Onko kuva-albumit jo ihan last season?

Viimeisenä päivänä Suomessa ennen Englantiin muuttoa käväisin vielä nopeasti PhotoStellan liikkeessä. Ostin mukaan muutaman paketin filmiä ja samalla ostin myös valokuva-albumin sekä valokuvien kulmateippiä. Mulla oli ollut jo pitkään mielessä toteuttaa polaroid-kuvien avulla kuva-albumi mun vaihtoajasta ja oonkin nyt saanut sen hyvin käyntiin. Mun piti oikeastaan tehdä tästä postauksesta kuinka säilytän polaroid-kuvani -tyyppinen, mutta albumia kootessa idea vaihtoikin suuntaa kun aloin miettimään seuraavia juttuja.

Polaroid-kuvia näkyy usein laitettuna esille esimerkiksi jääkaapin oveen tai sellaiselle pyykkinarulle seinää vasten. Pyykkinaruidean halusin minäkin toteuttaa, mutta sitten mietin että entäs jos en halua pitää pelkkiä vaihtokuvia jatkuvasti näkyvillä. Koin siis albumin paremmaksi, kun ei tarvitse miettiä mitä kuvia pitää esillä ja nyt voin palata vaihtomuistoihin koska vain haluan. Siellä ne kuvatkin säilyvät tosi hyvinä. Ennen lähtöä kävin myös mun serkkujen luona, jossa selattiin vanhoja valokuva-albumeita ja siinä sitten mietittiin, että miksei enää tule laitettua kuvia albumiin.

Kai se syy on digiaika. Kuvat on tallennettu sähköiseen muotoon pilvipalveluihin ja tietokoneille, eikä niitä enää kehitetä konkreettiseen muotoon. En mäkään kyllä käy kehittämässä kuvia ja siksi oonkin niin ihastunut polaroid-kameraan kun siinä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin se konkreettinen muisto. Mutta mä jäin miettimään sitä tosi paljon, kuinka kiva niitä serkkujen vanhoja valokuva-albumeita olikaan selata, varsinkin kun viereen oltiin kirjoiteltu muistiin pieniä kuvaan liittyviä juttuja sun muita. Toki niitä kuvia voi digiversioinakin selailla, mutta ei se silti ole ihan sama asia.

Kuva-albumit taitavat siis olla jo aika mennyt juttu, mikä harmittaa ainakin mua. Toki ymmärrän sen, että kuvien laittaminen albumiin vie aina oman aikansa ja vaivansa, mutta tällaisista spesiaalimmista elämäntilanteista on ihana koota muisto ikään kuin kirjana. Mä innostuin tästä niin, että varmaan kokoan oman kirjan esimerkiksi seuraavasta kesästä 😀
Kokoatteko te valokuva-albumeita vai onko ne ihan unohdettu juttu? Ja hei mitä mieltä olisitte, jos vaihdon päätyttyä esittelisin teille vähän tämän mun albumin sisältöä?

×××
Seuraa mua myös Snapchatissa @ellimarias 🙂

Lue myös

Mikä Suomessa on paremmin?
Black Friday tärppejä

Kommentoi