”Your exchange studies nomination”

Maanantaina sain alkuvuoden odotetuimmat uutiset vihdoin sähköpostiini. Meinasin alkaa itkemään töissä kun näin että mut on hyväksytty vaihtoon! Ja vieläpä mun ensimmäiseen vaihtoehtoon Southamptoniin, jossa saan viettää syyslukukauden 2017.
Vaihtoon pääseminen ja siitä ”selviäminen” ovat olleet jo pitkään mun lähitulevaisuuden haaveita. Mua aina kadutti se, etten edes pyrkinyt lukiossa vaihtoon, toki myös rahan, mutta suurimmaksi osaksi oman epävarmuuden vuoksi. Tämän takia aikalailla heti kun ammattikorkeaan pääsin, päätin että vaihtoon on mentävä nyt tai ei koskaan. Koulun alkamisesta asti mulla oli aika selvä kuva opintojen järjestelemisestä, eli siitä missä kohtaa opintoja haluan vaihtoon ja miten se vaikuttaa esimerkiksi mun harjoittelujaksoihin. Ensimmäisenä vuonna kävin vaihtoinfossa ottamassa tähän ekaa kertaa tuntumaa. Tuolloin mulla oli mielessä kohdemaaksi Iso-Britannia ja Hollanti, joista jälkimmäinen sittemmin tippui pois.

Kun tänä vuonna haku vaihtoon aukesi, olin täysin varma että haen mutta silti jotenkin onnistuin jättämään hakuprosessin aika viime tippaan 😀 Hakuprosessin lomassa kävin juttelemassa mun opettajatutorien ja myös meidän koulun vaihtokoordinaattorien kanssa, ja kaikki näyttivät vihreää valoa mun opintojen järjestelyn suhteen. Hakuajan viimeisenä päivänä sain tarvittavat paperit sisään ja sitten vaan jännitin. Monena iltana stressasin, että miksei mitään jo kuulu ja mitä jos en pääsekään vaihtoon. Luojan kiitos niin ei käynyt!
Tää vaihto oli myös yksi isoimmista syistä, miksi halusin aloittaa blogin. Musta olisi ihanaa kirjoittaa vaihdosta, jotta siitä jää kiva muisto ja muut täällä Suomessa voivat seurata mun menoa. Kuitenkaan pelkkä vaihtoblogi ei tuntunut omalta, joten päädyin tähän. Jatkossa siis saatte varmasti lukea täältä kuinka mun vaihtoon lähtö etenee 🙂

Mä lähden siis Erasmus vaihtoon Southamptoniin syyslukukaudeksi 2017, mikäli mitään kammottavaa ei tapahdu. Hyväksymisestä kertova sähköposti on varmasti pisin sähköposti, jonka olen ikinä saanut ja se on täynnä hoidettavia asioita, jotka pitäisi aloittaa tässä viikon sisään. Toivon, ettei ollut vielä liian aikaista julkistaa tätä (vaikkakin kaikki kaverit asiasta ovat jo tietoisia), mutta en vain kyennyt pitämään tätä onnea enää sisälläni!
Inspiraatiota kevääseen
Takki alelöytönä

Kommentoi