Saako helteestä valittaa Suomessa?

Nyt vihdoin alkaa ilmeisesti jo viiletä kunnolla. Silti ennätyshelteet jatkuivat viikkoja ja yhä enemmän esille nousi kysymys, saako helteestä valittaa tai joko helteet kyllästyttää. Ja vielä useammin vastaus näihin on ollut tiukka ei. Ympäri somea ja myös ihan arkielämässäkin kuulee liian usein käskyn älä valita helteestä tai lämmöstä.

 

Ihan rehellisesti, mä en ymmärrä miksi ja mua jopa vähän suututtaa tuo käsky 😀 Joo, toki on varmasti ikävää kuunnella pelkkää negistelyä kun itse rakastat lämpöä ja hellettä, mutta voidaanko muistaa, etteivät kaikki ole samanlaisia? Somessa näkyy lähes päivittäin meemi, että näytä tämä kuva helteestä valittavalle kaverillesi ja kuvassa on lumeen hautautunut auto. Mutta kun rehellisin sydämin mä ottaisin sen lumisen kuvan koska vaan näiden helteiden yli.

 

Mä tykkäsin tosi paljon toukokuun lämpimistä keleistä, koska ne olivat sellaiset mistä mä tykkään. 25 astetta lämmintä on mulle sopiva. Mäkin pyrin kesäisin olemaan valittamatta lämpimästä kelistä ja usein toteankin itselleni että ei saa valittaa. Mä tykkään myös oikeasti kesästä ja auringosta, mutta en vaan niin paljoa kuin talvesta. Kesä on ihanaa aikaa yleensä ja kyllä mä osaan nauttia kesästä, mutta nämä yli 30 asteen helteet on mulle jo liikaa, varsinkin näin pitkään kestäneenä. Ekat päivät toki oli ihania, mutta ei enää.

 

Voi olla, että en olisi näin jyrkkä mielipiteessäni, jos hellettä pääsisi edes välillä jonnekin pakoon. Talvella kylmyys on lähinnä pukeutumiskysymys, mutta tähän kuumuuteen ei auta vaikka olisi alasti. Meidän koti on myös kuin sauna, eikä siellä pysty tekemään mitään ja se ahdistaa. Vaikka vain makaisi sohvalla, hiki virtaa polvitaipeista ja otsalta. Mä en tykkää sellaisesta yhtään.

 

Me ollaan testattu kaiken maailman viilennyskeinot ja meidän kuluneista viikoista saisi jonkun loistavan sketsisarjan. Ollaan pidetty kaihtimet kiinni, ikkunat kiinni, ikkunat auki, kasteltu paitoja, syöty jätskiä, vietetty aikaa parvekkeella, käyty niin kylmässä kuin kuumassakin suihkussa, pakastettu paitoja, käytetty kylmäkalleja, oleiltu pelkissä uikkareissa, seisty hetki pakkasen vieressä ovi auki ja tilattu ihan helkkarin kallis tuuletin. Ulos kun menet niin soija alkaa valua kahta kauheammin, vaikka kuinka olisit vain varjossa. Mikään ei auta 😀 Onneksi nyt näyttäisi vihdoin viilenevän, ja muutamat viileämmät ja sateiset päivät tässä helteiden välissä olivat aivan ihania.

 

Mutta tosiaan, me ei kaikki olla samanlaisia. Vaikka sä rakastaisitkin hellettä ja vihaat talvea, muista ettei se ole kaikilla niin. Me jotkut saatetaan ihan oikeasti tykätä enemmän kylmästä eikä liian kuuma sovi kaikille. Jotkut saavat helteestä vain virtaa ja osalta se vie mehut ihan täysin.

Me kylmää talvea ja syksyä rakastavat kuunnellaan normaalisti vähintään yhdeksän kuukautta vuodesta sitä valitusta kylmästä ja surkeasta ilmasta, mutta meillä ei vissiin ole oikeutta valittaa tätä paria kuukautta? Jokaisella pitäisi olla oikeus mielipiteeseen, mutta tämä on asia, jossa yleisesti ottaen sitä toista mielipidettä pidetään vääränä. Joo, hellettä on Suomessa todella paljon vähemmän kuin kylmää, mutta miksi se oikeuttaa toisen mielipiteen mutta ei toista?

 

Noin, nyt se on päästetty ulos. Yksi syy miksi mä rakastan Suomea, on talvi ja jos mä haluan kärvistellä helteessä viikon tai pari, mä lähden etelään lomalle. Sieltä pääsee nimittäin aina onneksi pakoon kylmään ja kamalaan Suomeen 😀 Haha, älkää nyt ymmärtäkö etteikö Suomessa saisi koskaan olla hellettä, kivahan se vaan on ja tämä historiallinen kesä on ollut ihan mieletön. Mun pointti vaan on se että kyllä meillä on myös oikeus valittaa helteestä eikä ole väärin tykätä enemmän talvesta 🙂 Kyllä maailmaan valitusta ja ääntä mahtuu, joten onkohan tää taas vaan sitä että pitäisi jaksaa aina olla niin älyttömän positiivinen heh?

 

Valitatko sä helteestä? Saako helteestä valittaa?

 


×××
Ennen kuin kommentoit, muista, että tämä teksti on kirjoitettu pilke silmäkulmassa ja vähän kärjistäen. Halusin vain tuoda esille helteiden kääntöpuoli eikä ole tarkoitus loukata hellettä rakastavia ♡

 
 
 
 
 
 


LUE MYÖS NÄMÄ

× Onnen murusia: Onni koostuu pienistä hetkistä elämässä
× Hetken mulla jopa oli sellainen lapsuuden kesä -fiilis
× Onko summertime sadness ok? Voiko kesällä uupua ja tuntea ahdistusta?
 

Lue myös

Onnen murusia: Onni koostuu pienistä hetkistä elämässä
Miten yhdistää: Sama mekko arjessa ja juhlassa

Kommentoi