Tuusulan Asuntomessut 2020

id tuusulan asuntomessut 2020

Lippu messuille saatu.
Tänä vuonna mulle tuli viides peräkkäinen vuosi Asuntomessuilla! Näistä messuista on muodostunut joka kesäinen perinne, ja odotankin jo innolla seuraavaa sekä sitä seuraavaa vuotta. Tänä vuonna messut olivat Tuusulassa, ja vihdoin keskiviikkona mäkin pääsin paikalle. Näitä Asuntomessukoonteja on varmasti jo useampia blogimaailmassa, mutta haluan kantaa oman korteni vielä kekoon. Asuntomessuthan siirrettiin koronan vuoksi nyt elokuuhun ja messuilla voi vierailla kuun loppuun saakka. Muistathan ostaa lippusi etukäteen, sillä tällä kertaa lippuja ei voi ostaa paikan päältä turvallisuuden takaamiseksi.


Tuusulan Asuntomessut 2020 – Yleisfiilis

Kokonaisuutena oli jälleen kivat messut. Tuusula on mulle melko vieras kohde, joten kiva päästä vähän tutustumaan siihen tätä kautta. Itse messualueena tämän vuoden alue oli vähän tylsä, todella perinteinen lähiötyyppinen alue. Usein kaipaisin itse Asuntomessualueelta jotain pientä extraa, vettä tai kalliota tai muuta vastaavaa. Nyt koronan aikaan messuilla oltiin huolehdittu turvaväleistä ja jokaiseen taloon pääsi vain rajattu määrä vieraita kerrallaan. Alueelta sai myös ilmaisia maskeja. Tästä huolimatta messut tuntuivat menevän sujuvasti emmekä joutuneet juurikaan jonottamaan kohteisiin.

Ehkä alueeseen peilaten, paikalla ei tällä kertaa ollut mitään erikoisempia kohteita. Bongasin kaksi arkkitehtuuriltaan poikkeavaa ja huomiota herättävämpää kohdetta, mutta muuten mentiin melko perinteisellä linjalla. Talot olivat kooltaan kompakteja, melko pieniä mutta silti toimivan kokoisia pienelle perheelle. Sisustuksesta taas tykkäsin kovasti ja sen saralla olikin löydetty paljon uusia ulottuvuuksia ja keskitytty paljon yksityiskohtiin.

Näkyvimmät trendit

Näkyvimmät trendit tänä vuonna rakentamisen ja sisustamisen suhteen liittyivät pitkälti keittiön, käytännöllisyyden ja arjen luksuksen teemoihin. Kaikista isoimpana trendinä bongasin aamupalakaapit! Aamiaiskaapit ovat nyt selvästi rantautuneet Suomeen ja niitä näkyi melkeinpä joka toisessa kohteessa. Kyseessä on siis keittiössä oleva kaapisto, johon saa piiloon kahvinkeittimen, vedenkeittimen, leivänpaahtimen, leivät ja muut aamupalakuiva-aineet. Kaappi on helppo avata aamulla, mutta se mahdollistaa keittiön minimalistisemman ilmeen kun kaikki pienkoneet sun muut saa kaapin ovien taakse piiloon. Tällaisen haluan ehdottomasti itsekin sitten joskus omaan kotiin!

Sisustamisessa näkyi vahvasti pienet yksityiskohdat, erityisesti kullan, kuparin ja mustan väreissä edustettuina. Näitä olivat keittiön ja vessojen hanat sekä vetimet. Se toden totta toi pientä luksusta arkeen, samoin kuin yllättävän paljon esillä ollut marmori. Sitä näkyi niin perinteisenä vaaleana versiona, mutta myös paljon mustana sekä jopa vihreänä. Tauluja oli paljon, mutta myös muutamia täysin tauluttomia ja pelkistettyjä seiniä. Erilaisia materiaaleja käytettiin tehosteena, ja bongasinpa yhden teddy-kankaisen sohvan kun teddy ilmeisesti on nousemassa trendiksi sisustamisessa. Itse en sille niinkään syty.


