Vuosi 2020 – Kauhujen vuosi olikin hyvä

id vuosi 2020

Moikka ihanat ♡ Yleensä vuodenvaihteen tienoilla olen tehnyt katsauksen kuluneeseen vuoteen vaihtuvin keinoin, ja haluaisin myös tänä vuonna toteuttaa edes pienen recapin. Ehkä erityisesti siksi, että yleisesti vuosi 2020 on ollut aivan kamala ja monissa memeissä ja muualla internetissä julistetaan että vuodesta 2020 ei puhuta enää ikinä ja sen voisi skipata laskuista kokonaan. Mun mielestä nuo heitot on superhauskoja ja on kiva vitsailla että tän vuoden voi vaan pyyhkiä mielestä pois.

2020 oli hyvä vuosi

Todellisuus on kuitenkin mun kohdalla ihan toinen, onneksi. Olen ollut siinä onnekkaassa porukassa, joka on välttynyt koronan isoimmilta vaikutuksilta. Olen itse terve, samoin kuin läheiseni ja se on ollut tärkeintä. Töiden osalta oli keväällä hankalaa erityisesti myynnin kannalta, mutta siitä kaikesta selvittiin ja syksyllä töitä onkin ollut ihan riittävästi. Korona ja poikkeusolot eivät siis nujertaneet mua, luojan kiitos.

Sen lisäksi että selvisin supervähillä koronavahingoilla, tänä vuonna sain elämääni ihan valtavasti kaikkea positiivista. Löysin elämäni rakkauden, joka on tietysti päällimmäisenä mielessä. Sain valtavan kasan uusia ystäviä, jotka ovat kaikin puolin ihania tyyppejä. Mä myös vihdoin valmistuin ja sain opinnot pakettiin, mikä on mulle tosi iso juttu.

Elämässä tapahtui paljon isoja muutoksia. Muutin kaksi kertaa, kaveripiirissä ja myös yritystoiminnassa tuli vastaan muutoksia, mutta onneksi kaikki vain positiiviseen suuntaan. Tämä nykyinen koti on aivan ihana ja rakastun siihen päivä päivältä enemmän. Yritystoiminnan muutokset vauhdittivat omaa tekemistä ihan hirveästi ja selkeytti myös meidän tulevaisuuden suunnitelmia. Tuntuu että ollaan vahvempia kuin koskaan. Muutin myös etenkin oman Instagramini suuntaa ja olen saanut hurjasti kehuja siitä tänä vuonna.

Mitä opin?

Kaveripiirin muutoksista opin tosi paljon. Opin, että en saa enkä voi kokea syyllisyyttä siitä miltä musta on tuntunut. Mun tunteet ja kokemukset ovat aitoja, eikä kenelläkään ole oikeutta väittää muuta tai jos niin tekee, ei millään tavalla voi enää kuulua mun elämään. Mä en voi enää sulkea omia tunteitani ja kokemuksiani taka-alalle vaan miellyttääkseni muita, koska tässä maailmassa on enemmän niitä ihmisiä, jotka kuuntelevat ja haluavat ymmärtää. Niitä, joille se mun pitääkin aikani jakaa. Tapahtui isoja käänteitä, mutta en kadu mitään. Ne oli rankkoja hetkiä, tein itsekin väärin ja pyysin anteeksi, ja kokonaisuudessaan olen onnellinen että se kaikki tapahtui. Se osoitti mulle niin paljon millaisia lähellä olleet ihmiset todella ovat ja opin, etten halua sellaisia osaksi elämääni vaikkei se musta ollutkaan kiinni.

Opin myös paljon rakkaudesta. Mitä on se todellinen ja aito rakkaus, ja millainen rakkaudenosoitustapa sopii mulle ja minkälaista rakkautta olenkaan kaivannut. Minkälaisen ihmisen kanssa haluan vanheta ja saada lapsia. Opin myös todellisen merkityksen kodille. Minkälainen koti on sellainen, missä mun on hyvä olla ja mitä kaipaan kodilta. Mitä tarkoittaa koti tunteena. Rakkauden suhteen opin myös, miten puhua tunteista ja miten tärkeää kahdenkeskinen kommunikointi onkaan.

Mä opin paljon itsestäni sekä ihmisen henkisestä hyvinvoinnista. Miten pienet asiat ja tapahtumahetkellä mitättömät jutut voivatkaan aiheuttaa ja miten paljon niiden kanssa voikaan kamppailla. Oon oppinut kuuntelemaan itseäni ja tunnistamaan, mitkä asiat laukaisevat erilaisia tunnetiloja ja milloin näin käy. Oon opetellut olemaan armollisempi itselleni, sillä mä en voi vaikuttaa näiden tunnetilojen syntyyn.

Päällimmäisenä mielessä

Päällimmäisenä vuodesta 2020 jäi mieleen nykyinen aivan täydellinen koti ja toivottavasti loppuelämän kestävä parisuhde. Uran ja yritystoiminnan kehitys. Henkiset ongelmat, jotka haluan kääntää voitoksi. Paljon uusia läheisiä ihmisiä. Kevään ”karanteenielämä”, ulkoilut ja kahdenkeskinen aika. Kuusenistutustalkoot, kesän juhlat ja erityisesti juhannus. Tennisturnaus ja maalla vietetty aika. Valmistuminen. Vihdoin toteutunut unelma ruskaretkestä Lapissa ja joulu samassa paikassa. Luovuuden kukoistaminen koko vuoden aikana.

Kaiken kaikkiaan vuosi 2020 on opettanut mulle paljon ja vienyt mua oikeaan suuntaan. Oikeaan suuntaan niin ihmissuhteiden, uran kuin henkisen hyvinvoinninkin kannalta. Oon todella kiitollinen tästä vuodesta ja kaikesta tapahtuneesta. Mä koen, että kasvoin taas lähemmäs sitä ihmistä, joka mä haluan olla. Se, mitä vuosi 2020 otti multa pois, on kivusta huolimatta kokonaisuudessaan ja pitkässä juoksussa hyvä juttu ja se mitä vuosi 2020 mulle antoi, on aivan valtavan ihana asia. Kiitos 2020, jäät mun mieleen ja sydämeen, vaikka yleisesti olitkin ihan kamala. Tervetuloa 2021, innolla odotan mitä tuotkaan tullessasi.


Heippa vuosi 2020 ja tervetuloa 2021!
×××

Joko seuraat mua myös Instagramissa?


Lue myös

Curtain bangs - Mulla on verho-otsis!
Best Nine - Tarinat viime vuoden tykätyimpien kuvien takaa

Kommentoi