Tunnelmia meidän joulusta

Yhdessäoloa, kynttilöiden valoa, paljon ruokaa, koirien rapsuttamista, joulurauhan julistus, paljon ihmisiä ympärillä, Itse Ilkimys 3 -leffa, juhlavaatteita, enemmän viiniä kuin pitkään aikaan, paljon korttipelejä, rauhallista joulumusiikkia, suklaata, lunta ja lumisadetta, riisipuuroa, glögiä, älyttömän paljon naurua, jouluruokaa, brandyä ensimmäistä kertaa ikinä, Joulutarina, saunomista, pitkään nukkumista, englantilaisia herkkuja, rumassa joulupaidassa chillailua, jouluhartaus, Huhupuheita -pelin pelaamista ja rentoutumista.Kuten jo ohimennen mainitsin, mun joulu oli ihan täydellinen ja sisälsi kaikkea yllä mainittua. Meillä oli tosiaan todella perinteinen joulu, joka vietettiin aikalailla samalla tavalla kuin mun lapsuuden joulut ja se on mun mielestä parasta. Pääsin aattoaamuna joulusaunaan ja sain laittautua rauhassa. Katsottiin perinteiden mukaan joulurauhan julistus sekä syötiin joulupuuro. Päivällä käytiin kappelissa lyhyessä jouluhartaudessa ja illalla syötiin hyvin ja pitkästi. Lopuksi availtiin lahjat kahdessa eri kohteessa, ja iso kiitos vielä kaikille jotka mua muistivat ♡


Misha sai mun äidiltä lahjaksi aivan ihanan uuden villapaidan, jonka selkämystä koristaa brittilippu ja jossa on punatupsuinen huppu ♡

Luettiin muuten jouluevankeliumi tuosta ylläolevasta Raamatusta, jossa on se vanha, Mikael Agricolan kääntämä jouluevankeliumi vuodelta 1548. Sanat ja kirjaimet ovat ihan erilaisia kuin nykysuomessa, mutta vaihteeksi näin! 😀 Tuo meidän Raamattu on ilmeisesti vuodelta 1886.
Parasta oli ehdottomasti yhdessäolo läheisten ja sukulaisten kanssa. Rakastan sitä niin paljon, että ympärillä on paljon ihmisiä ja joka puolella on hälinää. En ollut vaihdon vuoksi nähnyt melkeinpä ketään muutamaan kuukauteen, joten yhdessä vietetty aika tuli todellakin tarpeeseen. Koen että sain myös rentouduttua tosi hyvin pitkien yöunien, rauhallisen olemisen ja nauruterapian vuoksi. Ja hei, mä sain myös sen kovasti toivomani valkoisen joulun!


Meidän jälkiruokapöydässä oli tänä vuonna paljon englantilaisia herkkuja, kun toin niitä korillisen paikalle. Kaikki tekivät hyvin kauppansa vaikka itse en kaikista niin välittänyt. Sticky toffee pudding oli parasta!

Jouluaaton jälkeen ollaan vietetty seuraavatkin pari päivää samalla kaavalla ja seuraavaksi oon lähdössä jäähallille viettämään loppuiltaa. Huomenna meillä on suuntana Tampere, mutta palataan tänne takaisin kuitenkin pian uudenvuoden juhlintaa varten. Mun on jotenkin vaikea ymmärtää, että viikon päästä mä lähden taas hetkeksi takaisin Englantiin, jotenkin tää aika Suomessa on mennyt ihan älyttömän nopeasti.

Jep, me tosiaan ostettiin mulle, poikaystävälle ja Mishalle tuollaiset samanlaiset oikeasti rumat joulupaidat Mustista ja Mirristä 😀 Ovathan noi ihan kamalat, mutta saatiin silti paljon kehuja meidän tiimiasuista hahah.
Toivottavasti teilläkin oli aivan ihana joulu ja nautitte näiden välipäivien viettämisestä myös ♡

×××
Muistathan osallistua tähän viimeiseen adventtiarvontaan, josta voit voittaa meikkipaketin! 🙂

Lue myös

Sleek joulukalenterin sisältö
Jouluaaton asu

Kommentoi