Onko summertime sadness ok? Voiko kesällä uupua ja tuntea ahdistusta?

Jos sä etsit blogeista vain positiivisia juttuja, mä suosittelen suosiolla skippaamaan tämän postauksen kokonaan. Tulossa on melkoinen (ihan liian pitkä) tunneryöppy ja vuodatusteksti, joten myöskin jos vähän epäselvät ajatuksen jäsentelyt ei kiinnosta, kannattaa vaihtaa vaikka edelliseen postaukseen ♡

 

Mä en ole hetkeen kirjoitellut kuulumisia, joten en oikein tiedä mistä aloittaa. Enpä oikein ole aktiivisesti kirjoitellut viime aikoina yhtään mitään, joten sekin tekee tästä aloittamisesta vaikeampaa. Mä tosiaan luulin, että mulla olisi aikaa, mutta ei sitä sitten ollutkaan ja siksi blogissa on ollut nyt tosi paljon epäaktiivisempaa. Tai kyllä mulla oli vähän aikaa, mutta se vähä vapaa-aika on mennyt viime viikkoina nukkumiseen, sairastamiseen ja lamaantuneena sohvalla makaamiseen.

 

Entä jos kesä ei olekaan ihmisen parasta aikaa?

Viime viikkojen ajan mulla on ollut henkisesti vähän huono olla, ja tilannetta pahentaa se, etten oikein tiedä mistä se johtuu. Jostain vaan kumpuaa tosi vahva negatiivinen tunne, johon sekoittuu yksinäisyyttä, ahdistusta, surua, halua päästä pois, väsymystä ja alakuloa. Vaikka mun ympärillä on kyllä ihmisiä lähes jatkuvasti, elämässä menee hyvin, rakastan työtäni ja kesän pitäisi olla ihmisen onnellisinta aikaa. Mutta kun ei ole, ja ahdistaa vaan lisää kun en ymmärrä itsekään miksi olen niin apaattinen ja koitan nyt ehkä vähän selvittää omaakin päätäni tällä maratonipostauksella.

Kesällä pitäisi juosta kaikissa mahdollisissa kissanristiäisissä, käydä festareilla ja nähdä kavereita. Mutta mikään ei oikein tunnu enää miltään. Olen hetkellisesti ollut iloinen kaikista kesän tapahtumista, jotka saan mahdutettua kalenteriin, mutta se kestää vain sen hetken ja tuntuu että sitten tuijotan taas elämää lasittuneesti. Uusista tapahtumistakaan en ole enää osannut oikein iloita, ja nyt kun ollaan tänään lähdössä Ruotsiin, ei mulle ole tullut lähtöhypeä tai muuta innostumista minireissusta ollenkaan. Tiedän, että siellä tulee olemaan ihan mahtavaa ja ehdottomasti haluankin lähteä, mutta ehkä tiedätte mitä tarkoitan.

 

Mitä jos mä vaan suoritan?

Kaikki kesän tapahtumat ja menot eivät tietenkään toteudu, ja mua on ahdistanut ihan valtavasti kun tuntuu että kaikki vaan peruuntuu tai suunnitelmat muuttuu. Ei se tietenkään niin ole, mutta ne peruuntumiset sun muut on mulla päällimmäisenä mielessä. Ihan kuin mä vaan suorittaisin, mutta kuitenkin unohdan ne onnistuneet ”suoritukset”. Pelkään epäonnistua, ja tuntuu että oon maailman isoin epäonnistuja. Tuntuu, että asiat peruuntuu musta johtuvista syistä, ehkä mä en kelpaa sitten kuitenkaan tai tein suunnittelussa mokan joka johti tähän.

