Miten yhdistää: Ylipolvensaappaat

Mä oon jo jonkun aikaa halunnut toteuttaa miten yhdistää -postaussarjan, jonka tyyppisiä onkin näkynyt myös monissa muissakin blogeissa. Oon vaan aina ollut sitä mieltä, etten mä kuitenkaan pystyisi siihen, en keksisi tarpeeksi asuja tai että ei ne mun keksimät asut olisi mielenkiintoisia ja onhan nää tosi työläitä postauksia. Päätin kuitenkin kokeilla, sillä mulla on meneillään aika iso kriisi oman tyylini kanssa (kuulette tästä myöhemmin lisää) ja ajattelin, että tällainen sarja voisi auttaa myös mua itseäni.
Kun tätä sarjaa suunnittelin, tarkoitus oli aloittaa täysin eri vaatekappaleella, mutta mutkien kautta päädyin ylipolvensaappaisiin. Ylipolvensaappaat ovat olleet mulla tänä syksynä kovassa käytössä ja varastosta löytyi parit asukuvat niiden kanssa ja muutamat satunnaiset räpsyt täältä Englannistakin, mitkä sopivat tähän hyvin.
Multa itseltäni löytyy kahdet ylipolvensaappaat, toiset ovat matalat ja toiset korolliset. Matalissa on kivat niittiyksityiskohdat pohjan reunoissa, jotka vain tarkkasilmäisimmät huomaa! Ne ovat Topshopista ja korolliset ovat H&M:stä.

 YLIPOLVENSAAPPAAT ♡ HAME 
Mä olen tänä syksynä halunnut opetella käyttämään muitakin alaosia kuin farkkuja, sillä tuntuu että mulla on aina vain farkut jalassa. Ja hameethan on ihan loistava pari ylipolvensaappaiden kanssa! Ylipolvensaappaat lämmittävät kivasti, niin että hameiden käyttöikä pitenee eikä se rajoitu vain kesään. Viileämmällä ilmalla alle voi laittaa ohuet sukkahousut ja tietysti mitä kylmempi ilma, sen paksummat sukkahousut.
Hameitakin on paljon erilaisia, joten niillä saa asuun paljon vaihtelevuutta. Mulla on tässä farkkuhame, mutta kaapissa odottelee vuoroaan myös viininpunainen hame. Monilta myös löytyy kaapista tavallinen musta hame, ehkä jopa kellohelmalla, ja sekin mätsää ylipolvensaappaiden kanssa helposti.

Yläosaksi tähän sopii oikeastaan mikä vain. Mulla on tässä perus poolopaita, mutta seuraavaksi ajattelin kokeilla harmaan tai valkoisen neuleen kanssa. Farkkuhame myös sopisi kivasti ruudullisen kauluspaidan tai vaikka pitkähihaisen kukkapaidan kanssa.

Takkina mulla oli tässä asussa ihan vain trenssi ja kylmemmällä säällä se, tai joku muu pitkä takki sopii loistavasti.
 KOKEILE:  Nahkahame mokkanahkaisten ylipolvensaappaiden kanssa, jolloin asuun tulee kiva kontrasti materiaalien suhteen. Niiden pariksi yhdistäisin pehmoisen valkoisen neuleen.

 YLIPOLVENSAAPPAAT ♡ NEULEMEKKO 
Tähän sopii myös oversize-neule, näyttää ihan yhtä hyvältä! Senkin alle voi heittää kylmemmällä säällä sukkahousut ja takiksi käy mikä vain. Mä olen käyttänyt tätä yhdistelmää niin nahkatakin kuin siistin pidemmän takinkin kanssa. Tämä yhdistelmä on yksi mun lemppareista, koska se on vaan niin rento ja ehkä helpoin asu ikinä!
Yksinkertaista neulemekkoa kannattaa asustaa koruilla tai esimerkiksi värikkäällä laukulla. Varsinkin tämä mun asu olisi ilman tuota korua tosi tylsä, kun kyseessä on musta neulemekko.
Neulemekkojen suhteen voit leikitellä tosi paljon, koska tarjolla on niin monta eri väristä ja tyylistä neulemekkoa ja oversize-neuletta. Palmikkokuvioinen oversize-neule näyttää ihanan talviselta ja pastellinen vaaleanpunainen neulemekko on suloinen väripilkku.
 KOKEILE:  Ylipolvensaappaat ylisuuren flanellipaidan kanssa! Mulla on flanellimekko ja näiden saappaiden ja sen yhdistelmä on aivan ihana.

