Synttäriviikko: 10 asiaa jotka bloggaaminen on opettanut minulle

Näitä postauksia on näkynyt viime aikoina tosi paljon niin bloggaamisesta kuin yleisistä opituista asioista tiettyjen vuosien aikana, ja itse olen tykännyt tästä ideasta paljon! Mulla tätä kirjoittamista on siis takana torstaina vasta vuosi, mutta silti tämä lyhytkin aika on opettanut mulle jo tosi paljon.

 

Nämä 10 asiaa bloggaaminen on opettanut minulle vuodessa

1. Ole ylpeä omasta blogistasi.

Mä itse olin aluksi todella epävarma omasta blogistani, kuvistani ja teksteistäni. En mä vieläkään tuota mitenkään täydellistä sisältöä, mutta miksi pitäisikään? Teen kuitenkin joka postaukseen parhaani ja omasta työstään täytyy totta kai olla ylpeä. Koska miksi en olisi?

2. Negatiivisia kommentteja ei kannata pelätä.

Niitä taitaa tulla kaikille jossain vaiheessa. Itse olen tainnut saada onneksi vasta yhden negatiivissävytteisen anonyymikommentin, mutta Facebookin puolella näkemyseroja ollaankin sitten tuotu kärkkäämmin esiin. Mitään vihakommentointia en ole kohdannut, vaikka bloggaamisen aloittaessani niitä pelkäsinkin aika paljon. Mutta näköjään niitä voi vältellä näinkin pitkän (vai lyhyen?) ajan!

3. Bloggaaminen on loistava tapa tutustua uusiin ihmisiin.

En olisi tätä aloittaessani kuvitellutkaan, kuinka moneen ihanaan tyyppiin tutustunkaan tätä kautta vain vuodessa! Yllättävän monen kanssa ollaan treffailtu jo livenäkin ja osan kanssa taas jutellaan välillä esimerkiksi Snäpin kautta. Parasta on se, että tätä kautta on löytynyt sellaisiakin uusia ystäviä, joiden kanssa juttu luistaa ilman pelkkää blogeista puhumistakin.

4. Bloggaamisessa kehittyy todella nopeasti.

Vuosi on tosiaan loppujen lopuksi lyhyt aika, mutta silti huomaan jo selvän kehityksen viime kevään ja tämän talven postausten välillä. Tässä kehittyy niin kirjoitus-, kuvaus- kuin editointitaidotkin, ja se on vaan loistava juttu! Se on myös niin mahtavaa, että tässä kehittyy ihan huomaamattaan.

5. Ole rohkea ja uskalla.

Vähän edelliseen liittyen, haluan muistuttaa että bloggaamisessa kaikki on mahdollista! Se, että saavutat toivomiasi asioita blogin suhteen ei vaadi alleen monien vuosien kokemusta. Täytyy vain olla rohkea ja uskaltaa tavoitella niitä juttuja, joiden haluat tapahtuvan koska loppujen lopuksi kaikki on pitkälti vain itsestäsi kiinni.

6. Liika laskelmointi tappaa luovuuden.

Vaikka haluamiaan juttuja täytyy tavoitella selkeästi, liika laskelmointi ei silti ole hyvästä. Varsinkin nyt viime aikoina ollaan puhuttu paljon siitä, että blogimaailmaan kaivataan enemmän sitä aitoutta. Ja mä myös liputan sen puolesta; nautin totta kai kauniista asetelluista kuvista, mutta tarkoitan oman luovuuden päästämistä valloilleen. Älä esimerkisi jätä postaamatta jotain, mistä haluaisit kirjoittaa mutta et usko aiheen kiinnostavan ketään.

7. Elämä ei ole niin vakavaa.

Jos sadoista asukuvista ei löydy sitä täydellistä otosta, se ei todellakaan haittaa. Ilme voi olla rento ja poseeraamaton ja huivi voi lepattaa vähän tuulen mukana, mutta silti se kuva voi olla todella kiva. Mulle on myös käynyt usein niin, että olen panostanut postaukseen tosi paljon, mutta kuukauden päästä toteankin ettei lopputulos ollutkaan oikeasti niin hyvä. Mutta ei se maailmaa kaada enkä siksi ole poistanut yhtäkään postaustani ja hyvä niin.

8. Panosta hakukoneoptimointiin.

Kirjoitin viime kesäkuussa postauksen mun meikkipöydästä, eikä se silloin saanut oikein minkäänlaista suosiota. Mutta just nappiin menneen hakukoneoptimoinnin vuoksi se nousee edelleen välillä kuukauden yhdeksi suosituimmista postauksista ja näyttökerrat ovat kasvaneet 20 kertaisiksi tässä vähän yli puolessa vuodessa.

9. Ei ole noloa pyytää apua.

Kukaan ei ole seppä syntyessään eikä meistä kaikki voi osata kaikkea. Itse osaan pientä koodailua, mutta taidot eivät mitenkään riitä sellaiseen blogin ulkoasuun, mihin olisin tyytyväinen. Tästä syystä ostin aiemman blogini ulkoasun eivätkä banneritkaan ensimmäisiä lukuunottamatta ole omaa käsialaani. Mä bloggaan siksi, että tykkään kirjoittaa ja kuvata, en siksi että haluan koodailla blogin ulkoasua. Eikä mun tuosta syystä todellakaan tarvitse tyytyä omien taitojeni tuloksiin, jos en niihin ole tyytyväinen. Samoin esimerkiksi kuvausapua kannattaa ehdottomasti pyytää, koska sitä kautta voit tutustua uusiin kivoihin ihmisiin! Kavereilta olen myös saanut korvaamattomia neuvoja mieltä askarruttaviin kysymyksiin koskien blogia.

10. Ole aidosti just sinä.

Sanotaan että toiset meistä ovat persoonallisempia kuin toiset, mutta mä uskon että loppujen lopuksi meillä kaikilla on yhtä paljon sitä omaa persoonaa. Se vain pitää tuoda esille ja olla rohkeasti oma itsensä. Muita kopioimalla tai omaa persoonaa piilottelemalla tekee usein vain hallaa itselleen. Sä olet hyvä juuri tuollaisena ♡

Mitä sä olet oppinut bloggaamisesta?

 

×××
Muistakaa käydä jättämässä kysymyksiä eiliseen kysymyspostaukseen! ♡

 

Lue myös

Synttäriviikko: Kysy!
Synttäriviikko: Miksi aloitin bloggaamisen?

Kommentoi