Sarjavinkit sadepäiville


Sade tuntuu yleensä pilaavan kaikki suunnitelmat, ja mulle on nyt tänä kesänä käynyt jo useasti niin. Me kuitenkin Nooran kanssa uhmattiin sadetta viime viikolla ja treffattiin asukuvien merkeissä. Noora on aivan ihana persoona, ja pakko sanoa ettei meidän muutaman vuoden ikäeroa huomaisi ja se oli ihan huippua!

Ensin mua epäilytti tää Suomen kaunis kesäsää, mutta loppujen lopuksi näistä kuvista tuli tosi kivoja ja tykkäsin älyttömästi tästä mun sadetakkiasustakin. Ostin tuon sadetakin lastenosastolta viime syksynä, ja se on ihan mun lemppari vaikka onkin vähän iso.

Sadeilmalla kuvaaminen osoittautui yllättävän kivaksi ja virkistäväksi hommaksi, mutta sen jälkeen toiseksi kivoin juttu mitä voit sateella tehdä on linnoittautua kotiin telkkarin ääreen. Mä rakastan sadepäiviä just siksi, että saa luvan kanssa rentoutua ja olla tekemättä mitään. Tässä seuraavaksi mun lempparisarjoja sadepäiviä varten. Näistä huomaa aika hyvin minkä tyyppisiä sarjoja (ja myös leffoja) mä tykkään katsoa, mutta toivottavasti siellä on edes joku sielunkumppani hahah 😀

13 Reasons Why
Mä ahmin tän sarjan ihan parissa päivässä. Kolmetoista syytä kertoo tytöstä, joka on tehnyt itsemurhan ja jättänyt jälkeensä nauhoitteita kuunneltavaksi niille, joilla on osuus hänen itsemurhaansa. Aihepiiri on siis aika synkkä ja sarjassa on pari rajumpaakin tapahtumaa, mutta tää koukuttaa ja pahasti. Miinuksena sanoisin jaksojen vähyyden ja sen, että toistaiseksi katsottavissa on vain se ensimmäinen kausi.
SKAM
Tämä ei varmaan tullut kenellekään yllätyksenä ;D Skamista on kuultu jo niin monesta tuutista, mutta kyseessä on siis vähän niin kuin Norjan Skins. Sarjassa seurataan tosi erityyppisistä nuorista koostuvaa porukkaa ja joka kausi on eri tyypin näkökulmasta. Mun mielestä ensimmäinen ja toinen jakso on vähän ehkä tylsiä, mutta malta katsoa pidemmälle! Tähän ei pety, oikeasti. Ja siis se toinen kausi on mulle jotain niin suurta rakkautta, voisin katsoa vain sen uudestaan ja uudestaan ♡

Pretty Little Liars
PLL on jo ihan klassikko, eikä varmaan tarvitse kertoa tästä sen enempää. Mä olen menossa jo viimeisellä kaudella, ja tää on näistä sarjasuosituksista ainoa mistä on joku kausi kesken. Olen ihan tyytyväinen, että saan tän kuitenkin pian päätökseensä koska vaikka PLL onkin yksi mun lempparisarjoista, alkaa siihen tulla vähän turhaa pitkittämistä. Tää on yksi niistä sarjoista, joissa mä pelästyn tasaisin väliajoin ja jännitän ihan hulluna 😀
Surkeiden Sattumusten Sarja
Olin niin innoissani kun näin tämän Netflixissä ja katsottiin tämäkin läpi muutamassa päivässä (miinusta jaksojen vähyydestä…). Mulla on kaikki nämä kirjat, vaikken viimeisiä olekaan lukenut ja siksi kiinnostuin tästä niin kovasti. Sarjassa kuitenkin siis seurataan kolmea sisarusta, jotka jäivät orvoiksi ja kiertävät erilaisten holhoojien luona. Heitä jahtaa kreivi Olaf, jonka vuoksi he eivät voi pysyä samassa paikassa pitkään.

Devious Maids
Tästä olen katsonut vain ensimmäisen kauden, mutta se oli loistava! Toinen (ehkä kolmaskin?) kausi on kai jo ilmestynyt, mutta käsittääkseni sen näkee vain Viaplayn kautta ja siksi tää on mun kohdalla jäänyt vain yhteen kauteen. Sarjassa päähenkilöt ovat rikkaiden perheiden kodinhoitajat, ja musta tää on huikea sekoitus Täydellisiä naisia ja pelkkää tyttöhömppää 😀
Shooter
Tätä aloin seuraamaan koska poikaystävä katsoi sitä. Ja mä tykkäsin ihan älyttömästi! Sarja kertoo tarkka-ampujasta, joka lavastetaan syylliseksi murhaan ja hän joutuu pakenemaan valheellista tuomiotaan. Seuraavia kausia odotellessa!
Gossip Girl
Tässäkin yksi klassikko, mutta jos et ole vielä katsonut ja tykkäät tyttöhömpästä, aloita nyt! Sarjassa seurataan hienostoperheiden lapsien elämää New Yorkissa, samalla kun joku jakaa heistä juoruja Gossip Girlinä. Skinssin kanssa GG on ollut ekoja mun seuraamia sarjoja.

The Crown
The Crown kertoo kuningatar Elisabethista ja erityisesti hänen kautensa alkuvaiheista. Kuulemma tämä on monista vähän tylsä sarja, mutta mä tykkäsin tosi paljon! Sarja on mielenkiintoinen ja siinä sivussa oppii hyvin Iso-Britannian historiaa ja yleissivistystä. Mä itse olen myös aina ollut aika kiinnostunut brittien kuninkaallisista ja hovista ylipäätään, joten ehkä mä siksi pidän tästä niin paljon. Suosittelen, varsinkin jos historia kiinnostaa edes vähän!
Gotham
En olisi uskonut tykkääväni tästä sarjasta, jota ajauduin myös seuraamaan poikaystävän kautta. Sarja perustuu Batmaniin ja Batmanin syntyyn, mutta keskittyy silti eniten erään poliisin uraan Gothamin kaupungissa. Mä itse en ole mikään kova Batman-fani, mutta silti sarjassa on mielenkiintoista seurata joidenkin tuttujen hahmojen kasvua ja muutosta.


sadetakki Kappahl × t-paita JC × mom jeans Monki × kello Daniel Wellington × kengät Nike
Oletteko te katsoneet näitä samoja sarjoja? Ja heittäkää myös mulle sarjaehdotuksia kommentteihin, sillä toi PLL on ihan just katottu ja tarvitsen uutta katsottavaa! 😀
Lomaviikko numeroina
Tyylikkäimmät bloggaajat

Kommentoi