Miten yhdistää: Valkoinen neule

Ehkä jotkut nyt siellä ruudun takana nostavat kulmiaan ja miettivät, mihin tarvitaan asuvinkkejä tavallista valkoista neuletta koskien. Ja pakko kyllä myöntää, itsekin pohdin pitkään voiko tällaista tehdä ja että onko tästä hyötyä yhtään kenellekään. Päädyin kuitenkin toteuttamaan tämän, koska ainakin itseni kohdalla ne kaikista perinteisimmät ja tavallisimmat vaatekappaleet ovat juuri niitä, joiden yhdistäminen kekseliäämmin on vaikeampaa. Usein ne ovat just niitä, mitkä mä yhdistän tosi tylsästi, joten ehkä varsinkin niiden kanssa pitäisi pyrkiä sinne mukavuusalueen ulkopuolelle. Ja siksi myös valitsin tähän muita asuja, kuin niitä mulle tosi tyypillisiä ja tavallisia valkoinen neule plus farkut -asuja.
Edellinen Miten yhdistää -sarjan osa koski ylipolvensaappaita ja löydät sen täältä. Nämä molemmat myös liittyvät tosi vahvasti tähän kirjoittamaani Kun oma tyyli ahdistaa -postaukseen ja on iso osa sitä mun oman tyylin löytämistä. 
Mutta, sitten asiaan.  Eli miten yhdistää valkoinen neule… 

 RENNOSTI 
Tässä mulla on päällä ihan älyttömän rento asu päiväreissulta Nottinghamiin. Valkoisen neuleen kaveriksi heitin vaaleanpunaiset housut, tennarit ja nahkatakin. Tuona päivänä oli muuten tosi kylmä, joten mulla onkin noiden housujen alla paksut legginsit lämmittämässä, samoin kuin toinen pitkähihainen neuleen alla 😀

Valkoinen neule on neutraalin värinen yläosa, joten sitä kannattaa ehdottomasti kokeilla eri väristen housujen kanssa. Esimerkiksi tummempi harmaa ja viininpunainen sopivat tosi kivasti!

 KOKEILE:  Yhdistä valkoinen neule suosittuihin paperipussihousuihin! Neuleen helman voi laittaa housujen alle, jotta housujen rusetti jää söpösti neuleen päälle.

 TYTTÖMÄISESTI 
Tämä on yksi viime aikojen asuista, johon oon itse ollut poikkeuksellisen tyytyväinen! Tarkkasilmäisimmät saattavat muuten huomata tämän asun kohdalla inspiroitumista tästä postauksesta haha. Päällä mulla on siis valkoisen neuleen lisäksi mokkanahkainen hame ja ylipolvensaappaat.

Jos on lämpimämpää (eli ehkä sitten keväällä taas), voi ylipolvensaappaat vaihtaa esimerkiksi nilkkureihin ja miksei tennareihinkin. Hameita on taas niin montaa erilaista, ja esimerkiksi itseltäni löytyy sekä farkkuhame että tummanpunainen hame vaihdettaviksi tähän asuun.

 KOKEILE:  Midimittainen hame! En itse ehtinyt testata tätä, mutta varmasti keväällä kokeilen yhdistää valkoisen neuleen mun vaaleanpunaiseen midihameeseen.

 SIISTISTI 

Neuleen ja kauluspaidan yhdistelmä on niin ihana, ja varsinkin valkoisen neuleen kanssa se on tosi helppo toteuttaa kun alle sopii mikä vain kauluspaita! Kauluspaita jotenkin terävöittää tavallista valkoista neuletta heti ja vaikutelmasta tulee noinkin pienellä jutulla siistimpi ja asiallisempi.

Itselläni on usein ongelmana tässä yhdistelmässä se, että yläosasta tulee tosi paksu vaikutelma ja tämä on myös ihan pirun lämmin yhdistelmä. Bongasinkin yksi päivä sellaisia irtokauluksia jotka on oikein tarkoitettu laitettavaksi neuleen alle ja harkitsen nyt kovasti sellaisen hankkimista hahah 😀

Mulla itselläni oli tässä yhdistelmässä alaosana siis vain tavalliset farkut ja ylipolvensaappaat, mutta niitäkin on helppo vaihdella. Kengiksi sopii oikeastaan mitkä vain; rennompaa fiilistä hakiessa tennarit, virallisempaa lookkia varten korkonilkkurit ja sateisella päivällä kumisaappaat (testattu!). Farkkujen väriä muuttamalla saa myös heti erinäköisen asun aikaiseksi ja nahkahousutkin näyttäisivät tässä tosi kivoilta.

 KOKEILE:  Lisää asuun särmää tai juhlavuutta pukemalla tavallisen kauluspaidan tilalle sifonkinen kauluspaita! Itseltä löytyy kaapista esimerkiksi kaksi erilaista sifonkista kauluspaitaa, joiden kaulukset on täytetty paljeteilla ja nehän olisivatkin täydellinen match valkoisen neuleen kanssa.

 KLASSISESTI 
Tämä asu on varmasti eniten mun oman mukavuusalueen ulkopuolella noiden leveämpien lahkeiden vuoksi. Tykästyin noihin silti kovasti, ja päätin kokeilla niitä yhdistämällä ne turvallisiin elementteihin, kuten juurikin valkoisen neuleeseen ja valkoisiin tennareihin (jotka kyllä valitsin osittain siksi, kun tuona päivänä oli tiedossa paljon kävelyä ja ei mulla oikein ole muita valkoisia kenkiä).

Vastapainoksi väljälle asulle ja rennoille kengille lisäsin kaulaan siistin ja suloisen huivin, joka toi siihen mun mielestä tosi kivasti naisellisuutta.

 KOKEILE:  Tämä mun neule on tähän ideaan liian väljä malli, mutta tiukempaa ja ohuempaa mallia haluaisin testata mustien culottes-housujen kanssa. Asusteiksi valitsisin korolliset nilkkurit, statement-korun ja jonkun värillisen pikkulaukun. 

×××

Näiden lisäksi perus valkoinen neulehan sopii ihan täydellisesti esimerkiksi nahkahousujen kanssa, ja se yhdistelmä onkin tosi tuttu näky mun päällä. Se on niin monikäyttöinen vaatekappale, että mun mielestä jokaisen tulisi omistaa yksi valkoinen neule. Alaosaksi sopii oikeastaan mikä tahansa ihan tavallisista mustista farkuista lähtien ja myös näitä vähän erilaisempia alaosia on helppo yhdistää simppeliin yläosaan.

Omistatko sä valkoisen neuleen ja miten sä yhdistät sen?


×××
Taste of Finlandin alekoodi  ElliL  on voimassa enää tänään ja huomenna! 🙂 Tähän liittyvän postauksen näet täältä.

Lue myös

Sherwoodin metsä
Yksi maailman kauneimmista paikoista - The Needles

Kommentoi