Miniloma Kööpenhaminassa – Mitä ehtii tehdä kahden päivän aikana?

idkopisMe vietettiin superkiva miniloma Kööpenhaminassa viime viikonloppuna! Kyseessä oli pidennetty viikonloppureissu, eli lähdettiin matkaan torstai-iltana ja saavuttiin sunnuntaina. Reissu ei saanut todellakaan kovin hyvää starttia; vielä 24 tuntia ennen lentoa jännitettiin perutaanko meidän lento. Ja peruttiinhan se, kun koneena oli totta kai uutisotsikoissa ollut Boeing 737 Max 800. Saatiin onneksi uudet lennot välilaskun kanssa vielä samalle lähtöpäivälle ja vaikka matkustusaika moninkertaistui tästä syystä, ei hymy onneksi hyytynyt.

Todellinen minireissu, mutta niin paljon nähtävää ja tehtävää

Tästä säätämisestä johtuen olimme tosiaan perillä Kööpenhaminassa monta tuntia alkuperäistä suunnitelmaa myöhemmin ja siksi aikaa paikanpäällä oli vähemmän. Hieman pohdin, riittääkö kaksi kokonaista päivää Kööpenhaminan kiertelyyn, mutta onneksi riitti! Kööpenhamina oli todellakin pieni, paljon pienempi kuin mitä olin kuvitellut. Välimatkat olivat lyhyitä ja siksi kävellenkin ehti loistavasti kiertämään tärkeimmät kohteet kahdessa päivässä. Toki tekemistä olisi riittänyt parille lisäpäivällekin varmasti, mutta toiseen kertaan sitten.
Lyhyestä ajasta huolimatta ehdimme nähdä ja kokea tosi paljon. Kierreltiin pieniä värikkäitä katuja, poikettiin parissa ihanassa kivijalkaliikkeessä, nähtiin Tanskan nuorten ympäristölakko, kierrettiin Illum ja käytiin Illumin Rooftopissa. Otettiin superpaljon kuvia, ihailtiin Palads-elokuvateatteria, käytiin Nyhavnissa, maistettiin Munchiesin kuplavohvelia, ihailtiin Strøgetia ja kierrettiin Torvehallerne. Käytiin kahvilla supersuositussa The Union Kitchenissä, pyörittiin Christianiassa, etsittiin ruokapaikkaa Kødbyenissä kaatosateessa ja jonotettiin 45 minuuttia pöytää Mothersissa. Vikana iltana pyörähdettiin myös Nohossa.


Eikö ehdittykin tehdä älyttömän paljon kaikkea lyhyessä ajassa? Silti aika rajoitti hieman ja jätettiinkin pois joitakin nähtävyyksiä, jotka eivät kiinnostaneet kumpaakaan niin paljoa. Tällaisia oli muun muassa Pieni Merenneito -patsas ja kaikki linnat. Me oltaisiin myös haluttu käydä Tivolissa, mutta valitettavasti se ei ollut vielä auki ja jouduttiin ihailemaan pelkkää porttia. Meidän reissun aikana myös satoi harmillisen paljon, mikä rajoitti jonkun verran.


Edes sade ei haitannut

Huonosta kelistä huolimatta oli niiiiin kivaa! Tuli kyllä niin tarpeeseen tällainen pieni irtiotto ja oli kiva käydä Kööpenhaminassa. Mä olen nimittäin käynyt aiemmin Tanskassa kyllä, mutta en koskaan Köpiksessä. Seura oli mitä parhain, ja oli ihanaa höpötellä tyttöjen juttuja viinin äärellä sekä ihastella yhdessä ääneen kaikkia söpöjä värikkäitä taloja ja ovia. Tällainen pieni aivot narikkaan -viikonloppu oli just sitä, mitä tarvitsin tähän väliin. Melkeinpä mitään ruokaa lukuunottamatta ei tullut ostettuakaan, kun keskityttiin vaan nauttimaan kaupungista. Kööpenhaminassa haluan ehdottomasti vierailla toistekin, mutta ehkä kesällä jolloin toivottavasti olisi varmemmin aurinkoinen ilma ♡


Miniloma Kööpenhaminassa – Oletko sä käynyt Tanskassa?
×××

Instagramista löytyy myös matskua meidän reissusta, omasta kohokohdastaan!


Lue myös

Kun asusi koostuu sotaunivormun elementeistä - Rento lauantaiasu
6x tarinat Instagram-kuvien takaa

Kommentoi