Lifestyle

Värikäs naama – Colour correcting

Colour correcting on jo muutaman vuoden vanha meikkitrendi, josta minäkin aikoinaan nappasin mun meikkirutiinin tärkeimmän kohdan eli vihreät meikit. Niitä lukuunottamatta en ole koskaan aiemmin testaillut colour correctingia, paitsi nyt. Ostin tosiaan muutama viikko sitten Superdrugista ensimmäisen monivärisen peitevoidepalettini ja nyt on aika kertoa miten mun kokeilut ovat sujuneet ja mitä mieltä tästä olen.
Colour (tai color) correcting perustuu siis vastaväreihin ja niiden vaikutukseen. Meistä tuskin kenelläkään on täydellinen tasaisen sävyinen kasvojen iho ja niitä ihon virheitä voi siis häivyttää vastaväreillä. Ainakin punaisuuden kanssa tämä toimii hyvin, varsinkin jos sulla on hyvä vihreä peiteväri, sen voin sanoa heti. Vihreä tulee tuskin koskaan lähtemään enää mun meikkausrutiinista.

Mun ostamassa Make Up Academyn paletissa on siis viittä erilaista sävyä, kaksi tavallista ruskeaa peiteväriä; tumma (joka muuten näyttää ihan oranssilta näissä kuvissa) ja vaalea sekä vihreä, violetti ja keltainen. Colour correctingissa eri sävyjä olisi tarkoitus käyttää seuraavasti:
×  Vihreällä  häivytetään siis punaisuutta. Sitä kannattaakin käyttää kaikkiin punoittaviin kohtiin, kuten näppyihin, nenänpieliin ja esimerkiksi poskille.
×  Violetti/liila  on keltaisen vastaväri, ja kuten esimerkiksi hopeashampoissa, voit käyttää violettia kellertävissä kohdissa. Tämä toimii myös sameiden kohtien kirkastamisessa ja heleyttämisessä.
×  Vaaleanpinkki  auttaa myös heleyttämiseen ja kasvojen kirkastamiseen.
×  Keltainen  puolestaan on sinisen vastaväri ja näin ollen häivyttää parhaiten sinertäviä kohtia. Usein kasvoilta löytyy sinertävyyttä silmien ympäriltä, jossa iho on ohuempaa ja siniset verisuonet tulevat eniten näkyviin. Keltainen häivyttää siis hyvin tummia silmänalusia.
× Myös  punaista  ja  oranssia  käytetään peittämään tummia silmänalusia, ja pari vuotta sitten trendinä olikin peittää silmänalusia ihan jopa huulipunalla.

Yllä olevasta kuvasta näkyykin mihin kohtiin mä olen näitä värejä käyttänyt. Pakko mainita, että tuota kuvaa on myös muokattu aika reippaasti jotta peitesävyt tulisivat esille, eli nuo värit eivät ole todellisuudessa noin vahvat hahah. Liilaa laitan otsan alaosaan, korkeimmalle kohdalle ja nenän korkeimmalle kohdalle, keltaista silmänalusille ja luomille ja vihreää sitten poskiin ja nenänpieliin. Mä en jaksa joka päivä tehdä tätä, ja arkimeikkiin kuuluukin tosiaan vain vihreä peiteväri. Ja niinä päivinä kun jaksan korjailla kasvojen värejä enemmän, on mun pakko myöntää etten huomaa mitään merkittävää eroa. Liila kyllä kirkastaa ihan hyvin, mutta esimerkiksi silmänalusilla käytän yleisesti Joe Blascon peitevoidetta joka pesee tuon keltaisen mennen tullen. Punaista mulla ei paletissani ole, mutta ei mua se niin kiinnostanutkaan kun naama on muutenkin jo tarpeeksi punertava 😀

Tätä meikkaustyyliä oli siis tosi kiva kokeilla ja vihreä sekä liila toimivat ainakin mulla, mutta en mä tästä nyt niin paljoa innostunut. Vihreä pysyy mun meikissä, mutta vastaavaa colour correcting -palettia en aio ostaa uudelleen tulevaisuudessa.
Ootteko te kokeilleet colour correctingia?

×××
Liity lukijaksi Bloggerin tai Bloglovinin kautta! 🙂

Lue myös

Winchester
Balmuirin laukkumallisto

10 Comments

Leave a Reply