Millainen on mun unelmien koti?

© Lampenwelt.de

 

Mä olen pariin otteeseen maininnut, kuinka haluaisin ottaa sisustus-aiheen vahvemmaksi täällä blogissa. Ja nyt pikkuhiljaa tuntuu siltä, että alan päästä tässä vauhtiin! Asuntomessuista sain tosi paljon potkua, samoin kuin parvekkeen muodonmuutoksesta. Näistä lähtien sisustusinspis on ollut huipussaan, ja monesti on tullut haaveiltua siitä unelmien kodistakin.

 

Postauksen kuvat ovat Pixabaysta, mikäli kuvan alla ei ilmoiteta toisin.

 

Mulla on itseasiassa aika ristiriitaiset haaveet kodin suhteen. Toisaalta rakastan tosi pelkistettyä ja skandinaavista sisustusta, mutta toisaalta unelmoin sellaisesta upeasta englantilaisesta idyllistä. Oikeastaan ehkä täydellisin yhdistelmä olisi näyttävällä skandinaavisella arkkitehtuurilla varustettu sisältä pelkistetty koti, suloisessa englantilaismaisemassa peltojen ja puuaitojen ympäröimänä jossain Manchesterin lähistöllä. Ehkä vähän hassu yhdistelmä, mutta kun en haluaisi luopua kummastakaan unelmasta hahah.
Tämä on tosi hassua, koska vielä vuosi sitten olisin voinut elää loppuelämäni kerrostalossa. Ei missään pienessä luukussa, vaan vaikka tilavassa kaksikerroksisessa kerrostaloasunnossa keskustassa. Nyt kuitenkin mielipide on muuttunut täysin, ja haluankin omakotitalon. Millaisista elementeistä se mun unelmien koti siis koostuu?

 

© Lampenwelt.de

 

Kaunis niin ulkoa kuin sisältäkin

Mulle on tosi tärkeää, että talo on ulkoisesti kaunis. Rakastan valtavia lattiasta kattoon -ikkunoita ja isoja terasseja sekä parvekkeita. Näin valo tulvii päivisin sisään ja pimeällä valo loistaa pitkälle ympäristöön. Mä haluan ehdottomasti yhden kokonaan lasitetun parvekkeen yläkertaan ja alakertaan ison terassin. Ihan mahtavaa olisi, jos saisin jonkun ihanan huomioseinän, vaikkapa vaaleanpunaisena 😀 Talon pääovikin saisi olla värillinen, kuten Englannista monesti on. Ja sellaiset englantilaistyyliset pylväät oven molemmin puolin on myös must!
Toivoisin talon olevan kaksikerroksinen, ja alakerrassa huonekorkeus saa olla todella korkea. Yläkerta voisi olla pinta-alaltaan pienempi, eli yläkerran ”parvelta” näkisi suoraan alas. Keittiöön haluan ehdottomasti saarekkeen ja marmoripinnat! Ruokailutila olisi ikkunoiden ympäröimänä ja valaistus olisi tunnelmallinen. Asuntomessupostauksessa näitte kuvan ruokapöydästä, jonka yläpuolelle oli ripustettu laudasta roikkuvia hehkulamppuja ja mun mielestä se oli aivan ihana ratkaisu.

 

© Lampenwelt.de

 

Kodikkaasti valaistu

Erilaiset valaistusratkaisut ja näyttävät lamput tuovat ihanasti tunnelmaa, ja ehkä parveke-postauksesta voi päätellä, että mä rakastan tunnelmavaloja. Valaistus saa mun puolesta näkyä kodissa monella tavalla; valosarjoina, pallovaloina, koristevaloina ja kattovaloina. Mun haaveissa on ihana Hattivatti-valaisin ja tahtoisin ulos erilaisia koristevaloja, esimerkiksi yllä olevan kuvan valopyramidit ovat aivan upeat. Muita ihania ulkolamppuja löydät täältä.
Tuon kuvan idea on peräisin Nettilamppu-verkkokaupasta, joka on Euroopan johtava valaisin- ja lamppualan verkkokauppa. Heillä on myynnissä yli 20 000 erilaista lamppua ja valaisinta, joten tuolla mulla saattaisi vähän lähteä käsistä lamppushoppailu unelmien kotia varten haha!

 

© Lampenwelt.de

 

Valkoista, harmaata ja vaaleanpunaista

Sisustuksen mä toivoisin olevan tosi pelkistetty. Ei kuitenkaan liian kliinisen valkoinen, vaan valkoista, harmaata ja vaaleanpunaista. Värien lisäksi kliinisyyttä voi poistaa materiaaleilla, ja haluaisinkin leikitellä kovien materiaalien yhdistämisellä pehmeisiin taljoihin ja viltteihin. Rakastan myös sisustusta, jossa ollaan yhdistetty uutta ja vanhaa; mun unelmien kodissa sisustus on pääosin tosi moderni, mutta vanhahtavilla peileillä, lyhdyillä ja ovilla saadaan ihana kontrasti. Tumma puu sopii tähän täydellisesti ja rakastan vanhoista ovista tehtyjä pöytiä!
Mun unelmien kodissa olisi paljon tilaa. Makuuhuone voi olla pieni, kunhan sen lisäksi mulla olisi valtava walk-in-closet. Siellä voisi samalla olla mun pieni työpiste ja kuvausnurkka:) Yksi vierashuone on myös tarpeellinen ja olisi ihanaa omistaa tunnelmallinen minikirjasto takan kera. Kylpyhuoneissa tulisi vallitsemaan marmorin ja ruusukullan yhdistelmä, ja kylpyamme sekä sauna ovat pakollisia.

 

Joka tapauksessa, mun unelmien koti on näyttävä, kaunis, valoisa, viihtyisä sekä täynnä rakkautta. Siellä on kotoisa olla, ja kotona vietetty aika tuntuu luksukselta. Mä haluan inspiroitua omasta kodistani koko loppuelämäni ajan ♡

 

Minkälainen on sun unelmien koti?

 

×××
Tykkääthän blogista jo Facebookissa?

 
 
 
 
 
 


LUE MYÖS NÄMÄ

Lue myös

Valkoiset kengät puhtaaksi: Halpa ja yksinkertainen vinkki
Urheilutrikoot arkiasussa: Voiko sporttinen asu olla tyylikäs?

Kommentoi