Tarvitseeko olla tyypillinen nainen?

id tarvitseeko olla tyypillinen nainenIhanaa naistenpäivää jokaiselle! ♡ Mä olen ainakin ulkoa päin katsottuna todella tyypillinen nainen, ja moni joka mua seuraa vain somessa, ajatteleekin että olen hyvin perinteinen naisellinen nainen. Ja ilmankos, onhan mun Instagram-feed vaaleanpunainen, asut usein tosi tyttömäisiä ja onhan mun ulkonäkö blondien hiuksien ja sinisten silmien kera hyvin elovenamainen. Kuitenkin, kaikki ei ole miltä ulospäin saati sitten somessa näyttää, ja sisimmässäni olenkin aika poikatyttö, lapsena olin sitä erityisen paljon. Sukupuoliroolit eivät muutenkaan ole koskaan olleet mulle jyrkkiä ja suoraviivaisia, enkä tykkää lokeroida miesten ja naisten töitä sun muita.

Ajattelinkin tästä inspiroituneena jakaa teille näin naistenpäivän kunniaksi tilanteita, joissa en ole tuntenut oloani yhtään sen vähempää naiseksi, vaikka se ”perinteinen naisellisuus” olisikin ollut kaukana. Nämä tapaukset ovat vanhan ajattelutavan mukaan maskuliinisia, mutta onneksi nykyään ne ovat normaaleja niin mulle kuin ympärillä olevillekin.
♡ Muut eivät oleta, että pidän esimerkiksi lempijääkiekkoilijastani hänen ulkonäkönsä perusteella.

♡ Lapsena mun lempiväri oli sininen ja vihasin vaaleanpunaista sekä punaista.

♡ Opinnoissani olen suuntautunut urheilujohtamiseen ja -markkinointiin, joka on hyvin miesvoittoinen opiskelulinja sekä ala. Kuitenkin koulussa olen saanut täysin tasavertaista kohtelua miespuoleisiin opiskelijakavereihin verrattuna.

♡ En saa yllättyneitä reaktioita, jos kerron tykkääväni katsoa esimerkiksi formuloita tai rakastan ajaa moottorikelkalla tai haluaisin omistaa moottoripyöräkortin.


♡ Tennarit tai maiharit eivät kenenkään mielestä tee asustani vähemmän naisellista.

♡ Mun sisällä asuu pieni elektroniikkanörtti. Usein multa myös kysytäänkin neuvoa tai mielipidettä elektroniikan suhteen, eikä mun oleteta olevan kiinnostunut elektroniikasta vain laitteen värin perusteella.

♡ En saa kummastuneita katseita koiranulkoilutusasuissani, jotka koostuvat lähinnä höntsyistä ja isoista huppareista.

♡ On ihan normaalia, että tykkään esimerkiksi sotaelokuvista, enkä katso pelkkää romcomia.

♡ Kukaan ei yllättynyt, kun osasinkin peruuttaa peräkärryllisen auton ahtaaseen ja kapeaan ruutuun.Tarvitseeko olla tyypillinen nainen?

Eli siis tarvitseeko olla tyypillinen nainen? Mikä edes on tyypillinen nainen? Viime viikkoina somessa on kiertänyt ”Be a lady” -video, jossa havahdutetaan katsojaa siihen raadolliseen maailmaan, jossa jokaisella on oma mielipiteensä siitä, minkälainen on lady. Jokainen kohta on aiemman kanssa ristiriidassa ja kyllähän se herättää miettimään naisille asetettuja paineita siitä, minkälaisia meidän tulisi olla ja miten käyttäytyä. Mä itse jaoin Instagram Storyssäni jo useampi viikko sitten erään kuvatekstin, jonka sisältö oli käytännössä sama kuin kyseisessä ”Be a lady” -videossa.

Mä tiedän, että on olemassa maskuliinisiksi ja feminiinisiksi asioiksi miellettyjä asioita, kuten esimerkiksi nuo joita ylemmäs listasin. Olen kuitenkin äärettömän onnellinen siitä, että ainakaan omalla kohdallani tällä jaottelulla ei ole ollut mitään väliä. Mä tosin kohtaan todella paljon ennakkoluuloja someni perusteella, mutta loppujen lopuksi nämä listaamani ”maskuliiniset” tapaukset ovat olleet kaikille normijuttuja. Ja se loppujen lopuksi on se, mikä mulle itselleni merkkaa. Se, että mua ei pidetä sen vähempää naisena, jos tykkään vauhdista ja vaarallisista tilanteista sekä voin rauhassa nauttia siitä vaikkapa helmat hulmuten. Mun ulkonäkö tai naiseus ei määritä mua ihmisenä, tai sitä mistä pidän, mitä teen tai mitä voisin tehdä. Tästä olen erityisen kiitollinen näin naistenpäivänä. Toivon myös, että vielä joskus tämä kaikki olisi arkipäivää kaikille maailman naisille.


Näiden pohdintojen myötä haluan toivottaa ihanaa naistenpäivää kaikille itsensä naiseksi tunteville ♡ Ollaan kaikki just täydellisiä naisia sellaisena kuin ollaan, eikä naiseus riipu ulkonäöstä tai luonteesta.Hyvää naistenpäivää!
×××

Lisää tärkeää naistenpäivänasiaa kirjoittelin uusimman Instagram-julkaisun kuvatekstiin tässä!


Lue myös

Usein kysytyt kysymykset alkaneesta yrittäjyydestä
Talvinen neulemekko - Tämän talven suosikkiasuni

Kommentoi