Tiesitkö nämä Southamptonista?

Mun on pitänyt kirjoitella teille paljon enemmän itse Southamptonista, mutta en vaan oo millään ehtinyt! Enkä siis tarkoita, että mulla olisi ollut muuta tekemistä, vaan siis sitä, että postaan keskimäärin viisi kertaa viikossa ja aiheita on niin paljon, että Southampton-jutut ovat jääneet jalkoihin. Eipä vissiin oo ainakaan inspiraation puutetta heh?

No mutta tosiaan, mulla on enää viikko aikaa täällä ja havahduin siihen, kuinka paljon mulla onkaan postausideoita Southamptonia koskien. Aloitetaanpa sen ideakasan purkaminen tällaisilla randomfaktoilla, joita oon painanut mieleen ja kerännyt puhelimen muistioon! Osa näistä on kuultu tarjoilijoilta, osa kavereilta, osa on omaa havainnointia ja oon mä näköjään oppinut jotain museoistakin, joissa ollaan käyty 😀

 

× Titanic lähti aikoinaan kohtalokkaalle neitsytmatkalleen Southamptonista. Täällä on siitä johtuen muistomerkki ja päämuseossa on yhtenä osana Titanic-museo.

× Southamptonia kutsutaan täällä lähes aina nimellä ”Soton”, joka siis on vaan yksinkertaisesti lyhennys virallisesta nimestä 😀

× BBC Southin päätoimisto on Southamptonissa.

× Southamptonissa on Britannian kahdeksanneksi omaan elämäänsä tyytyväisimmät asukkaat ja tutkimusten mukaan tämä on yksi onnellisimmista kaupungeista. Mutta myös vastaavasti Soton on listattu yhdeksi vaarallisimmista kaupungeista Englannissa ja jopa kolmanneksi väkivaltaisimmaksi… 😀

 

× Southampton on joutunut toisen maailmansodan aikaan rajujen pommitusten kohteeksi, ja siksi tämä ei ole mikään kaunein kaupunki. Yllä oleva kuva oli aika pysäyttävä, se on otettu Spitfire Museosta ja jokainen noista pisteistä kuvaa paikkaa, johon on osunut pommi.

× Toisen maailmansodan aikaan Southamptonissa myös suunniteltiin ja kehitettiin Spitfire-hävittäjiä (katso yllä oleva kuva), ja ne kuulemma olivat yksi isoimmista syistä miksi Englanti voitti ilmasodan.

× Pommitusten jäljiltä kaupungin vanhasta linnoitusmuurista on jäljellä enää joitakin pätkiä. Muuri aikoinaan rajasi ja suojasi vanhan ydinkeskustan, ja tällä hetkellä mä asun sillä kyseisellä alueella.

 

× Suomalainen jalkapallomaalivahti Antti Niemi pelasi Englannin Valioliigassa Southampton FC:ssä neljä vuotta.

× Soton on Englannin kolmanneksi suurin satamakaupunki.

× Southampton on perustettu jo 400-luvulla ja tällä hetkellä se on väkiluvultaan vähän isompi kuin Tampere.

× Täällä on kaksi yliopistoa, University of Southampton ja Southampton Solent University.

 

× Kirjailija Jane Austen on asunut Southamptonissa, ja muunmuassa meidän koululla on hänen mukaansa nimetty auditorio.

× Southamptonin edustalla sijaitsee valtava saari Isle of Wight, josta on löydetty todella paljon dinosaurusten fossiileita ja siksi se on yksi Euroopan tärkeimmistä tutkimuskohteista.

× Täällä on pubi nimeltään The Dancing Man, ja se on yksi mun lempipaikoista täällä. Kyseinen pubi on 700 vuotta vanhassa rakennuksessa ja osa sisällä olevista puupylväistä on jopa 1000 vuotta vanhoja ja kuulemma peräisin espanjalaisista laivoista. Aluksi rakennusta on käytetty varastona esimerkiksi villalle, ja myöhemmin myös vankilana ja seinistä löytyy vankien jättämiä kaiverruksia. Joskus sitä käytettiin myös Titanic-museona. Pubi siinä on ollut ihan pian kolme vuotta, ja oman olutpanimon ansiosta siellä on kuulemma Sotonin parhaat oluet haha.

 

Oliko näistä mikään sulle entuudestaan tuttu fakta? 😀

×××
Käy tykkäämässä mun blogista myös Facebookissa! 🙂

 

Lue myös

Nousussa & laskussa
Talven 2018 trendit

Kommentoi