Vähän toisenlaiset asukuvat #shotononeplus

Viikonloppuna muistin taas pitkästä aikaa näiden kuvien olemassaolon ja päätinkin sitten tarttua tuumasta toimeen, etteivät unohdu taas! Kyseessä on siis jälleen vanhoja asukuvia syyskuun ensimmäiseltä päivältä, kuten ehkä voi päätellä vähäisestä vaatetuksesta ja pitkistä hiuksista. Kuitenkin, nämä asukuvat otettiin siksi, että voitiin vähän testata OnePlussan kameraa ja Pystykuva-ominaisuutta ja tässä mun ajatuksia siitä.

OnePlus 5:ssa on siis tuollainen monista muistakin puhelinmalleista löytyvä muotokuva-ominaisuus, jonka avulla kamera sumentaa kohteen taustan. OnePlus 5:ssa on kaksoiskamera, joka mahdollistaa tämän ja kamera olikin yksi niistä ominaisuuksista, joka kiinnitti mun huomion tässä puhelinmallissa. Sanottakoon alkuun, että mä en kovin usein käytä tätä muotokuva-ominaisuutta, ja oon ollut tosi tyytyväinen siihen normikameraan, jolla saa mun mielestä kohtuu tasokkaita puhelinkuvia.

Mutta näette tosiaan tulokset näissä kuvissa. Kuvat on otettu illansuussa kuuden aikoihin ja olen käsitellyt nämä samalla tavalla kuin kaikki muutkin kuvani, eli lisännyt hitusen terävyyttä sekä kirkastanut ja väriparannellut kuvaa. Itse olen ihan kohtalaisen tyytyväinen siihen, miten OnePlus suoriutui vaikkakaan en nyt tätä ala kameraani vaihtamaan 😀

Kuten kuvista huomaa, taustan sumennus on todella voimakas ja ainakaan toistaiseksi en ole löytänyt asetusta, jolla sen voimakkuutta voisi säätää. Sumennus ei myöskään aina toimi ihan täysin halutulla tavalla, vaan osassa näistäkin kuvista näkee kuinka osittain mun takana oleva auto on jäänyt sumentumatta, mikä näyttää musta aika hölmöltä. Joissakin kuvissa kohteen ääriviivatkaan eivät näytä niin skarpeilta kuin toivoisin ja muistan, että mitä enemmän liikuin, sitä rajumpi tuo ongelma oli. Kokovartalokuvissa tuntui että kasvoihin tarkennus oli lähes mahdotonta ja monessa kuvassa näyttikin että mun naama oli sellainen puolitarkka 😀 Puolivartalo- ja lähikuvissa taas OnePlus suoriutui mun mielestä hyvin.

OnePlus 5:n kamerassahan on myös muita ominaisuuksia, kuten esimerkiksi Pro-ominaisuus. Sillä saat tosiaan käyttöösi kaikki samat asetukset kuin järjestelmäkamerassa, mikä on tosi jees juttu. Sitäkään en kyllä kovin usein käytä, koska olen tyytyväinen puhelimen normaalin kameratilankin tulokseen. Yksi mainitsemisen arvoinen juttu on muuten myös raakakuvat, joita voi ottaa OnePlussalla! Korjatkaa jos oon väärässä, mutta mun mielestä sitä mahdollisuutta ei ainakaan kovin monessa eri puhelinmallissa vielä ole. Itse en kuvaa vielä edes kameralla raakakuvia, mutta oon sitä harkinnut monesti ja jos vaihdan siihen, on kiva pystyä ottamaan raakakuvia myös puhelimella.

takki Bershka × mekko Vila × kengät Converse

Mutta joo, koosteena Pystykuva-ominaisuudesta sanoisin, että se toimii parhaiten lähikuvissa. Kauempaa otetuissa kokovartalokuvissa ongelma on se, ettei sumennus löydä kohdetta niin tarkasti reunoilta ja se yhdistettynä rajuun sumennukseen ei oikein toimi. Olisi myös kiva, että kokovartalokuvissa kamera tarkentaisi ennemmin kasvoihin kuin kuvan keskelle. Lähikuvissa tää tosiaan pelaa hyvin, ja yhtenä esimerkkinä on alla näkyvä mun Instagram-kuva, joka on tosiaan otettu myös Pystykuva-ominaisuudella. Siinä taustan sumennus on mennyt oikeastaan täydellisesti mun mielestä ja vastaavaan voisin tätä jatkossakin käyttää. Myös ehkä asukuviin, jos päällä sattuu olemaan joku tosi kiva asu eikä kameraa mukana hahah.

Henkilön 🌸 ELLI (@ellileppiniemi) jakama julkaisu 31. 10ta 2017 klo 9.05 PDT
Mihin tarkoitukseen sä käytät puhelimen kameraa? Mitä mieltä ootte asukuvista, jotka on otettu puhelimella?

×××
Mua voi tosiaan seurata myös Instagramissa @ellileppiniemi 🙂

Lue myös

Makeimmat paketit ikinä
Kun oma tyyli ahdistaa

Kommentoi