Vaatevallankumous on täällä – Osallistu näin

id-vallankumousVaatevallankumous 2019 on täällä! Vallankumousviikko järjestetään aina huhtikuun viimeisellä viikolla ja se tosiaan käynnistyi tänä vuonna tänään. Vaatevallankumous näkyy erityisen paljon varsinkin somessa, mutta myös muualla ainakin isommissa kaupungeissa. Mikä siis on vaatevallankumous ja miten myös juuri sinä voit osallistua?

Vaatevallankumouksen viralliset nettisivut löytyvät täältä. Siellä on ytimekkäästi kerrottu, mistä kaikki alkoi ja mikä on vallankumouksen idea. Englanniksi kyseessä on siis Fashion Revolution, joka sai alkunsa Bangladeshissa romahtaneesta rakennuksesta. Romahduksessa kuoli yli tuhat ompelutehtaan työntekijää. Tänä vuonna tapahtuneesta tulee kuluneeksi kuusi vuotta. Vallankumouksen idea on saada läpinäkyvyyttä ja vastuullisuutta vaateteollisuuteen.


Osallistu somessa

Helpoin ja yksinkertaisin tapa osallistua, on ottaa osaa sosiaalisessa mediassa. Kysy siis somen kautta vaatemerkiltä, kuka on tehnyt sinun vaatteesi. Ota kuva vaatteestasi, vaikkapa päälläsi, ja tägää kuvaan #whomademyclothes sekä kyseinen vaatemerkki. Voit myös haastaa kaverisi tekemään saman ja muutenkin käyttää somessa hashtageja #vaatevallankumous ja #fashionrevolution.


Tapahtumia pitkin viikkoa

Vaatevallankumous tuo eri paikkakunnille myös tapahtumia aiheeseen liittyen. Kaikki tapahtumat löydät Vaatevallankumouksen sivuilta ja niitä voi myös bongailla Facebook-tapahtumista. Tässä muutamia itseäni kiinnostavia tapahtumia.OTA SELVÄÄ MISTÄ ON KYSE 23.4. klo 10-18, Tampere
Tampereen Keskustorilla tarjotaan paljon tietoa vastuullisuuteen liittyen ja herätellään ihmisiä erilaisilla tempauksilla, kuten ripustetaan yhden ihmisen vaatejäte pyykkinarulle. Paikalla on myös elävää musiikkia.


VAATEVALLANKUMOUS BY GLOBE HOPE ja LOVENT 23.-27.4., Nummela
Nummelassa tapahtuukin monena päivänä! Tiedossa on Facebook-liveä, Q&A-keskustelua, luentoja ja jopa tehdaskierros Globe Hopen tuotantotiloissa.


NÄYTÖSOMPELUTAPAHTUMA 24.4. klo 10-18, Tampere
lomar-yrityksen Marja Huuskonen sekä Kierrätystarinan Soile Numminen toteuttavat näytösompelutapahtuman Tampereella! Tapahtumassa ommellaan non-stoppina ja näet kuinka hylätyt materiaalit saavat uuden elämän.


VAATEVALLANKUMOUS GOES OODI! 24.4. klo 14-18, Helsinki
Kattavassa tapahtumassa on luvassa asiantuntijoiden puheenvuoroja, vaatteiden korjauspaja ja ainutlaatuinen I Made Your Clothes WEECOS -muotinäytös.


VAATEVALLANKUMOUKSELLINEN KORJAUSTYÖPAJA EETIN KANSSA 24.4. klo 15-17, Jyväskylä
Jyväskylässä päästään myös korjaamaan vaatteita korjaustyöpajassa!


VAATELAINAAMO TANTTU x VAATEVALLANKUMOUS 24.4. klo 16-19, Seinäjoki
Seinäjoella tutustutaan With love Sanna Hopiavuori -mallistoon, kuullaan Vaatelainaamo Tantusta ja järjestetään kirppis.


VAATEVALLANKUMOUS LEFFAILTA 24.4. klo 18-19, Oulu
Oulun Galleria Harmajassa järjestetään leffa-ilta, jossa katsotaan vaateteollisuutta käsittelevä The True Cost -elokuva, jonka jälkeen keskustellaan elokuvan teemoista.


NUDGELLA NOUKI, MORI COLLECTIVE & UHANA DESIGN 26.4. klo 13-17, Helsinki
Nudgessa päästään tutustumaan kyseisiin merkkeihin ja pääset myös suunnittelemaan omat pisarakorvakorut.


KAVERIN KAAPISTA – VAATTEIDENVAIHTOBILEET 27.4. klo 10-13, Turku
Ilmainen vaatteidenvaihtotapahtuma, jossa raha ei vaihda omistajaa. Tuo itselläsi käyttämättömäksi jääneet vaatteet kiertoon ja tee samalla uusia löytöjä!
Näiden lisäksi luvassa on myös luentoja esimerkiksi Turussa ja Oulussa, vaatteidenvaihtotapahtumia on enemmänkin ja esimerkiksi Tampereella on lisäksi paneelikeskustelu 27.4. Kaikki tapahtumat ja tarkempia tietoja näistä omista nostoistani tosiaan löydät Vaatevallankumouksen sivuilta. Itsellä on pari tapahtumaa kiikarissa, ja toivon että saan aikataulut järjestettyä niin että ehdin paikalle.Vaatevallankumous – Miten sinä aiot osallistua?
×××

Oletko jo lukija Bloglovinin tai Blogit.fi -sivun kautta?


Lue myös

Recklinghausen - pieni ja keväinen kaupunki Saksassa
24 tavoitetta tuleville vuosille - Elli 24v.

Kommentoi