Lifestyle

Tampere saa tänään oman Finnkinon Scape-salin!

Jes, tätä on odotettu! Finnkinon Scape-sali avataan tänään myös Tampereelle, vihdoin ja viimein. Me päästiin korkkaamaan sali jo eilen kutsuvierasavajaisissa, ja tässä teille fiiliksiä ja kuvia sieltä.

 

Mä rakastan leffoja ja elokuvissa käyminen on ollut mun ja poikaystävän yhteinen harrastus jo yhteisen ajan alusta asti. Tykätään käyttää rahaa elokuvissa käymiseen, ja mieluummin halutaan nähdä uutuudet valkokankaalta kuin odottaa elokuvien tuloa kotikatsomoihin. Mä rakastan elokuvien maailmaan uppoutumista ja elokuvissa käyminen on mulle sellaista rentoutumisaikaa (paitsi kun käytiin katsomassa Dunkirk), pieni pakokeino todellisuudesta.

 

Englannissa mä taas tajusin elokuvaelämyksen ihan täysin uudella tavalla. Showcasen Cinema de Luxin leffateatterit olivat jotain ihan täydellistä leveine ja kallistuvine penkkeineen. Showcase jättikin minuun ison katkeruuden Suomeen paluun jälkeen, koska normiteattereiden penkit eivät ole läheskään sama asia kuin nuo Showcasen versiot.

 

Tiesin että Helsingissä on Scape-sali, joka tarjoaa samanlaisen elokuvaelämyksen kuin Showcase, ja sinne olinkin halunnut jo pitkään. Meillä ei vaan koskaan Helsingin reissuilla tuntunut olevan aikaa leffoille ja siksi ei olla käyty siellä. Tästä syystä mä tyyliin pompin riemusta kun kuulin, että Scape-sali avataan myös Tampereelle. Ja nyt sen kokemisen jälkeen voin todeta, että olihan se kaiken odottamisen arvoinen.

 

Finnkinon Scape-sali koostuu laadukkaammista penkeistä; ne ovat paljon leveämmät kuin tavallisten salien penkit ja ne joustavat taaksepäin. Penkkien käsinoja oli myös just sopivan tukeva ja leveä, että siinä pystyi pitämään poppareita turvallisesti 😀 Sali tuo myös Tampereelle uusimman esitystekniikan maailman tehokkaimmalla projektorilla, 59:llä kaiuttimella, bassoelementeillä (jotka todellakin tunsi!) ja tosi kaarevalla valkokankaalla. Scape-saleihin voit myös tilata leffaherkut etukäteen.

 

Leffakokemus oli itselleni tosi mukava. Kaiuttimien sijoittelu ympäri salia oli todella jees, sillä äänet tuntuivat tulevan ympäriltä luonnollisesti. Penkkien välit olivat isommat kuin tavallisissa saleissa, mikä helpotti kulkemista paljon. Valkokangas oli myös aseteltu just sopivasti penkkeihin nähden, että meidänkään ei tarvinnut kääntää päätä puolelta toiselle tai ylös päin vaan koko kankaan näki helposti, vaikka oltiinkin kohtalaisen edessä istumassa.

 

Avajaisten alussa oli muutama lyhyt puheenvuoro, ja oli tosi mielenkiintoista kuulla esimerkiksi kyseisen salin historiasta. Itse kun olen asunut Tampereella vasta pari vuotta, ei kutomosali itsessään ollut mulle tuttu, vaikka ensimmäisestä hehkulampusta tiesinkin. Plevnan sali yksi, kutomosali, ja nykyinen Scape-sali on siis ollut paikka, jossa on sytytetty pohjoismaiden ensimmäinen sähkövalo. Tämä tuo mun mielestä kivan mielenkiintoisen lisän tähän saliin.

 

Tänään saa ensi-iltansa myös Deadpool 2, joka näytettiin meille myös ennakkoon eilen. Me katsottiin toissapäivänä kotona se ensimmäinen osa, koska mä en ollut nähnyt sitä ennen. Itse tykkäsin tästä jälkimmäisestä enemmän, vaikkei tuo nyt olekaan sitä genreä mistä itse pitäisin eniten. Totesinkin vieressä istuvalle Inkalle, että olisin tykännyt enemmän jostain kliseisestä romanttisesta komediasta hahah 😀 Toki tämä oli nyt ensi-iltansa vuoksi hyvä idea ennakkoelokuvaksi ja varmasti saatiin Deadpoolin kautta loistava maistiainen siitä, mihin tuo Finnkinon Scape-sali pystyykään tekniikallaan.

 

Kuten arvata saattaa, mä todellakin suosittelen Finnkinon Scape-saleja! Leffaelämys oli paljon parempi kuin tavallisissa saleissa ja tällaista olen kaivannut niin kauan meille Tampereellekin. Tuonne mä suuntaan ehdottomasti ensisijaisesti kun mennään leffaan jatkossa. Iso kiitos vielä Finnkinolle tästä avajaistilaisuudesta!

 

Oletko sä käynyt testaamassa jo jonkun Finnkinon Scape-salin?

 


×××
Liity lukijaksi helposti Bloglovinin tai Blogit.fi -sivun kautta!

 
 
 
 
 
 


LUE MYÖS NÄMÄ

× Listahullun päiväkirja: 10 x parasta just nyt, 5 x to-do ja 5 x ei-niin-kivaa
× Millainen on uusi kauppakeskus Ratina Tampereella mun silmin + vip-avajaiset
× Pakohuonepeli Tampereella: Päästiinkö me ulos ajoissa?
 

Lue myös

Listahullun päiväkirja: 10 x parasta just nyt, 5 x to-do ja 5 x ei-niin-kivaa
Kesän ensimmäinen helleasu

6 Comments

Leave a Reply