Mitä rakastan Suomessa?

kuvat © Kati Saari


Paljon onnea 101-vuotias Suomi! ♡ Tässä Linnan juhlia katsoessani ja glögiä juodessani halusin tulla jakamaan teille lisää näitä upeita Kati Saaren ottamia kuvia. Samalla inspiroiduin listaamaan, mitä rakastan Suomessa. Itsenäisyyspäivä ei ole ollut mulle koskaan mikään kovin juhlallinen päivä, mutta viime vuoden itsenäisyyspäivä oli ehdottomasti rankin. Se oli yksi niitä päiviä, kun koti-ikäväryöppy iski ja sen jälkeen olenkin ollut suomalaisuudesta ylpeämpi kuin koskaan.

 

Mutta siis asiaan, mitä rakastan Suomessa?

 

× Talvi

Tunnetusti mä olen täysin talvi-ihminen, joten talvi on ehdottomasti yksi niistä asioista, joita rakastan. Rakastan pakkasta, varsinkin suurempia kuin -20 lukemia, lunta ja lumisia maisemia.

 

× Teknologia

Me todellakin ollaan edelläkävijöitä teknologiassa. Moni meille teknologisesti itsestäänselvyys ei todellakaan ole sitä muualla.

 

× Tasa-arvo

Myönnetään, että tässä on vielä meilläkin tekemistä, mutta ollaan me silti tämänkin suhteen maailman kärkeä.

 

× Luonto

Mä rakastan liikkua Suomen luonnossa. Suomen metsät ja järvet jos mitkä rauhoittavat mieltä ja lataavat akkuja.

 

× Hyvinvointivaltio

Arvaan jo, kuinka tästä voi tulla erimielisyyksiä. Mutta, oikeasti meidän terveydenhuoltojärjestelmä on yksi maailman parhaista, vaikka se joskus tökkii ja ärsyttää. Samoin me saadaan ihan valtavan kattavat tuet, vaikka niistäkin vingutaan usein. Näitä tosin täytyy vähän verrata muuhun maailmaan, jotta näitä osaa arvostaa.

 

× Suklaa

Mielipiteitä on monia, mutta suomalainen suklaa on parasta.

 

× Modernius

Meillä on mun mielestä todella edistyksellinen ja moderni maa. Se näkyy mm. meidän rakennustekniikassa, jonka kohdalla itse vertaan tosi paljon Englantiin 😀 Meillä talot rakennetaan laadukkaasti ja eristetään, haha.

 

× Tietoisuus

Me ollaan tosi tietoisia maapallon tilasta. Se on mun mielestä upeaa ja myös se, että moni meistä yrittää edes pienillä askelilla parempaan. Tähän samaan haluan sanoa ekologisuuden, jonka suhteen me ollaan maailman kärjessä.

 

× Kulttuuri

Meillä on mun mielestä hauska ja mielenkiintoinen kulttuuri. Ollaan omalla tavallamme tosi outoja, mutta samalla sympaattisia. Välillä itseänikin ärsyttää suomalaisten sisäänpäinkääntyneisyys, liika perinteikkyys ja pieni yksinkertaisuus, mutta onhan se nyt silti myös huvittavaa.

 

× Puhtaus

Meillä on puhdasta ruokaa, vettä, puhtaat asuinalueet ja kaupungit. Parasta ♡

 

× Ylpeys juurista

Varsinkin viime vuoden Suomi100-juhlien jälkeen musta tuntuu, että moni suomalainen on ylpeämpi juuristaan. Niin olen minäkin ♡ Ja ei, en nyt tarkoita tällä vain meitä vaaleita, ”perinteisen” suomalaisen näköisiä vaan ihan kaikkia suomalaisia.

 

× Glögi

Tässä glögiä hörppiessäni pakko mainita tämä 😀 Ei muualta saa samanlaista glögiä.

 

× Vapaus

Meillä saa olla ja sanoa mitä haluaa. Toki erilaisuutta edelleen kummastellaan, mutta kuitenkin sallittua.

 

× Mahdollisuudet

Mä koen, että Suomessa ja suomalaisena mulla on mahdollisuudet mihin vain.

 

Nämä postauksen kuvat ovat muuten tosiaan Kati Saaren käsialaa. Nämä ovat edelleen yksiä mun lempparikuvia itsestäni ja muistelen lämmöllä noita meidän kuvauksia. Muita Katin Suomi100-kuvia näet täältä.

 

Mitä sä rakastat Suomessa?

 


×××
Vielä huominen päivä aikaa osallistua tähän arvontaan!

 
 
 
 
 
 


LUE MYÖS NÄMÄ

× Be bold: Sä tarvitset vain miljoona unelmaa ja kaikki on mahdollista
× Mitä ikävöin Suomesta?
× Suomalaisuudesta
 

Lue myös

Adventtikalenteri 2018: Voita lahjakortti Ihanaiset-verkkokauppaan!
Kuusi parasta lahjaideaa miehelle

Kommentoi