Onnellinen kuluneesta vuodesta

Kulunut vuosi on ollut mulle ihan mahtava. Tai no, eihän se ole sen vuoden syy tai sen ansiota, mutta kuluneen vuoden sisälle on silti mahtunut niin paljon upeita asioita. Näitä vuosikatsauksia on näkynyt ihan tajuttomasti blogeissa ja muissa someissa, mutta tää vuosi oli mulle todella ikimuistoinen, ja siksi haluan kantaa omankin korteni kekoon. Eli otetaanpas sitten näin vuoden viimeisenä päivänä pieni (varoitus: tää on oikeasti pitkä hups) katsaus, mitä kaikkea on tapahtunutkaan.

 

× Viihdyin kotona alkuvuodesta tosi paljon ja mulla oli muutenkin tosi onnellinen olo. Nautin paljon meidän uudesta asuinalueesta, jonne muutettiin loppusyksystä 2016.

× Töissä tapahtui alkuvuonna myös paljon ja paine ja stressi kasvoi, samoin kuin vastuu. Astuin silloin yksiin isoihin saappaisiin ja oon siitä mahdollisuudesta tosi kiitollinen sekä myös ylpeä itsestäni kun onnistuin täyttämään ne hyvin.

× Alkuvuonna tuli ajankohtaiseksi vaihtoon hakeminen, ja punnitsin vaihtoehtoja kohdemaaksi. Lopulta lähetin hakemuksen ja sitten sain myöntävän päätöksen.

× Maaliskuussa aloitin tämän blogin kirjoittamisen, ja pakko sanoa että tää on ollut yksi tämän vuoden kivoimmista jutuista ♡ On tähän vähän jo negatiivistakin ehtinyt mahtumaan, mutta ne on onneksi tosi pieniä juttuja, jotka saan siirrettyä pois mielestä.

× Sain vihdoin töissä palkankorotuksen, mikä tuli ihan puun takaa. Se fiilis oli niin mahtava.

× Käytiin huhtikuussa laskettelemassa keväthangilla, ja hitsit mulla on niin kova ikävä rinteeseen!

 

× Jatkoin vaihdon hakuprosessia, ja sain monesti lukea sähköposteja vastaanottavalta koululta, jotka alkoivat näin: ”Pahoittelemme edellistä viestiä, se ei koskenut sinua.” Hakemisen kanssa oli siis tosi paljon säätöä ja paljon vääriä sähköposteja täältä mun vastaanottavalta koululta 😀

× Toukokuussa tehtiin elämäni paras reissu Lontooseen pitkän unelmoinnin jälkeen. Käytiin siellä Ed Sheeranin keikalla ja mua kosittiin ♡ Lontoo-postaukset löydät tästä.

× Myös Bruno Marsin keikka Helsingissä oli toukokuussa, ja muistan toukokuun ja kesäkuun alun pikareissujen aikana. Ravattiin parin tai jopa yhden päivän reissuilla milloin missäkin, Helsingissä, Turussa ja Kankaanpäässä välillä käyden kotona Tampereella.

× Toukokuussa kävin ekaa kertaa treffaamassa uutta bloggaajakaveria Turussa (Noora ♡) ja samalla koin ne ihanat kirsikkapuut. Osallistuin myös bloggaajien shoppailuiltaan ja myöhemmin tutustuin vielä yhteen uuteen kaveriin blogin kautta (Sara ♡).

× Kesä oli ihanan tapahtumarikas ja se sisälsi tosi paljon reissuja. Musta tuntui että olin jatkuvasti menossa, mutta se oli vaan ihan huippujuttu. Kesään kuului jopa kahdet ylppärijuhlatsaaristoajelua, piknik-risteily, Asuntomessut, perinteinen Tallinnanristeily, uusia tuttavuuksia, laatuaikaa poikaystävän kanssa ja sadepäivistä nauttimista sarjojen ja leffojen parissa.

× Juhannus oli tosi jees, yksi juhannusyö vietettiin pitkästä aikaa saaressa ja toiset kavereiden kanssa juhlimassa. Heitin samalla mun talviturkin haha.

 

× Kirjoitin mun ensimmäisen mielipidepostauksen. Myöhemmin kirjoitin myös tämän ja tämän, joista tuli kertaheitolla mun suosituimpia kirjoituksia ikinä. Blogi koki kesällä ison muodonmuutoksenkin niin uuden osoitteen kuin ulkoasunkin johdosta 🙂

× Kesällä kävin myös kaikissa Suomen huvipuistoissa, Särkänniemessä, Linnanmäellä ja Powerparkissa.

× Vuoden paras leffa oli ihan ehdottomasti Dunkirk.

× Aloitin heinäkuussa korvien lävistämisprojektin, ja nyt mulla onkin jo yhteensä 12 (herranjestas) reikää koruineen korvissa. Ja vielä haluaisin ainakin kaksi lisää haha!

× Vaihto alkoi lähestyä ja löysin pitkien etsintöjen jälkeen asunnon itselleni.

× Loppukesästä juhlittiin parhaat juhlat missä oon koskaan ollut, nimittäin äidin viisikymppiset.

 

× Syksyllä koin lähes yhtäaikaisesti ongelmia jopa kolmen eri kaverin kanssa (!?!). Niiden tapahtumien ja vaihdon aikana olen alkanut ymmärtää paremmin millaisia ne oikeat ja todelliset kaverisuhteet ovat, ja mitkä ovat vain jotain muuta.

× Ja vihdoin se tapahtui; lähdin vaihto-oppilaaksi ja muutin Englantiin. Fiiliksistä ja lähtöpäivästä voit lukea täältä ja täältä.

× Matkustin vaihtosyksynä ihan älyttömästi Englannissa. Kävin Winchesterissä, Portsmouthissa, Cambridgessä, Nottinghamissa, Isle of Wightilla, Brightonissa, Machesterissä ja Lontoossa.

× Otin myös tatuoinnin liittyen vaihtoaikaan ♡

× Juhlin itsenäisyyspäivää ensimmäistä kertaa ikinä ulkomailla sekä kirjoitin henkilökohtaisen lempparitekstini, ja sen aiheena on suomalaisuus.

× Koin noin kolmen kuukauden vaihdon aikana niin paljon ja kasvoin paljon ihmisenä. Opin uusia juttuja enemmän kuin ikinä, sain tosi paljon uusia ystäviä ja kehitin monia taitojani. Se kokemus on ollut ihan korvaamaton, ja onneksi saan nauttia siitä vielä hetken ensi vuonnakin.

 

Nyt kun katson kulunutta vuotta taakse päin, voin sanoa että mä olin läpi vuoden tosi onnellinen. Vuoden kohokohtia oli ehdottomasti vaihtoon lähtö ja kihlautuminen, mutta voin sanoa olleeni koko vuoden onnellinen. On niitä huonojakin hetkiä ollut totta kai, mutta tää onnellisuuden määrä on vaan ollut kokonaisuudessaan valtava. Mä jäin myös ihastelemaan kuinka tapahtumarikas vuosi tämä olikaan ja oon siitä todella ylpeä. Kai tätä siis voisi sanoa onnistuneeksi vuodeksi ♡ Toivottavasti sama malli jatkuu vielä pitkään!

Tervetuloa 2018 ♡

×××
Saatan julkaista tänään tai huomenna Snäppiinkin koostetta kuluneesta vuodesta, joten jos se kiinnostaa niin seuraa mua siellä @ellimarias 🙂

 

Lue myös

Toiveita ja tavoitteita tulevalle vuodelle
Vuoden vaihteen juhlalook

Kommentoi