Syystrendit tweed ja ruudut – 3 syksyistä asukokonaisuutta Sokokselta

id-sokos

https://track.adform.net/serving/scripts/trackpoint/adf.track(546989, ’09_2019_SokosPukeutuminenSyksy_ElliLeppiniemi1′);Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Sokoksen ja Indieplacen kanssa.
Syystrendit tweed ja ruudut. Mä en varmasti ole ainoa, jonka mielestä syksy on pukeutumisen suhteen vuoden parasta aikaa. Mun kohdalla pukeutumisinspiraatio on syksyisin huipussaan ja rakastan kerrospukeutumista, joka tekee pukeutumisesta monipuolista. Tänä vuonna mun silmää on erityisen paljon miellyttänyt syystrendit tweed ja ruudut. Kaupallisessa yhteistyössä Sokoksen kanssa pääsinkin toteuttamaan ihania asukokonaisuuksia näiden trendien ympärille.


Ruutuihastus iskee oikeastaan joka vuosi, mutta tänä vuonna sitä on piristänyt kivasti esimerkiksi kukonaskelkuosi. Kukonaskel tuo mulle mieleen englantilaisen pukeutumisen ja se on ehkä hieman ylellisempi versio ruudusta. Tweed taas alkoi hiipiä mun ajatuksiin jo kesällä, ja esimerkiksi tämä asu toimi isona alkupotkuna tweed-villitykselle. Erityisen kovasti olen ihastunut tweed-kokonaisuuksiin; söpö ja klassinen tweed-hame yhdistettynä ryhdikkääseen ja ylelliseen tweed-jakkuun on ihan mieletön yhdistelmä! Sokokselta itseasiassa löytyi aivan täydellinen tweed-jakku, joka toimii monipuolisesti monessa asussa.

Sain tosiaan Sokokselta vaatteita lainaan, ja vitsi miten paljon inspiraatiota sainkaan Sokoksen valikoimasta! Syysvärit ovat mun iso heikkous ja murrettuja ruskasävyjä oli koko naisten osasto täynnä. Syyspukeutumisen värejä ovat ehdottomasti ruskea, keltainen ja viininpunainen, ja itse keskityin tällä kertaa ruskeaan sekä keltaiseen, joihin yhdistin mulle tyypillisiä pastellisävyjä. Jokainen näistä kokoamistani asuista on hyvin eri tyyppinen, mutta kaikki näyttävät niin multa.


Asu 1: Ruska yhdistettynä pastelliin

Ensimmäinen asu rakentui noiden täydellisten housujen ympärille. Housut olivat rakkautta ensisilmäyksellä, enkä osannut vastustaa syksyistä ruutukuosia ihanalla pastellitwistillä. Housuissa on myös ripaus ruskeaa, joka nitoo ruskean neuleen asuun juuri täydellisesti. Päähän valitsin ihanan harmaan tupsuhatun, joka tuo mulle mieleen englantilaisen ladyt. Nuo housut osoittautuivat myös todella monikäyttöisiksi; tässä toisen asun vaaleanpunainen neule näihin yhdistettynä olisi herkullisen hempeä, mutta neuleen alla oleva valkoinen pitsipaita toimii. Pitsipaita ja housut luovat tyylikkään kokonaisuuden, jolla voisin lähteä vaikkapa viinilasilliselle.
Asu 2: Ylellistä, preppyä ja tyttömäistä

Toisessa asussa pääelementti on hame, josta saa helposti yläosaa vaihtamalla tilaisuuteen kuin tilaisuuteen sopivan. Hameen sävyt eivät ehkä ole niitä perinteisimpiä syysvärejä, mutta koen silti tummien sävyjen sopivan syksyyn hyvin. Navy blue sopii niin kivasti vaaleanpunaisen kaveriksi ja rakastan asun preppy-henkisyyttä sekä tyttömäisyyttä. Neuleen alla oleva valkoinen pitsipaita tosiaan sopisi hameen kanssa ihan yksinäänkin ja sitä voisi helposti käyttää perus farkkujenkin kanssa. Neule on superlämmin ja 100% kashmirvillaa. Se on peräisin Mark&Spencer -brändiltä, jota muuten saa Suomesta vain Sokoksilta! M&S on yksiä suosikkibrändejäni ja erityisesti nämä kasmirneuleet ovat huippuja sekä hintalaatusuhteeltaan hyviä.
Asu 3: Tweediä englantilaisissa maalaismaisemissa

Kolmas asu on silti mun ehdoton suosikki. Tämä henkii täydellisesti perinteistä englantilaista maalaistyyliä ja olin niin myyty. Tässä on loistavasti edustettuina molemmat syystrendit tweed ja ruudut, sillä alla oleva ruutumekko on tweediä ja ruutu toistuu vielä takissakin. Huivi on myös tweedimäistä matskua, tosin vaan pehmeämpää ja joustavampaa kuin tweed-kangas yleensä. Asu on muuten hyvin tummanpuhuva, mutta pirteä ja syksyinen huivi tuo asuun heti sitä jotakin.

Tuo tweed-mekko on aivan ihana ja toimii niin arjessa kuin juhlassakin. Arkeen siihen voisi heittää päälle esimerkiksi neuleen tai neuletakin, juhlaan asustaa helmillä sekä korkokengillä ja vaikkapa tweed-jakulla. Ja hei tuossa mekossa on kaiken lisäksi taskutkin, best! Tähän asuun kuitenkin etsin maalaistyyliä, ja siksi halusin yhdistää tyylikkääseen mekkoon rennon takin sekä kumisaappaat. Jos sulta muuten puuttuu vielä laadukkaat kumisaappaat syksyyn, voit hankkia suositut Hunterit helposti Sokokselta.


Sokoksen muotiviikot 9.9.-6.10.

Sokoksen valikoimasta oli helppo koota toimivat asut syksyyn. Erityisen paljon mieleen jäi kummittelemaan tuo toisen asun hame, sillä se on niin mun näköinen ja toimisi yläosan kuin yläosan kanssa. Siihen voisi helposti yhdistää neuletakin kuten tein, neulepaidan, poolon tai kauluspaidan. Normaalihintaiset paidat, neuleet ja bleiserit ovat muuten Sokoksella -20% 9.-15.9. välisenä aikana.

Tänään maanantaina alkoi myös Sokoksen muotiviikot! Sokoksen muotiviikot kestävät 6.10. saakka ja itseasiassa tänä lauantaina 14.9. Tampereen Sokoksella nähdään muotinäytös, joka streamataan kaikkiin muihinkin Sokos-tavarataloihin. Mä olen itse menossa ehdottomasti paikalle, joten kannattaa pysyä Instagramin puolella kuulolla lauantaina ;D Erityisen paljon mä odotan muotinäytökseltä miesten pukeutumista, sillä Sokoksella kierrellessäni huomasin myös miesten laajan valikoiman täynnä ruutua, ja haluaisin nähdä miestenkin ruututyyliä ihan in action.
Syystrendit tweed ja ruudut – Mikä näistä asukokonaisuuksista oli sinun suosikkisi?
×××

Muista napata myös mun Instagram seurantaan!


Lue myös

Epäsuositut mielipiteet
Kuinka selvitä syksyn stressaavimmasta viikosta?

Kommentoi