 YLIPOLVENSAAPPAAT ♡ FARKUT 
Tämä on näistä monille varmasti helpoin vaihtoehto toteuttaa ja tämä on ehkä vähän itsestäänselvyys (kuten varmaan monille nämä kaikki muutkin :D). Ylipolvensaappaat mätsäävät tosi nätisti pillifarkkujen kanssa ja yläosaksi mahdollisuudet ovat rajattomat.
Jos haluat vähän skarpimpaa lookkia, suosittelen yhdistämään tavalliset siniset farkut ja ylipolvensaappaat kauluspaitaan. Takiksi tuolloin sopii kivasti trenssi tai jokin muu siisti paksumpi takki.
Rennomman version saa valitsemalla yläosaksi neuleen tai t-paidan ja neuletakin. Farkut ja ylipolvensaappaat -yhdistelmä näyttää tosi kivalta esimerkiksi pitsireunaisen topin ja rennon neuletakin kanssa.
 KOKEILE:  Alaosaksi siniset farkut sekä ylipolvensaappaat ja yläosaksi neule, jonka alle on puettu kauluspaita. Kauluspaidan kaulus ja helma saa näkyä neuleen alta. Päähän voi vielä lisätä hatun tuomaan lisää mielenkiintoa.

 YLIPOLVENSAAPPAAT ♡ KESÄISET MEKOT 

Ylipolvensaappaita ei juurikaan käytetä kesällä, koska ne lämmittää silloin liikaakin, mutta kesäisille mekoille saa syksyä kohti lisää käyttöaikaa ylipolvensaappaiden avulla. Alle vaan taas lämpimät sukkahousut ja päälle joku kiva takki. Rennot mekot näyttävät ihanilta myös pitkien neuletakkien ja esimerkiksi kaulahuivin kanssa.
Jos mekko on liian kesäinen, saa siitä asusteilla sopivamman kuluvaan vuodenaikaan. Esimerkiksi musta tuo mun asu oli kivan syksyinen nahkatakin, hatun ja ylipolvensaappaiden kombon ansiosta.
Kerrospukeutuminen on tässä se juttu, mistä tahansa vaatteesta saa sopivan viileämpiin Suomenkin keleihin kun vaan muistaa kerrospukeutua!
 KOKEILE:  Testaa mekkoa neuleen kanssa niin, että vain mekon helma jää vyötäröltä alaspäin näkyviin. Lisää päähän esimerkiksi suloinen pipo.

 YLIPOLVENSAAPPAAT ♡ NAHKAHOUSUT 
Tässä yhdistelmässä mua viehättää ensimmäisen kuvankin kohdalla mainitsemani materiaalien kontrasti. Itse en yhdistäisi kahta samaa nahkaa (sanotaanko se noin?), mutta mokkanahkaiset saappaat näyttävät musta kivalta nahkahousujen kanssa. 
Yläosaksi sopii taas lähes mikä vain, mutta erityisen hyvältä mun mielestä näyttää pehmoiset neuleet, jotka pehmentävät nahan kovuutta entisestään. Myös rennot kauluspaidat, flanellipaidat ja erilaiset t-paidat neuletakkien kanssa sopivat tähän yläosaksi loistavasti.
 KOKEILE:  Yhdistä nahkahousut ja ylipolvensaappaat burgundyn väriseen muhkeaan neuleeseen.

×××
Mitäs tykkäsitte? Heittäkää ihmeessä kommentteihin parannusehdotuksia ja myös ideoita seuraaviin osiin! Ylipolvensaappaat on tosi monipuolinen vaatekappale, joten siksi tästä tuli aika rönsyilevä ja pitkä postaus, mutta ehkä sitten ensi kerralla joku spesifimpi juttu 🙂

Lue myös

Portsmouth
1 934 kilometriä välissä

Kommentoi