Näin shoppailet fiksusti kulutusjuhlassa

id-hullarit

Näin shoppailet fiksusti kulutusjuhlassa.
Mukavaa keskiviikkoa kaikille ♡ Ja hei, ihan mieletön kiitos vielä tätäkin kautta kaikille onnitelleille, olette aivan ihania! Viestejä tuli ihan älytön määrä, ja oon ollut ihan häkeltynyt kaikesta rakkaudesta ja tuesta mitä olen saanut tämän ison päätökseni tiimoilta. Se kaikki on todellakin kultaakin kalliimpaa. Olen nyt koittanut kovasti järjestellä ajatuksiani ja parhaamme mukaan ollaan lähdetty viemään asioita eteenpäin. Seuraavat viikot varmasti selkeyttää kaikkia ajatuksia ja tasoittaa näitä tunnemyrskyjä, mutta joka tapauksessa, just nyt kaikki tuntuu olevan hyvin.
Mulla on jo jonkin aikaa pyörinyt mielessä tämä postaus, jossa jakaisin teille mun vinkit siihen, miten shoppailla järkevästi kulutusjuhlan keskellä. Tänään nimittäin käynnistyi Hullarit, erilaisia hintakampanjoita on pyörinyt ympäri kaupunkia viimeisten viikkojen ajan ja Black Friday on nurkan takana. Blogia pidempään lukeneet tietävät, että mä en tykkää alemyyntien demonisoinnista, vaan silloin on tärkeää tiedostaa omaa kuluttamistaan. Mun mielestä on kyllä hyvä, että kulutusjuhlista ”saarnataan” ja ilmoitetaan ettei osallistuta esimerkiksi Black Fridayhin, koska me tarvitaan myös sellaisia roolimalleja. Se ei kuitenkaan ole mun mielestä ainoa ratkaisu, koska tiedän että alennukset ovat monille ainoa tilaisuus ostaa yhtään mitään, tarpeellisiakaan juttuja. Myös mä itse olen tarjoushaukka, ja mieluiten ostan tarvitsemani asian halvemmalla, jos siihen on mahdollisuus.

Siksi mä haluan ottaa esille uuden näkökulman. Mulla on melko paljon kokemusta alennuskampanjoista ihan kuluttajana, sillä olen aina rakastanut niitä. Olen myös ollut vastaavissa mukana tuottajana ja toki viimeiset puolitoista vuotta olen töiden vuoksi käytännössä asunut erilaisten kauppojen keskellä. Olen siis tosi tottunut näkemään houkutuksia, ja vaikken niitä aina onnistu välttämään, uskon että mun silmä on niiden suhteen harjaantunut tosi hyvin. Tässä siis mun vinkkejä, miten selviytyä kunnialla alekampanjoista, eli siis näin shoppailet fiksusti kulutusjuhlassa.Näin shoppailet fiksusti kulutusjuhlassa✓ Kuvasto

Kuvasto on yleensä ensimmäisiä merkkejä tulevasta kulutusjuhlasta. Mä rakastan kuvastoja ja selailen niitä mielelläni. Kuitenkin, mun vinkki selailuun on tämä: selaa kuvasto läpi ripeään tahtiin. Oikeasti, plärää se siten, että jokaisella aukeamalla kuluu maksimissaan pari sekuntia. Silmäile koko aukeaman yleisilme vikkelästi, käännä sivua ja toista.

Olen nimittäin huomannut, että tällä taktiikalla saan helposti yleiskuvan siitä mitä tarjolla on, mutta en etsimällä etsi ostettavia tuotteita joita en oikeasti tarvitse. Näin silmiin osuu vain sellaiset tuotteet, joita on jo valmiiksi pyöritellyt alitajunnassa tai jotka oikeasti tarvitsee, ja niitä jää katsomaan pidemmäksi aikaa. Nyt kun selasin Hullujen päivien kuvastoa, koko kuvastossa oli yksi tuote, jonka muistan edelleen. Muuten tehokas selaaminen ei jättänyt mieleen mitään, ja silti jäi fiilis että näin koko tarjonnan, mutta ”ei siellä nyt ollut mitään”. Tähän mä tällä pyrin, sillä nyt mulla ei ole tarvetta lähteä konkreettisesti Hullareille, mutta samalla en koe menettäneeni mitään.

