Talven 2018 trendit

Lupailin teille aiemmin tässä postauksessa että voisin jakaa tänne myös videoon liittyvän artikkelin. Olen nyt yrittänyt kääntää sitä pariin otteeseen, enkä vaan saa sitä artikkelia toimimaan suomen kielellä niin, että olisin siihen tyytyväinen 😀 Lisäksi sellaisena artikkelina tästä postauksesta tulisi aivan liian pitkä. Halusin kuitenkin hyödyntää tekemäni työn, ja sain koottua tällaisen todella typistetyn version, ja oon myös muokannut tätä aika rajulla kädellä alkuperäiseen nähden. Toivottavasti kuitenkin pidätte!

Varsinkin Suomen talven olosuhteet poikkeavat toisinaan jopa radikaalisti muista maista, ja nämä talviolosuhteet asettavat tietyt rajoitteet pukeutumiselle ja muodille. Meidän suomalaisten on pysyttävä lämpimänä, mutta haluamme myös näyttää hyvältä. Haastattelin kolmea suosittua suomalaista bloggaajaa, jotka kertovat nyt meille talven 2018 trendeistä Suomessa.
Talven trendeistä meille vinkkejä antavat Sara Ollila, Johanna Turpeinen ja Saija Ritamäki (Saijis). Nämä kolme ovat kaikki todella suosittuja bloggaajia ja he kirjoittavat seuraavissa blogiportaaleissa; Sara ja Saija bloggaavat Indiedaysin alla ja Johanna uudemmassa Nouwn-portaalissa. He ovat myös vahvoja vaikuttajia Instagramissa, josta kertoo heidän valtavat seuraajamääränsä.

takki Primark (lainattu Larisalta) × neule Hollister × farkut Levi’s × kengät Nike

 Tunne tyylisi 
Naiset aloittavat kertomalla hieman omista tyyleistään, sillä ennen sukeltamista uusiin trendeihin on hyvä tuntea oma tyylinsä. Näin vältyt helpommin kertakäyttömuodilta ja onnistut löytämään pitkäaikaisia ja toimivia vaatekappaleita täydentämään garderobiasi. Johanna kertoo hänen tyylinsä olevan klassinen ja feminiininen; hän rakastaa mekkoja, hameita, villakangastakkeja, saappaita ja neutraaleja sävyjä. Sara vuorostaan sanoo hänen tyylinsä olevan hyvin eläväinen, ja toisinaan hän pukeutuu mekkoon, mutta seuraavana päivänä hän saattaa käyttää hupparia ja tennareita.
”En jaksa ottaa paineita pukeutumisesta vaan laitan päälle vaatteet, joissa tunnen sinä päivänä oloni hyväksi”, Sara toteaa.
Saija kertoo hänen tyylinsä olevan ajaton pienen twistin kera. Hän tykkää yhdistellä klassisia vaatteita trendaaviin elementteihin. He paljastavat löytävänsä inspiraationsa pukeutumiseen enimmäkseen Instagramista ja Pinterestistä ja he seuraavat myös hieman ulkomaalaisten pukeutumista.
”Pääsääntöisesti tulee Instagramin kautta seurattua, miten ulkomailla pukeudutaan. Suurin osa siellä olevista trendeistä rantautuu kyllä äkkiä myös tänne Suomeen”, kertoo Saija.

takki New Look × neulemekko Samsoe&Samsoe × tekonahkalegginsit H&M × korvakorut Primark × kengät Kookenkä

 Joka talven peruselementit 
Heillä kaikilla on tiettyjä peruselementtejä, jotka nostavat päätään joka talvi. Esimerkiksi Sara kerrostaa asujansa ja käyttää Dr. Martenseja joka talvi, Saijan luottoasu on ylisuuri neule yhdistettynä nahkahousuihin ja Johanna luottaa korkeakauluksisiin neuleisiin. Pehmeät ja mukavat neuleet ovat talvisin usein käytetyimpiä vaatteita ja niitä vilahtelee myös catwalkeilla, esimerkiksi Sonia Rykielin, Loewen ja Josephin muotinäytöksissä.
”Tavalliset beiget turtleneck-neuleet, villakangastakit, kashmir-huivit, tupsupipot, neulemekot ja Timberlandit”, Johanna luettelee. ”Odotan myös innolla klassisia villakangastakkeja ja myöskin ihan vastakohtia, eli isoja puffer-takkeja.”

