittain vaatekaupoissa ostamatta mitään töiden merkeissä 😀Minun heikkouteni shoppailijana – Mitä lisäisit omalle listallesi?
×××

Instagramissa on vielä käynnissä 100€ lahjakortti Elevenille! Osallistu tästä


Lue myös

Throwback-asu: Ihan Marianne-karkkina Venetsiassa
Punainen ja valkoinen = FRESH! +vyölaukku crossbodyna?

6 Comments

 • ida ihana

  Kiitos hyvästä ja hauskasta postauksesta!:) Mulla shoppailu on tosi kausittaista, ja tunnistan itsessäni tuon kaikki tai ei mitään -ihmisen. Mulla on pitkiä aikoja etten osta mitään, ja sitten yhtäkkiä tulee muka jostain miljoona tarvetta. Saatan myös miettiä useamman vaatteen välillä kaupassa, ja ratkaisu on sitten tyypillisesti että otan molemmat tai en kumpaakaan 😀
  Mukavaa sunnuntaita!<3
  Ida
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

 • Miina

  oh god pystyn kyllä niin samaistumaan tohon et jos törmään johonkin ihanaan asuun vaikka instagramissa niin sitten se jää kummittelemaan mieleen ja on pakko hankkia itelle jotain samantyylistä 😀 Ja mulla kans toinen heikkous on todellakin toi että olen tosi hyvä perustelemaan miks tarvitsen aina jotain uutta ja yleensä olen ansainnut jonkun asian palkinnoksi niin sittenhän sitä ostaa taas jotain uutta! Mulle tuli hetki sitten just kauhea shoppailuähky kun olin kans shoppaillut koko toukokuun joten nyt ei tee ees mieli onneksi shoppailla mut saa nähdä miten tulee käymään kun kulkee taas jonkun vaatekaupan ohi tai näkee jonkun kivan asukokonaisuuden.. 😀 Pitäisi jotenkin oppia rajoittamaan joten toi ostolakko ois varmaan itelläkin ihan paikallaan!

  • ELLI

   Hahah ”kiva” etten ole ainoa! 😀 Ja joo kyllä, mullekin shoppailuähkyt ovat tuttuja ja siksi ehkä oma shoppailu menee tosi kausittain. Mun pitäisi ainakin saada joku roti tähän hommaan 😀

Leave a Reply