✓ Tuotteet, jotka jäivät kuvastosta mieleen

Jos jokin jäi kummittelemaan mieleen kuvastosta, anna itsellesi aikaa miettiä. Kysy itseltäsi, tarvitsenko tämän tuotteen? Tarvitsenko oikeasti? Missä käytän tuotetta? Kuinka monta käyttökertaa tuotteelle arvioidusti kertyy? Pärjäänkö ilman tätä? Omistanko jo jotain vastaavaa? Onko tuote hintansa arvoinen? Onko minulla varaa hankkia tämä vai voisinko käyttää rahan muuhun? Jos kyseessä on vaate, keksi sen ympärille jo ennen ostoa vähintään kolme erilaista asukokonaisuutta.

Mulle itselleni jäi Hullareiden kuvastosta mieleen ihana hálon vaaleanpunainen mekko. Se kummittelee mielessä edelleen, mutta päätin jättää sen vain sille tasolle. Mulla nimittäin on jo vähän samantyyppinen mekko eikä sen hankinta ehkä nyt talvea kohti ole järkevää. Hinta oli tosi hyvä, mutta mietin myös alkanutta yrittäjyyttä ja päätin etten tuhlaa yhtään ylimääräistä. Mekko on ihana, mutta uskon että se tulee vielä joskus vastaan paremmissa olosuhteissa, jos niin on tarkoitettu.

✓ Inspiraatio vai ostotarve?

Kuvaston tuotteiden kanssa mä suosittelen myös miettimään ja erottamaan sen, mistä kuvaston tuotteista/asuista saat inspiraatiota ja mitkä oikeasti haluat ja ennen kaikkea tarvitset. Usein kuvastoissa, kuten Hullareilla, on koottu ihania asukokonaisuuksia joista tykkään kovasti. Niiden kohdalla kuitenkin pyrin miettimään, mitkä asut voin luoda omista vaatteistani ja sainko tästä kokonaisuudesta inspiraatiota, vai herättikö se ostotarpeen. Jos herätti, mietin uudelleen olisiko kyse siltikin vain ispiraatiosta.

Usein mainoskuvien kohdalla nimittäin ihastutaan kuvaan yleisesti. Voit esimerkiksi ihastua kuvan fiilikseen ja kokonaisuuteen, mallin ulkonäköön ja siihen miltä tuote hänen päällään näyttää, etkä ehkä niinkään siihen yksittäiseen tuotteeseen. Silloin usein sekoittuu inspis ja ostotarve, ja nämä tulisi mun mielestä opetella erottamaan. Usein kyseinen tuote ei nimittäin näytä itseni päällä samalta kuin mallilla. Tai jos saan inspiksen esimerkiksi upeasta jakkupuvusta, saatan käytännössä ihastua ajatukseen missä käyttäisin pukua. Loppujen lopuksi mun elämässä ei välttämättä oikeasti ole tilaisuuksia jakkupuvun käyttämiseen. Ymmärrättekö mitä tarkoitan?

✓ Tee ostoslista

Jos olet päätynyt siihen, että tuote on tarpeellinen ja sille on käyttöä, mä sanon että hyödynnä ale ja hanki tuote. Alennus voi nimittäin mahdollistaa sen, että pystyy hankkimaan laadukkaampaa ja kestävämpää, joka palvelee vuosia. Se on parempi kuin hankkia epäeettisesti paljon laaduttomia tuotteita, joissa vain hinta on itselle sopiva. Kuitenkin, kun tuotteen tarpeellisuus on mietitty, mä kannatan ostoslistan tekemistä. Ota kuva tuotteesta/tuotteista, jotka tarvitset ja aiot ostaa tai listaa tuotteet paperille tai puhelimen muistioon. Näin etsit alejuhlan keskeltä varmemmin vain ne ostettavat tuotteet, kun tiedät selvästi mitä lähdit hakemaan.