Peruuntumiset, suunnitelman muutokset ja tämä ajattelutapa johtaa ihan valtavaan yksinäisyyden ja ahdistuksen tunteeseen. Mun ympärillä kyllä on ihmisiä, mutta haluaako ne muka oikeasti olla mun seurassa? Eivät he varmasti tekisi noin, jos ihan oikeasti välittäisivät, eihän? Mitä jos musta taas yritetään vain hyötyä jotenkin? Onko se edes sallittua tuntea itsensä yksinäiseksi joukossa? Mulla tuntuu olevan vain yksi ihminen, joka on se mun tuki ja turva, mutta riittääkö se? Sattuu myös niin paljon kirjoittaa tuo edeltävä lause, koska totta kai mä luotan muihinkin kavereihini ja heidänkin kanssa mulla on hyvä olla. Mutta just nyt mulla on silti yksinäinen olo ja tuntuu tosi väärältä ajatella ja tuntea näin, koska eivät ne mun kaverit ole mitään väärää tehneet.

 

Saako some ahdistaa?

Mua on myös vähän ahdistanut some, vaikka siitä niin kovasti pidänkin. Mutta miksi mun Instagram-kuvat ei näytä tuolta, miksi ne eivät enää tavoita ihmisiä? Miksi mä en jaksa olla niin aktiivinen, miksi mun postausten sisältö ei ole tuollainen tai miksi mun sisältö ei kelpaa samalla tavalla kuin tuon toisen, vaikka olen tehnyt asiat samalla tavalla. Miksi mä en jaksa enää panostaa samalla tavalla, vaikka rakastan tätä hommaa ihan yli kaiken.

Miksi mua ahdistaa katsoa muiden somesisältöä ihanasta kesästä ja miksi mä en jaksa enää edes selata InstaStoryjä tai Instagramin feediä loppuun asti. Instagram on se isoin juttu mikä mua ahdistaa, ja mun tekisi mieli pitää siitä pitkä paussi, mutta sitten kuitenkaan en halua. Tekisi mieli huutaa että antakaa mun olla ja erakoitua johonkin mökin laiturin nokkaan, mutta sitten taas en halua tuntea itseäni yksinäiseksi.

 

Kiitos ja anteeksi

Mua ahdistaa, kun syksyllä pitäisi aloittaa opparin teko ihan täysillä, mutta mulla ei ole hajuakaan aiheesta. Miten ihmeessä mä voisin valmistua jouluna, mutta kun mun oikeastaan täytyy. Ahdistaa myös työtilanne, sillä toisen työn jatkosta ei ole vielä varmuutta enkä mä millään haluaisi luopua siitä. Tuntuu niin sekavalta, enkä ymmärrä mistä tämä surullisuus kumpuaa. Ihan kuin jotain puuttuisi mun elämästä, mutta en todellakaan tiedä mitä, kun mulla tuntuu olevan kaikki mitä toivoa voi.

 

Kiitos paljon sulle, kun luit. Ja anteeksi tällaisesta vuodatuksesta, mun blogin ei pitäisi olla tällaista varten, mutta joskus tuntuu hyvältä kirjoittaa ajatukset ihan rehellisesti. Suomessa tuntuu vallitsevan käsitys, ettei negatiivisia fiiliksiä saa näyttää, jossei joku ole oikeasti todella huonosti, mutta mä haluan vähän kapinoida sitä vastaan. Kyllä mä uskallan sanoa ääneen, että just nyt elämä ei tunnu hyvältä ja olen surullinen ja väsynyt, vaikka en tiedä mistä se johtuu. Negatiiviset tunteet ja hetket kuuluu elämään, ja ehkä niiden käsittely tällä tavalla auttaa pääsemään niistä yli. Toivottavasti se tapahtuukin pian ja ensi postauksessa siirrytään taas positiivisempiin aiheisiin 🙂

 

Onko tällaiset summertime sadness -fiilikset sallittuja? Voiko joku samaistua tällaiseen oloon?

 


×××
Ruotsin reissua voi taas seurata parhaiten Instagramista @ellileppiniemi ja Snapchatista @ellimarias

 
 
 
 
 
 


LUE MYÖS NÄMÄ

× Näin valehtelen netissä ja somessa -blogihaaste
× Be bold: Sä tarvitset vain miljoona unelmaa ja kaikki on mahdollista
× 6 tekstiä muilta bloggaajilta, jotka sinunkin tulisi lukea
 

Lue myös

4 sovellusta, jotka sinun kannattaisi ehdottomasti ladata puhelimeesi
Kesän lookbook: 4 asua kesän erilaisiin tilanteisiin videolla

Kommentoi