Paljon näkyi puuta ja puun sävyjä. Lämmintä puuta oli käytetty todella monenlaisissa elementeissä ja erilaisia sisustuspaneeleita löytyi joka toisesta kohteesta. Esimerkiksi rottinkia oli todella monissa terassikalusteissa. Tykkäsin kuviopaneeleista itsekin paljon sekä erityisesti vaalea puu on mun mieleeni. Suosikkikeittiöni esimerkiksi oli kokonaan vaaleaa puuta. Siihen on helppo yhdistää maanläheisiä värejä, mutta esimerkiksi oma lempparini vaaleanpunainen ja roosa toimii sen kanssa ihanasti. Myös erilaisilla laatoilla oli leikitelty paljon, ja mieleeni jäi eräs kohde tehostelaatoitetun eteisen kanssa ja toisessa kohteessa taas kylpyhuoneeseen oli tehty laatoista ikään kuin matto.

Hiipuvat trendit

Tuusulan Asuntomessut 2020 selkeytti myös hyvin, mitkä trendit alkavat olla hiipumassa. Korkeita tiloja ei enää näkynyt samaan malliin kuin aiemmin, mikä omasta mielestäni oli harmi. Vaikka korkeat tilat olisivat tosi out, mä silti rakastan niitä! Kliinisiä valkoisia tiloja näkyi myös tosi vähän, mikä on kyllä omastakin mielestä hyvä juttu. Sisustamisessa saa näkyä persoonaa. Saunojen suhteen tein huomion, että muutama vuosi sitten isosti trendanneet valkoiset saunat olivat vaihtuneet mustiin tai tavallisempiin versioihin. Saunat eivät muutenkaan tänä vuonna niinkään loistaneet, omasta mielestäni.

Muutenkin taloista oli tehty kompaktimman kokoisia. Enää ei brassailla valtavilla neliömäärillä, vaan tilat koitetaan selvästi saada toimimaan pienemmässä tilassa. Vastaavasti talojen pihoissa oli myös painotettu käytännöllisyyttä, eikä esimerkiksi poreammeita tai uima-altaita tullut bongattua todellakaan joka talon pihasta. Pihoissa näkyi veden sijaan enemmän vihreää.

Omat suosikkijuttuni

Aamupalakaapit tosiaan olivat yksi suurimmista suosikeistani. Sen lisäksi bongasin messuilta monta täydellisen pohjaratkaisun omaavaa makuuhuonetta. Monessa master bedroomissa oli oma kylpyhuone sekä vaatehuone, ja vastaavan haluan ehdottomasti itsekin joskus. Täydellisin ratkaisu oli kun kylpyhuone sijaitsi ihan perällä ja vaatehuone kylppärin ja makuuhuoneen välissä. Sen lisäksi rakastuin pariin laattakoristeluun ja tykkäsin kovasti sisustuspaneeleista. Murretut sävyt sisustuksessa oli ihania!

En oikein osaa tänä vuonna nimetä suosikkikohdettani, vaan sen sijaan löysin monesta kohteesta pienempiä lempparijuttuja. Niistä kokoamalla saisin just mulle täydellisen kokonaisuuden. Koenkin, että tästä syystä sain paljon inspiraatiota ja ideoita mitä mahtaisin haluta sitten omaan kotiin joskus, enkä niinkään etsinyt täydellistä muuttovalmista pakettia. Koska eihän sellaista oikeastaan ole, kun jokainen talo on suunniteltu ja toteutettu juuri asujiensa toiveiden mukaisesti ja jokainen meistä on erilainen.

Joko sinä kiersit Tuusulan Asuntomessut 2020 vai onko se vielä suunnitelmissa? Jos kävit jo, mikä oli suosikkikohteesi?
Tuusulan Asuntomessut 2020 – Mitä mieltä sinä olit?
×××

Tykkääthän blogista myös Facebookissa?


Jalat kuntoon kesän jäljiltä + MayBeauty alekoodi!
XCryo huippukylmähoito - Mitä, miksi, miten?

Kommentoi