✓ Paikan päällä: sovita

Paikan päällä tuleekin ne pahimmat houkutukset. Halpoja tuotteita on asetettu käytävien viereen laareihin, ja hinnat ovat niin älyttömän pieniä. Mä suosittelen, että hae ensin tuotteet, jotka ovat ostoslistallasi ja keskity vasta sitten muuhun. Mieti vaikka näin: varmemmin saat haluamasi tuotteet, kun ensin käyt nappaamassa ne käsiisi. Sen jälkeen sovita, jos kyseessä on vaate. Vaatekappale ei nimittäin välttämättä istukaan kuten toivoit, haluamaasi kokoa ei ole jäljellä, tai tuote ei muuten vaan vastaa odotuksia. Ole kriittinen, äläkä osta jos tuote on sovituksessa vähän sinne päin. Mieti, että ansaitset vain parasta ja jostain kyllä kävelee vastaan täydellinen tuote, jos tämä ei ollutkaan sitä.

Samoin jos kyseessä on jokin muu kuin vaate, esimerkiksi sisustustuote, tutki ja kokeile sitä livenä. Vaadi sitäkin vastaamaan odotuksia ja jos näin ei tapahdu, jää odottamaan parempaa.

✓ Paikan päällä: muut houkutukset

Päädyit hankkimaan haluamasi tuotteet tai et, seuraava ansa on muut houkutukset. Jouduthan nimittäin kävelemään kassalle tai vähintäänkin ulos koko kaupasta, ja matkan varrella aivan varmasti törmäät muihin aletuotteisiin. Mieti sellaisten kohdalla, mahtoiko kyseinen tuote olla kuvastossa. Jos oli, miksi se ei jäänyt mieleesi? Sille on jokin syy ja usein siksi, ettet oikeasti tarvitse tuotetta. Halpojen hintojen keskellä kysytään todellista itsehillintää hyväksyä se, ettet tarvitse sitä. Mä usein nappaan tällaisista tuotteista kuvan puhelimeen jotta voin pohtia päätöstä hetken mielijohteen sijaan. Tässäkin kyse voi olla vain inspiraatiosta, johon riittää vain kuva.

Joskus toki voi törmätä tarpeelliseen tuotteeseen, joka ei ollut koko kuvastossa. Silloin kannustan siirtymään uudelleen kohtaan kaksi ja miettimään samat kysymykset läpi. Pysähdy myös hengähtämään hetki ja katsele ympärillesi. Tiedosta ympärilläsi oleva kulutusjuhla. Tämä usein toimii mulla, siitä nimittäin tulee paha olo ja mun on helpompi jättää tuote ostamatta. Voit myös käydä välillä vaikka syömässä, koska usein poistumisen jälkeen ei jaksa lähteä takaisin hakemaan tuotetta, mikä tarkoittaa ettei se ollutkaan niin tarpeellinen.
Huh, tässä nyt mun vinkkejä omiin kokemuksiin perustuen. Tästä tuli ihan valtava kilometripostaus ja tärkein sisältö on tiivistetysti mieti, harkitse, mieti ja harkitse vielä kerran 😀 Kuitenkin ehkä tämä auttaa edes jotakuta tekemään fiksumpia hankintoja houkutusten keskellä tai auttaa suhtautumaan suopeammin kulutusjuhlaan, en tiedä. Näin shoppailet fiksusti kulutusjuhlassa on nimittäin mun mielestä se tärkein pointti alekampanjoissa.Näin shoppailet fiksusti kulutusjuhlassa – Mitä vinkkejä sulla on?
×××

Mun Instagramiin on pian tulossa kiva arvonta koskien I Love Me -messuja, joten pysykääpä siellä kuulolla!


Lue myös

Tein elämäni hulluimman päätöksen
Beige univormu syksyyn - ei vain yhden kauden trendi

Kommentoi