Trend report: Syksy 2019 muotitärpit

id-syysinspis

Syksy 2019 muotitärpit. Mulla on jo ollut pitkään suunnitteilla postaus syksyn muodista, mutta vihdoin ehdin ottaa sen työn alle! Eilen tosiaan vietin Helsingissä vapaapäivää ja kiertelin muun muassa isoimmat tavaratalot inspiksen toivossa. Kävin myös pyörähtämässä Marsaanalla tutustumassa syksyn uutuuksiin, ja eilisestä sainkin hyvän potkun tämän postauksen toteuttamiseen.

Syksy on aivan ehdottomasti mun lempiaikaa pukeutumisen suhteen ja syysmuotia alan kuolata jo hyvissä ajoin kesällä, aivan kuten tänäkin vuonna. Tänä syksynä olen kuitenkin keskittynyt pukeutumisinspiraatioon ihan uudella tavalla, ja bongaillut niin kokonaisuuksia kuin yksityiskohtiakin. Siksi haluan jakaa myös teille nämä mun vinkit eli syksy 2019 muotitärpit.

Värit ja sävyt

Perinteisen syysvärit ja sävyt trendaavat tietysti tänäkin vuonna. Vahvasti näkyy jälleen keltaista, sinapinkeltaista, ruskeaa, tummansinistä ja murrettuja vihreän sävyjä. Murretut värit ylipäätään ovat iso juttu näin syksyisin. Myös punainen nousee joka syksy, ja erityisen paljon nyt näkyi viininpunaista. Se on täydellinen ja suosittu syysväri, jota en ollut itse osannut edes ajatella tänä syksynä. Muita yllättäjiä oli vaaleanpunainen ja muut pastellivärit! Odotan innolla miten pastellivärejä voisi yhdistää ruskan sävyihin.

Myös beige ja kokobeige pysyvät edelleen pinnalla, mikä oli positiivinen yllätys. Kokobeigeasut olivat supersuosittuja alkutalvesta, joten luulin sen trendin jo kääntyneen laskuun, mutta onneksi näin ei ollut. Mä olen jatkanut kokobeigen käyttämistä edelleenkin ja aion myös syksyllä, sillä mun mielestä beige päästä varpaisiin sopii syksyyn kuin nenä päähän.

Neuleet ja pulloverit

Neuleet ovat ehdoton syyssuosikki, joten keskitytäänpä tämän syksyn trendikkäimpiin neuleisiin. Mallistoissa näkyi todella paljon korkeaa kaulusta ja näkyvää neulosta sekä perinteisiä kirjailuita. Materiaalit olivat paksuja ja turtle neck pitää edelleen pintansa. Neuleiden lisäksi näkyi paljon lyhyttä pulloveria, jossa korkeassa kauluksessa oli pieni vetoketju. Näitä löytyi myös teddy-versioina, jotka olivat supersöpöjä.Ruutu

Ruutu tuntuu olevan joka syksyn kestosuosikki, mutta tänä vuonna bongailin ruutua erityisen paljon. Ruutua näkyi jopa enemmän alaosissa, ja itseasiassa mun mielestä ruutukuosi sopiikin ehkä alaosiin paremmin. Ruutukuosia löytyi niin housuista, hameista kuin mekoistakin, mutta erityisen trendikästä on yhdistää samaa ruutukuosia yläosaan vaikkapa jakun muodossa sekä alaosaan esimerkiksi hameen avulla. Tämä kokoruutu miellyttää todella paljon mun silmää! Ruudun variaatio kukonaskel esiintyi myös vahvana. Ruutukuosista kuulette ja näette esimerkkejä heti viikon alussa!

Klassisuus

Ylipäätään klassisuus oli selvä avainsana syksyn pukeutumisessa. Jakut, bleiserit, tweed, ruutu, kauluspaidat, kynähameet, neuleet ja klassiset nilkkurit ovat selvästi isoja juttuja. Klassisuuteen viittaa myös helmiasusteet.Hameet

Mä yllätyin ehkä vähän itsekin siitä, miten paljon hameita näkyi mallistoissa, mutta se sopi mulle paremmin kuin hyvin. Olen itsekin käyttänyt tässä alkusyksystä ennätyksellisen paljon hameita ja haluan käyttää jatkossakin. Sukkahousut voi helposti valita paksuuden mukaan säähän sopivaksi ja ylipolvensaappailla saa lisälämmikettä. Syksyisiä hameasuja mä odotan varmasti kaikista eniten.

Materiaalit

Materiaaleista vahvoina bongasin teddyn ja tweedin, klassikkojen villan ja kashmirin lisäksi. Erityisesti tweed on vei mun sydämen jo kesällä ja siitä olen todella innoissani, tästäkin kuulette alkuviikosta lisää. Teddy on myös ihana ja multa löytyykin sininen teddytakki, jolle varmasti tulee syksyllä käyttöä.

Asusteet

Kengissä maiharit trendaa ihan valtavasti, jopa enemmän kuin perinteiset ylipolvensaappaat. Nilkkurit muutaman sentin korolla ja platformilla tuntuivat myös nousseen perinteisten chelsea bootsien yläpuolelle. Hiuksissa suuri suosikki on edelleen pinnit, mutta helmipinnit ovat vaihtuneet marmorikuvioisiin tai hauskoihin tekstipinneihin. Helmet taas ovat siirtyneet hiuspantoihin, ja syksyn trendikkäin asuste on varmasti helmihiuspanta. Hiuspannat muutenkin ovat ainakin mun kohdalla iso hitti just nyt! Kaulakoruja kerrostetaan jälleen ja varsinkin poolopaidan kanssa useampi kaulakoru näyttää tosi kivalta.

Tyyli-ikonit

Parhaiten inspiraatiota syyspukeutumiseen saa luomalla tavoitellun inspispersoonan. Tänä syksynä vahvoina esimerkkeinä toimivat 70-luvun pariisilainen hienostolady sekä klassinen maaseudun englantilaisnainen. Mä olen pyrkinyt ammentamaan molemmista paljon vaikutteita, sillä todella rakastan molempia inspispersoonia. Ehkä vielä lähempänä mun sydäntä on tuo englantilaisnainen, jonka näen englantilaisilla niityillä vaikkapa hevosen selässä, ah! Yksi loistava ikoni tämän syksyn pukeutumiseen on fiktiivinen hahmo Blair Waldorf, jonka tyylissä näkyy mun mielestä tosi kiva miksaus sitä pariisilaista hienostoladya ja englantilaista maalaisvibaa.Syksy 2019 muotitärpit – Mitä sä olet bongaillut syysmuodista?
×××

Olethan jo tykännyt blogista Facebookissa?


Lue myös

Praha - Sympaattinen miksaus Pariisia ja Berliiniä
Epäsuositut mielipiteet

Kommentoi