Rentoutumisen tärkeys

Mulla on nyt vähän yli viikko takana tarkempaa oman unen ja nukkumisen seuraamista, ja ilokseni voin kertoa sen menneen varsin hyvin! Kahtena yönä olen lipsunut kuuteen tuntiin unta, mutta muuten olen saanut pidettyä unimäärästä kiinni. Tästä jatketaan samaan malliin ja ehkä jopa hiukan lisäämällä unen määrää. Ja hei iso kiitos teille kaikille jotka kommentoitte tähän postaukseen

Rentoutuminen vaikuttaa unen laatuun ja nukahtamiseen suurestikin, ja rentoutumalla voit helpottaa joitakin uniongelmia. Jos on iltaisin stressaantunut ja jännittynyt, käy helposti niin kuin minulle eli uni ei vain tule ja nukkumaanmeno vaikeutuu. Stressaantuneena unen laatukin kärsii, esimerkiksi uni on usein katkonaisempaa, painajaiset ovat todennäköisempiä tai uni ei välttämättä ole niin syvää kuin pitäisi. Rentoutuneena nukahtaminen käy myös paljon helpommin ja nopeammin.
Esprit otti minuun yhteyttä ja päädyinkin sitten selaamaan heidän nettikauppaansa. Esprit on mulle merkkinä vanha tuttu, mutta verkkokauppa on jäänyt multa kokonaan huomaamatta! Bongasinkin heti Espritin sivuilta ihania kylpytakkeja ja kynttilöitä, koska olen uniongelmista johtuen ollut enemmän kiinnostuneempi rentoutumisesta, sillä haluaisin helpottaa oloani sen avulla. Tästä sainkin idean kertoa teille vinkkejä täydelliseen rentoutumisiltaan. 

Ensiksi, mä rakastan kylpemistä! Tällä hetkellä mulla on kylpyamme käytössä vain kotikotona, mutta ehkä mun siis täytyy toteuttaa rentoutumisilta sitten siellä ;D Täydellisintä omaa aikaa olisikin pitkä vaahtokylpy kasvonaamion kera, enkä tiedä mitään sen rentouttavampaa. Kylpeminen lämpimässä tai kuumassa vedessä rentouttaa lihaksia, ja vedessä loikoilu puhdistaa mieltä. Jos mahdollista, laita kylppäriin kynttilöitä tuomaan lisää rauhallista tunnelmaa. Mä itse haluaisin myös kovasti kokeilla ensimmäistä kertaa jotain Lushin kylpypalloa!
Pitkän kuuman kylvyn jälkeen rasvaa koko kroppa perusteellisesti, kääriydy pehmoiseen kylpytakkiin ja lisää kynttilöitä kylppärin ulkopuolellekin. Hae itsellesi hemmotteluherkkuja, ota hyvä asento sohvalla ja avaa Netflix tai vastaava. Laita pyörimään sun suosikkileffa tai seuraamasi sarjan seuraava jakso. Itselläni on tällä hetkellä kesken Pretty Little Liarsin 6B –kausi. Hemmotteluherkuiksi sopivat täydellisesti suklaa ja mansikat, vaikkapa ihan fonduetyyliin, nam! Älä kuitenkaan unohdu tuijottamaan ruutua liian pitkäksi aikaa, vaan vaihda päälle lemppariyöpukusi ja sukella torkkupeiton alle tai suoraan puhtaisiin lakanoihin, jossa voit vielä lueskella mukaansa tempaavaa kirjaa tai hyvää lehteä.
Näiden vinkkien mukainen hetki olisi mun unelmien rentoutumisilta. Tällaisia olisi niin ihana pitää vaikka joka viikko, mutta tällä hetkellä tämän toteuttaminen tosiaan ei onnistu kylpyammeen puutteen vuoksi. Täydellinen chillailuilta päätyi nyt kuitenkin mun to do –listalle, ja rentoutumiselle on pakko löytää enemmän aikaa jatkossa, koska viimeisten kuukausien aikana se on tosiaan jäänyt ihan minimiin. Kunnollinen itsensä hemmottelu ja rentoutus virkistää juuri oikealla tavalla niin mieltä kuin kehoakin.
Millainen olisi sun unelmien rentoutumisilta?
Testissä: nkd-skn itseruskettavat
Mun juhannus 2017

Kommentoi