Valkoiset kengät puhtaaksi: Halpa ja yksinkertainen vinkki

Ihanaa keskiviikkoa! ♡ Mulla alkoi tänään lyhyt miniloma, kun otetaan vihdoin suunnaksi Venetsia. Venetsiassa käymisestä mä olen haaveillut jo ties kuinka kauan, ja nyt vihdoin löydettiin viime talvena todella halvat lennot. Tätä reissua pääset seuraamaan lähes reaaliaikaisesti Instagramin @ellileppiniemi ja Snapchatin @ellimarias kautta:)

Meidän lento on poikkeuksellisesti iltapäivälento, kun yleensä lennetään heti aamulla. Nyt on siis tosiaan aikaa pakata vielä tänään ja pakkaamisen lomassa halusin tulla jakamaan teille yhden maailman yksinkertaisimmista vinkeistä. Tämä saattaa olla monelle jo ihan itsestäänselvyys, mutta en mä blondina ollut tajunnut aikaisemmin haha!

 

Te olette nähneet täällä blogissakin nuo valkoiset Nike AirMaxit jo kyllästymiseen saakka. Ne ovat ehdottomasti mun lempikengät, nimikkokirjailunsa ja mukavuutensa vuoksi. Siksi niille tulee käveltyjä kilometrejäkin paaaljon enemmän kuin muille kengille ja no, valkoinen väri ei ehkä ole paras yhdistelmä runsaan käytön kanssa. Puhdas valkoinen väri on siis lähes pelkkä muisto vain, kun noihin on tarttunut likaa ja pölyä milloin mistäkin. Toki näissä on jo halkeamia ja muuta kulumaa, että uusien osto voisi olla jo ajankohtainen juttu, mutta en halua vielä heh.

 

Converset voi pestä pesukoneessa

Valkoisissa Converseissa on sama juttu, niitä tulee käytettyä helppouden takia paljon. Mä taisin ostaa nykyiset Conssini viime kesänä, kun edelliset olivat todellakin jo harmaat. Nyt nämä viime kesänä ostetutkin kokivat kolauksen, kun ne olivat mulla jalassa Tammerfesteillä juuri sinä sateisimpana päivänä.

Consseja mä pesen välillä, ja heitin ne koneeseen Tammerfestien jälkeen. Yllättävän hyvin lähti kaikki lika, paitsi kengännauhoista kun ei käytetty valkaisevaa pesuainetta 😀 Conssit tosiaan kestävät konepesun kunhan sitä ei tee usein. Muista ehdottomasti käyttää hienopesu- tai käsinpesuohjelmaa, ei huuhteluainetta ja muista kuivata kengät siinä asennossa, missä ne olisivat jalassakin.

 

Nahkakenkien puhdistus

Mutta tosiaan, entäs sitten ne Niket? Niket ovat nahkaa, toisin kuin kankaiset Converset, ja siksi ne eivät kestä konepesua samalla tavalla. Nahkaisiin ja tekonahkaisiin kenkiin sekä kenkien muoviosiin on monesti suositeltu kynsilakanpoistoainetta. Se todellakin saa pinttyneemmätkin liat pois, mutta ei ole mikään hellävaraisin puhdistuskeino. Kynsilakanpoistoaine nimittäin haurastuttaa nahkaa ja muovia tosi paljon, ja siksi itse olen välttänyt sitä, varsinkin näiden mulle rakkaimpien kenkien kohdalla.

Sitten mä hoksasin babyvipesit! Niitä me ollaan käytetty töissä pyörien ja sun muiden putsaamiseen, joten päätin kokeilla niitä kenkiin. Kävin ostamassa paketin vauvojen peppupyyhkeitä ja varovasti kokeilin, lähteekö lika niillä. Ja kyllä muuten lähtee! Näiden kohdalla ei taida tarvita huolehtia kenkien pilalle menosta ollenkaan, koska vauvoille tarkoitetut pyyhkeet ovat aivan varmasti todella hellävaraisia.

 

Katsokaa nyt, mikä ero! Kyllä näillä kelpaa lähteä tallaamaan Venetsian katuja, vai mitä sanotte? Oletko sä testannut babyvipeseja kenkien puhdistamiseen?

 

Valkoiset kengät puhtaaksi – Mikä on sun vinkki valkoisten kenkien puhdistamiseen?

 


×××
Olethan jo lukija Bloglovinin tai Blogit.fi -sivun kautta? ♡

 
 
 
 
 
 


LUE MYÖS NÄMÄ

× 4 sovellusta, jotka sinun kannattaisi ehdottomasti ladata puhelimeesi
× 6 tekstiä muilta bloggaajilta, jotka sinunkin tulisi lukea
× Google Analytics: Kuinka se asennetaan + perusteet lyhyesti
 

Lue myös

Miten yhdistää: Sama mekko arjessa ja juhlassa
Millainen on mun unelmien koti?

Kommentoi