Lifestyle

Askelia kohti kokonaisvaltaista hyvää oloa – uudet Hetki-tuotteet

Kaupallisessa yhteistyössä Hetki.


Muistathan sinä huolehtia säännöllisestä ruokailusta? Säännöllinen syöminen on aina ollut se mun oma kompastuskivi ja sanotaanko ettei etätyöaika ole ainakaan auttanut tässä. Syön usein töiden ohessa ja usein monet palaverit määrittävät sitä, mihin ja kuinka pitkälle esimerkiksi lounasaika venähtää. Täsmällisen säännölliset ruokailuajat mulla on tainnut olla viimeksi lukioaikana kun asuin vielä kotona 😀 Tämän kaupallisen yhteistyön myötä aloin kuitenkin pohtimaan enemmän tuota syömisen säännöllisyyttä ja sen vaikutusta omaan jaksamiseen. Otin ensimmäisiä pieniä askelia kohti kokonaisvaltaisempaa hyvää oloa, ja ainakin lounaan suhteen apuna on ollut Hetki-tuotteet.

Tekosyitä ja kiireen ihannointia

Aiemmin multa jäi helpoiten väliin nimenomaan aamupala ja lounas. Ensimmäinen sen vuoksi, että mulla ei useinkaan ole heti heräämisen jälkeen nälkä ja lounaat on tullut skippailtua työkiireisiin ”vedoten”. Tekosyitä, jotka johtavat ihan liian helposti siihen, että lounas tai ylipäätään mikään ateria tulee nautittua ihan liian myöhään päivällä ja siinä vaiheessa onkin jo itse ihan poikki. Säännöllinen ravinto on oleellista myös aivoille, ja itse huomasin omalla kohdallani esimerkiksi unohtelun lisääntyvän sitä mukaa, mitä epäsäännöllisempi ruokailurytmi mulla oli 😀

Kiire on muutenkin aihe, jota tunnutaan ihannoivan vähän liikaa etenkin sosiaalisessa mediassa. Sitä painotetaan ja nostetaan esille, usein myös sellaisten seikkojen kautta kuin ”en ehtinyt syödä” tai muuta vastaavaa. Mä olen pikkuhiljaa alkanut kyllästyä kiireen glorifiointiin, ja ennemminkin alkanut ihannoida vähän hitaampaa elämäntyyliä. En tarkoita täyttä pysähtymistä vaan sitä, että huomioisin enemmän omaa jaksamista ja hyvinvointia arjessa, ja että keskittyisin myös töiden lomassa ottamaan edes hetken omaa aikaa, tehden niitä mulle tärkeitä ja mua rentouttavia asioita.

Hetki-tuotteet apuna säännöllisessä ateriarytmissä

Hetki-tuotteiden myötä aloin pohtimaan konkreettisesti, miten voisin vähentää kiirettä ja sen tuomaa stressiä. Kaikkea ei voi tehdä ihan vaan sormia napsauttamalla, joten päädyin siihen, että muutos on tehtävä pienin askelin, niihin omiin rutiineihin vaikuttamalla. Ensimmäisinä askelina halusin ottaa ateriarytmin säännöllistämisen, koska uskon että hyvä olo lähtee sisältäpäin. Nyt jo muutaman viikon ajan olen pitänyt kiinni kunnon aamupaloista. Nykyään otan tietoisesti itselleni enemmän aikaa aamuihin, jotta ehdin syödä kunnolla. Olen myös kasvattanut tarkoituksella aamupalan kokoa ja vaikka itse sanonkin, mun aamupalat ovat nykyään aika runsaita ja monipuolisia! Tällä saan kropan ja aivot heräteltyä heti aamusta ja jaksan olla tehokas koko aamupäivän.

Ateriarytmin säännöllistämisen myötä aloin pitää tiukemmin kiinni myös lounaasta. En enää skippaa lounasta palavereista johtuen, vaan viime viikkojen aikana olen huolehtinut lounaasta tosi esimerkillisesti. Se on totta, että en edelleenkään välttämättä ehdi kokkailla lounasta itse vaikka kuinka olisin kotona etätöissä, mutta siihen sitten taas Hetki-tuotteet ovat olleet iso apu.

Uudet Hetki-tuotteet

Mulle tutuimpia Hetki-tuotteita ovat ruokaisat ja täyttävät valmissalaatit, joilla olen herkutellut jo vuosien ajan. Oma suosikki on tietysti ikilemppari kana-tacosalaatti. Salaattien lisäksi vuosi sitten rakastuin valmisaterioihin, joista etenkin halloumi-pasta on näkynyt monesti mun Instagram Storyissä. Se on ihan superhyvää! Näiden ohella olen kuitenkin tänä syksynä tutustunut myös uutuuksiin patonkien ja burritojen muodossa. Näistä molemmat ovat käteviä kylmätuotteita, jotka ovat heti valmiita syötäviksi. Ne kulkevat helposti mukana eväänä liikkeessäkin ja ovat tosi ruokaisia.

Patongeista vaihtoehtoina on Hetki Mozzarellapatonki ja Hetki BBQ-Kanapatonki, joista jälkimmäinen nousi omaksi suosikiksi. Patongit ovat reilun kokoisia ja tykkään itse juuston määrästä näissä. Oma vinkkini on lämmittää patonkia hiukan, tulee ihan vastapaistettu fiilis! 🙂 Uutuusburritot ovat sushiburritoja, ja tässäpä kuulkaa hyvä vinkki sushien ystävälle arkeen, jos ei viitsi päivittäin nauttia susheja. Näistä on saatavilla Hetki Tonnikala-sushiburrito ja Hetki Kasvis-sushiburrito. Itse testasin ensimmäistä ja tykkään burrito-tyylisistä eväistä ihan älyttömästi niiden helppouden vuoksi.

Kaikki uudet Hetki-tuotteet ovat saatavilla hyvin varustelluista päivittäistavarakaupoista ja useimmista pienemmistäkin kaupoista, joista usein tulee ainakin itse haettua lounaita tai muita eväitä.

Tasapainoinen hyvinvointi

Sen oman tasapainoisen hyvinvoinnin löytäminen on pitkäjänteinen juttu, mutta uskon olevani oikeilla raiteilla sitä kohti. Säännöllinen ateriarytmi on jo nyt muutaman viikon aikana näkynyt omassa jaksamisessa positiivisesti, joten aion ehdottomasti jatkaa siihen panostamista. Syömisen lisäksi mulla on tavoitteena ottaa taas uni tehovalvontaan ja lisätä unen määrää edes tunnilla per yö. Syöminen ja uni tukevat toisiaan tosi paljon jaksamisessa, ja näiden lisäksi toki liikunta ja raitis ulkoilma. Minkälaisia pieniä hyvinvoinnin tekoja sä olet tehnyt viime aikoina? Muistatko sä syödä säännöllisesti pitkien päivien aikana?


Millainen on sun vakiolounas?

Vanha kunnon asupostaus ja viikonloppusuunnitelmia
Yves Rocher -joulukalenteri 2021

Leave a Reply