 Värikkäitä takkeja, samettia, tekoturkiksia ja punaista 
Bloggaajien mukaan tämän talven tärkein osa pukeutumisessa on takit. Iso hitti tulee olemaan puffer-takit kaikissa eri väreissä, ja myös tekoturkikset sekä pilottitakit ovat hyvin suosittuja. Näitä takkeja on nähty esimerkiksi Marc Jacobsin, Versacen ja Vetementesin muotinäytöksissä.
Saija mainitsee myös kiiltävän nahan, ja Voguekin on kirjoittanut siitä talven trendejä koskevassa artikkelissaan. Sara kertoo että retro tulee olemaan yksi talven trendeistä, joten tänä talvena nähdään paljon värejä. Punainen on väreistä Johannan ehdoton suosikki tänä talvena ja Saija aikoo käyttää vaaleanpunaisia takkejaan paljon. Myös jättipipoja, muhkeita huiveja, ruutukuosia ja vyötärön korostamista tullaan varmasti näkemään runsaasti.
”Olen hulluna punaiseen ja hankin juuri parikin erilaista punaista takkia. Pufferin ja oversized-tyyppisen, sääriin asti ylettyvän villiksen!”, Johanna paljastaa. ”Punaisen ohella sininen on tänä talvena vahva väri.”
Yksi Saijan suosikkitrendeistä on mustat neuletakit, jossa taskujen tai hihojen kohdalla on tekokarvaa. Johanna myös mainitsee isojen korvakorujen, baskerien ja tekstiprintillisten t-paitojen jatkavan suosiotaan syksystä talveen.

takki Hollister × neule Jack Wills × farkut Levi’s × kengät Timberland × pipo Balmuir × huivi Cubus

 Valitse itseäsi miellyttävät trendit 
Sara kertoo, ettei hän ole kovinkaan innoissaan kukkakuosista talvella, vaikka se onkin yksi tämän talven trendeistä. Johanna puolestaan aikoo jättää sinisen muille ja käyttää sen sijaan itse paljon punaista. Trendikkäät teddy-takit eivät Saijan mukaan sovi hänelle, sillä hän kertoo olevansa aika lyhyt, jolloin hän saattaisi omien sanojensa mukaan näyttää kömpelöltä sellaisen kanssa.
Sinä puolestasi voit yhdistää teddy-takin vaikkapa nahkahousuihin ja paksuun punaiseen kaulahuiviin. Kukkakuosinen toppi esimerkiksi näyttää hyvältä rennon ja väljän neuletakin kanssa, jolloin niiden välille syntyy kiva kontrasti.
Trendejä on onneksi joka sesonkina niin monta, että joukosta löytyy varmasti jokaiselle jotakin, mikä miellyttää silmää. Kaikkiin trendeihin ei tietenkään edes kannata lähteä mukaan, vaan valita juuri ne itselleen sopivimmat elementit joita on sesongin jälkeenkin helppo yhdistellä omaan tyyliin. Trendien ei ole tarkoitus lisätä kertakäyttömuotia, mikäli niihin suhtautuu oikealla ja fiksulla asenteella, sillä silloin voit löytää trendien kautta hyvinkin klassisia ja monivuotisia vaatekappaleita pukeutumiseesi.

Mikä on sun lempitrendi tänä talvena? 🙂

×××
Voit liittyä lukijaksi Bloggerin, Bloglovinin tai Blogit.fi-sivun kautta ♡

Lue myös

Tiesitkö nämä Southamptonista?
Opiskelu Englannissa ja mun vaihtokoulu

Kommentoi