Lifestyle

Be bold: Sä tarvitset vain miljoona unelmaa ja kaikki on mahdollista

Be bold. Ole rohkea. Tee se, mitä muut pelkäävät tehdä. Ole paras versio itsestäsi. Hyppää tuntemattomaan epäröimättä.

 

kaikki postauksen kuvat © Kati Saari

Mä en yleensä ihan hirveästi perusta kaikennäköisistä tsemppausteksteistä sun muista, mutta nyt mulle tuli kova inspiraatio tällaiseen tekstiin. Ehkä se kumpuaa tyytyväisyydestä nykyhetkeen ja onnellisuuden tajuamisesta. Tiedättekö, kun välillä ihan oudoissakin hetkissä tulee se tunne, että vitsit mä olen onnellinen just nyt? Mulle se tunne on iskenyt viime aikoina tosi usein.

 

Viime viikonloppuna moni myös valmistui, ja ehkä sekin sysäsi mut kirjoittamaan tämän tekstin. Olkoot tämä samalla pieni prep talk niille valmistuneille, jotka vielä vähän epäröivät tulevaisuuden suhteen. Nyt pinnalla on myös Maaret Kallion #olisinpatiennyt -haaste, ja ehkä tämä teksti toimii tavallaan osana sitäkin.

Silloin kun mä painoin valkolakin päähän, en mäkään tiennyt todellakaan mitä haluan tehdä tulevaisuudessa. Mä en edes hakenut valmistumiskeväänä jatko-opintoihin, koska olin niin hukassa. Mutta niin ne asiat tuppaavat järjestymään, kun nyt muutama vuosi jälkeenpäin voin todeta olevani täysin oikealla polulla, enkä olisi koskaan voinut kuvitellakaan kuinka nopeasti se oikea suunta löytyikään.

 

Tulevaisuudelle ei tarvitse tietää tarkkaa suuntaa oikeastaan koskaan. Täytyy uskaltaa luottaa siihen, että virta vie ja kyllä asiat järjestyvät lopulta. Pienikin kutkuttava fiilis ja edes vähäinen kiinnostus saattaa viedä sut oikealle tielle, joten lähde rohkeasti seuraamaan niitä pieniäkin kiinnostuksen kohteita. Ja hei, aina on mahdollista perääntyä. Elämänsä suuntaa voi aina muuttaa vaikka ihan täysinkin, jos siltä tuntuu. Elämän ei tarvitse olla suunniteltu koskaan, mutta jos se on, sekin on loistava juttu.

 

Sitten kun niitä tulevaisuuden haaveita ja tavoitteita alkaa kummuta, uskalla lähteä niitä kohti. Uskalla tavoitella todella korkealle, äläkä usko ketään joka sanoo etteikö jokin olisi mahdollista. Isot haaveet ovat niitä, jotka ajavat sua eniten eteenpäin. Toki pienet välitavoitteet auttavat onnistumaan ja pitämään mielenkiinnon yllä, mutta lopullinen haave saa olla todella iso, överi ja hullukin. Koska miksi ei? Jos se haave muuttuu matkan varrella, sekin on täysin okei, koska se siihen astinen matka on vienyt sua kuitenkin valtavasti eteenpäin.

 

Mullakin oli aikoinaan isoja ja tosi hulluja unelmia, jotka sitten esimerkiksi johdattivat mut hakemaan tähän nykyiseen koulutukseen. Ne hullut unelmat ovat ehkä väistyneet nyt, mutta eivät siksi, että olisin luovuttanut niiden suhteen. Ne vain ovat vaihtuneet toisiin, mutta silti lähes päivittäin kiitän itseäni, että tajusin lähteä tähän suuntaan. Mulla on aina ollut tapana tavoitella tosi korkealle, ja ne uudet unelmat ovat myös isoja ja hulluja. Monesti lähellä olevat ihmiset ovatkin vähän yrittäneet toppuutella, että hei oletko varma ettet tule sitten pettymään ja että onko toi oikeasti mahdollista. Mutta ne hullut haaveet ohjasivat mut tänä keväänä tähän nykyiseen tilanteeseen ja mä olen siitä niin onnellinen. Oikeastaan nyt voin sanoa epäilijöille, että hah katsokaa nyt.

 

Viime syksynä Englannissa (jonne lähteminen oli myös todellista unelmien tavoittelua) me käytiin vierailulla paikallisessa PR-toimistossa. Siellä oli seinällä teksti ”Be bold” ja sitä ohjetta mä olen siitä asti noudattanut, toki myös huomaamattani jo sitä ennen. Tänä keväänä mä olin rohkea ja ylitin itseni hakemalla mun unelmien harkkapaikkaa, vaikkei kyseinen paikka ollut edes avoin. Mä kuitenkin sain sen, ja nyt harjoittelu on muuttunut ihan työpaikaksi.

Tämä tilanne on sellainen, mitä mä olen tavoitellut jo yli kahden vuoden ajan, ja saavutin sen elämällä hetkessä, olemalla rohkea ja hyppäämällä tuntemattomaan. Samoin viime vuoden maaliskuussa päätin vihdoin perustaa tämän blogin. En silloin olisi ollenkaan osannut kuvitella mihin tämä mua viekään, mutta just nyt katson tätä lyhyttä matkaani ylpeänä. Tästä on tullut sitä, mitä olen viime syksystä asti toivonutkin.

 

Mä yritän vain sanoa, että tehkää oikeasti hulluja juttuja ja tavoitelkaa unelmia. Mikään haave ei ole liian iso toteutettavaksi, ja mä oon aina ollut sitä mieltä, että ihminen pystyy lähes mihin tahansa kunhan tahtoo ja tekee töitä tarpeeksi. Älä ikinä anna kenenkään sanoa että et pysty johonkin, tai että tavoittelet liian korkealle. Jos sä et yritä, et voi tietää onnistutko. Ja se fiilis on paras koskaan, kun voi onnistuessaan näyttää epäilijöille mistä sut onkaan tehty.

Me katsottiin just The Greatest Showman -elokuva, ja sitä lainatakseni ”a million dreams is all it’s gonna take”. Oikeasti; unelmoikaa, tavoitelkaa ja uskaltakaa.

 

Be bold – Milloin sä olet viimeksi ollut rohkea ja tavoitellut jotain unelmaa?

 


×××
Ihan valtava kiitos vielä Katille näistä kuvista! Hänen kanssaan kuvatut kuvat ovat edelleen ehdottomasti mun lempikuvat itsestäni. Muistakaa kurkata myös Katin Instagram täältä ja muut tämän projektin kuvat täältä

 
 
 
 
 
 


LUE MYÖS NÄMÄ

× Suomalaisuudesta (täältä löytyy lisää Katin ottamia kuvia!)
× Mä en halua lähteä täältä
× 6 tekstiä muilta bloggaajilta, jotka sinunkin tulisi lukea
 

Lue myös

6 tekstiä muilta bloggaajilta, jotka sinunkin tulisi lukea
Kukkakuosia ylä- ja alaosassa: Asu Kukkaisviikkojen kunniaksi

8 Comments

Leave a Reply