Synttäriviikko: Miksi aloitin bloggaamisen?

Kuten ehkä jo tiedätte, huomenna tämä mun pikkuinen blogi täyttää vuoden! Siksi ajattelin, että tänään on hyvä muistella mitä mulla liikkui päässä silloin ja että miksi ylipäätään aloitin bloggaamisen.

 

Halusin uuden harrastuksen

Viime vuonna näihin aikoihin mun elämä oli aika yksinkertaista. Kävin todella säännöllisinä työaikoina töissä ja pystyin hoitamaan kouluni samalla tosi hyvin. Silti mulla oli vapaa-aikaa sopivasti ja käytin sitä muunmuassa kavereiden näkemiseen, urheiluun, leffoihin, sarjoihin ja poikaystävän kanssa oleiluun. Kaipasin ehkä vähän lisää sisältöä elämääni ja muistan pohtineeni että tarvitsisin jonkun säännöllisemmän harrastuksen.

Samoihin aikoihin innostuin taas kunnolla kuvien ottamisesta ja muistan käyttäneeni Instagramia tosi säännöllisesti. Panostin siihen todella paljon ja käytiinkin välillä ottamassa blogeille tyypillisiä asukuvia, joita lisäsin Instagramiin kun blogia ei vielä ollut. Instagramia varten otin myös muita kuvia, esimerkiksi kukista ja asusteista, ja toivoin jotain paikkaa johon voisin jakaa näitä random-otoksia kattavammin kuin Instagramiin.

 

Vaihto kannusti aloittamaan

Viimeisen sysäyksen sain tähän hommaan vaihtoon hakemisesta, koska ajattelin silloin että jos vaihtoon pääsen, haluan ehdottomasti kirjoittaa sieltä blogia. Halusin kuitenkin tutustua tähän hommaan kunnolla ennen vaihtoon lähtöä enkä missään nimessä halunnut kirjoittaa pelkkää vaihtoblogia, ja siksi aloitin sen jo puoli vuotta ennen vaihtoon lähtöä. Blogia aloittaessani en tosin vielä tiennyt täysin varmaksi pääsenkö vaihtoon, mutta silti se mahdollisuus siitä potkaisi mut lopullisesti luomaan blogin Bloggeriin.

 

Miksi juuri bloggaaminen?

Bloggaamista olin harkinnut kyllä jo pitkään ilman vaihtoon lähdön suunnitteluakin, ja oikeastaan koko vuoden 2016 mulla oli haaveita oman blogin kirjoittamisesta. Se vain vaati tosi pitkän ajan ennen kuin uskalsin vihdoin aloittaa ja julkaista blogin, ja muistan kuinka mua jännitti kertoa siitä ensimmäistä kertaa Instagramissa. Mä olen ollut aktiivisena lukijana blogimaailmassa todella pitkään, muistaakseni jo omalta yläasteelta asti, joten tuttu maailmahan tämä oli sitä kautta mutta silti vielä niin vieras. Tykkään todella paljon kirjoittaa ja olen ihan pienestä pitäen kirjoittanut kaikenlaisia tekstejä omaksi ilokseni. Ajattelin, että blogin kautta voin helposti yhdistää ne random-kuvani ja tekstini, ja tämä onkin ollut täydellinen kanava tuohon tarkoitukseen.

 

Jotenkin mulla oli myös sellainen fiilis, että mulla on jotain sanottavaa. Ei ehkä mitään maailman tärkeintä sanottavaa, mutta jotain kuitenkin. Jotain, mitä voisin ehkä tarjota mahdollisille lukijoille ja se kannusti mua. Tykkään kirjoittaa mielipideasioista vaikken niitä kovin usein kirjoita, mutta koin että blogi voisi olla hyvä alusta niille. Koin, että vaihtoajasta bloggaaminen antaisi jotain myös muille ja että sitä kautta tuttujen olisi helppo seurata mun menoa toisessa maassa. Ajattelin, että ehkä joku voi samaistua minuun ja myös että mä voisin saada vertaistukea tätä kautta muilta tarvitessani.

Ja näistä syistä se sitten tosiaan lähti.

 

Te jotka kirjoittelette itsekin, mikä teidät sai aloittamaan bloggaamisen?

 

×××
Muistithan jättää mulle kysymyksen tähän kysymyspostaukseen? ♡

 

Lue myös

Synttäriviikko: 10 asiaa jotka bloggaaminen on opettanut minulle
Synttäriviikko: Yksivuotias blogi!

Kommentoi