Venetsia: Millainen oli mun ensikosketus Italiaan?


Moi vaan kaikille ♡ Me ollaan nyt palailtu lomalta ja arki on taas alkanut vauhdilla; toissapäivänä ja eilen oon taas painanut kahta työtä aamusta iltaan ja tänään on sama suunnitelma. Mun pitikin kirjoitella teille jo eilen, mutta ymmärrätte varmaan että aika on ollut kortilla.

 

Joka tapauksessa, me tosiaan vietettiin muutama päivä Venetsiassa viime viikolla. Venetsia on ollut ala-asteesta asti yksi mun unelmien matkakohteista. Muistan joskus viitosluokalla lukeneeni kirjan nimeltä Rosvoruhtinas, joka sijoittui Venetsiaan ja siitä se innostus sitten lähti. Nyt lopputalvena bongattiin tarjouksesta todella halvat lennot ja päätettiin vihdoin lähteä käymään siellä.

Aloitetaan reissupostaukset tällaisella yleisellä tunnelmalla, ja mitä mieltä olin Italiasta noin yleisesti. Palaillaan muihin reissujuttuihin tarkemmin vielä myöhemmin ♡

 

Millainen Venetsia sitten oli?

Aivan upea, totta kai! Mä ihastuin kovasti siihen vanhaan ja salaperäiseen tunnelmaan, mikä Venetsiassa vallitsi. Pienet kujat todella korkeiden talojen välissä oli parhaita, samoin kuin mieltä rauhoittavat kapeat kanaalit. Mieli oikein lepäsi, kun pari kertaa onnistuttiin löytämään tuolta hiljaisempi paikka, jossa oli ihana istuskella hetki veden äärellä.

Yleinen fiilis Italiassa oli tosi ”lomamainen”, jos niin voi sanoa. Tuntui että kaikki vain lomailivat tuolla, ja ainakin itse oli superhelppo päästä siihen lomafiilikseen. Pitsa ja pasta oli hyvää, eikä muuta taidettu syödäkään koko reissulla. Gelato oli ihan superhalpaa, mikä yllätti ainakin itseni positiivisesti!

 

Venetsia oli yllättävän pieni paikka, ja joka paikkaan oli nopea kävellä. Meillä oli lista nähtävyyksistä, jotka haluttiin nähdä ja yllätyttiin kuinka nopeasti ne oli kaikki nähty. Me ei toki menty sisälle nähtävyyksiin joihin olisi voinut mennä, vaan kierrettiin kaikki vain ulkoa. Kuitenkin melkein kaikki nähtävyydet olivat yhdessä sumpussa, ja samoilla kulmilla pyöriessä näki Pyhän Markuksen torin, kellotornin, Dogen palatsin ja Huokausten sillan. Nähtävyyksistä mun lemppareita olivat sillat, eli Huokausten silta ja Rialton silta.

 

En rakastunut Italiaan

Tästä kaikesta huolimatta mä en täysin rakastunut Venetsiaan, saati sitten Italiaan. Veikkaan syynä olleen tuo ajankohta, sillä paikka kuhisi turisteja enkä mä ehkä niin nauti tuollaisesta turistirysästä. Joo joo, onhan esimerkiksi Lontoossakin turisteja ihan hulluna, mutta kyseessä on laajempi alue. Mä en myöskään tykännyt itse italialaisista, ja se yllätti mut itsenikin ihan täysin. Saatiin hyvää asiakaspalvelua ihan vain muutamalta tyypiltä, ja se oli mun mielestä aika käsittämätöntä.

Käytännöt olivat myös tosi kummallisia, niin kuin esimerkiksi se, ettei kortti ole yleinen maksutapa ja että kahviloissa ei välttämättä pidetty pohjakassaa (eli aamupalalle mennessä piti olla tasaraha käteisellä). Pieniä juttuja, jotka ehkä ovat tuttuja monelle etelässä reissaavalle. Mutta koska me ei olla niinkään etelänmatkaajia, olivat nämä negatiivisia yllätyksiä. Myös asiakkaiden infoaminen ja käytäntöjen vaihtelu työntekijöiden välillä loivat todella alkeellista kuvaa.

 

Meidän reissulla ei ollut mitään kommelluksia ja kaikki meni just niin kuin suunniteltiin. Silti jännä huomata, miten tällaiset pienet asiat vaikuttavat kuitenkin paljon. Snäpissä mua seuraavat saivatkin ison annoksen reissunegailua ja toivon todella, ettei kukaan ottanut niitä ihan täysin tosissaan 😀 Snäppiin vaan on helpompi purkaa sellaisiakin fiiliksiä, kun taas Instassa haluan näyttää ne reissun parhaat puolet. Onneksi Instassa Storyt saa tallennettua kohokohtiin, jolloin ne parhaat puolet jäävät vahvemmin muistoihin ja mieleen, niin kuin pitääkin ♡

 

Veikkaan, että olisin rakastunut Venetsiaan ihan kunnolla, jos vaan oltaisiin menty sinne muulloin kuin pahimpaan turistiaikaan. Mä nimittäin rakastuin aikoinaan palavasti Amsterdamiin, joka on mun mielestä aika samantyyppinen paikka vesireitteineen kaikkineen. Venetsiassa ja muualla Italiassa haluan kyllä käydä vielä joskus, mutta ehkä en nyt heti uudelleen koska sen verran huonon kuvan italialaiset antoivat itsestään hahah 😀

Ihana reissu meillä joka tapauksessa oli, ja tuo pieni loma tuli todellakin tarpeeseen! Ehkä tässä vaiheessa jokaisen matkakohteen ei aina tarvitsekaan viedä koko sydäntä mennessään ja se on varmasti ihan ok 🙂

 

Onko Venetsia sulle tuttu kaupunki? Mitä tykkäsit?

 


×××
Muista liittyä lukijaksi Bloglovinin tai Blogit.fi -sivun kautta ♡

 
 
 
 
 
 


LUE MYÖS NÄMÄ

× Harry Potter and the Cursed Child: Upein teatterikokemus koskaan
× Minireissu Tukholmaan
× Englannin matkan kohokohdat
 

Lue myös

Urheilutrikoot arkiasussa: Voiko sporttinen asu olla tyylikäs?
Koko kesän söpöin asu - Näytin kuulemma Hello Kittyltä

Kommentoi