Mikä Suomessa on paremmin?

En ymmärrä miten unohdin pari juttua tästä Mikä Englannissa on paremmin? -postauksesta! Ja toinen niistä on jopa tärkein (hehe, oikeasti :D) kaikista, eli se että tyynyjen standardikoko on paljon isompi ♡ Suomessa tyynyt ovat normaalisti 60 cm leveitä, mutta täällä ne ovat 80 cm ja se jos mikä on luksusta. Oon suunnitellut ottavani tyynyni täältä mukaan Suomeen, koska en vaan voi luopua siitä! Lisäksi haluaisin mainita sen, että reseptittömiä lääkkeitä saa ihan marketeista, mikä oikeasti helpottaa tosi paljon.
Okei okei, nyt sitten annetaan Suomelle vuoro ja käännetään tilanne ihan päälaelleen! Vuorossa siis juttuja, jotka on paremmin Suomessa kuin Englannissa.

× Heti ensimmäisenä matkapuhelinverkot, koska en vaan ymmärrä miten ne on niin surkeat yhdellä Euroopan vaikuttavimmista maista. Parhaitenhan sen huomaa siitä, että nämä eivät myy täällä rajattoman datan puhelinliittymiä ollenkaan, kun taas meille suomalaisille se on itsestäänselvyys. Ainakin musta tuntuu että lähes kaikilla suomalaisilla on rajaton netti puhelimessa, mutta täällä se rajaton on tyyliin 10 gigaa nettiä 4G:llä, jonka jälkeen rajattomasti hitaammalla yhteydellä ja usein siinäkin on sitten vielä päiväkohtainen raja.
× Suomessa yleisesti ottaen kaikki on maailman (tai oikeastaan Euroopan) laajuista standardia, kun taas englantilaiset ”haluaa tehdä” kaiken omalla tavallaan. Näistä hyviä esimerkkejä on erilaiset pistokkeet, raha, ajosuunta, vaatteiden ja kenkien kokomerkinnät, mittayksiköt… Ja usein näissä englantilaisten versioissa ei edes ole mitään logiikkaa vaan ne ovat jäännöksiä tosi kaukaisilta ajoilta 😀

× Suomessa ei pääsääntöisesti asuta kadulla, ainakaan samalla tavalla näkyvästi kuin täällä. Ne kodittomat on varsinkin pimeällä tosi pelottavia. Täälläkin on ilmeisesti jokin vastaava tukijärjestelmä minkä avulla Suomessa ihmisillä on edes se katto pään päällä, mutta täällä jotkut ihmiset vain valitsevat esimerkiksi huumeiden ostamisen niillä rahoilla ennemmin kuin maksaisivat kodista.
× Vesi on paljon parempaa. Ja vaikkei terveydellistä hyötyä olekaan todistettu, kyllä se maku ja kloorin haju tekee englantilaiseen veteen silti vähän epäilevän fiiliksen. Myös pari viikkoa sitten puhuttiin yhden kaverin kanssa, kuinka hänellä on alkanut tippua hiuksia ihan tukoittain tänne muuttamisen jälkeen, joten ei se kova vesi nyt ihan täysin sama voi olla.
× Vesihanat. Tämä näiden hanasysteemi on ihan typerä, kun pitää erikseen kahdesta hanasta säätää se kylmä ja lämmin vesi.

× Talojen paremmat eristykset. Aina huhutaan että Englannissa talot on tosi kylmiä eristyksen puutteen vuoksi, ja oi kyllä, voin allekirjoittaa tämän täysin nyt kun tänne iski se kylmyys. Myöskin äänieristys erityisesti kerrostaloissa on Suomessa niin paljon parempi.
× Palohälyttimet!! En ymmärrä mikä näissä on vikana, mutta palohälyttimet soi vähän väliä milloin missäkin ja aina turhaan. Välillä tässä meidän talossa ne pärähtää päälle pariksi sekunniksi ja muutaman minuutin hiljaisuuden jälkeen sama toistuu. Maailman ärsyttävintä ja meinaan joka kerta saada pienen sydänkohtauksen.
× Kun jotain tavallisesta poikkeavaa tapahtuu, Suomessa osataan reagoida siihen (yleensä) maltillisesti. Esimerkiksi täällä meillä meni pari päivää sitten sähköt koko talosta ja suomalaiselle se on ihan normaalia että sähköt on poissa muutaman kymmenen minuuttia ja elämä jatkuu. Mutta täällä siitä saatiin ihan valtava show pystyyn ja mun teki mieli hakata päätä seinään 😀 Niitä sähköjä ei muuten myöskään saatu millään takaisin, vaan ne räpsyivät pois ja päälle muutaman minuutin välein melkein kolmen tunnin ajan.

× Tiet tehdään paremmin. Okei, onhan se joskus ärsyttävää että yhtä tienpätkää asfaltoidaan tai katulaattoja asetellaan ikuisuus mutta kun vertaa Englantiin, se onkin ihan hyvä juttu. Täällä tiet ovat paljon huonommassa kunnossa.
× Koulussakäymisen rahoitus. Oon suunnitellut kirjoittavani tästä ihan erillistäkin postausta, mutta voin jo pohjustaa sen verran, että mun mielipide on muuttunut tosi rajusti eikä siitä varmastikaan moni suomalainen (opiskelija) pidä 😀
× Näin joulun lähestyessä on pakko vielä mainita glögi ja piparit. Ne molemmat on Suomessa niiiiin paljon parempia! Täältä saa kyllä mulled winea mutta se on paljon vahvempaa kuin suomalainen glögi. Ikeasta kuulemma saa glögiä ja sinne olisi tarkoitus suunnata lähiaikoina!

Mulla on myös ikävä tosi montaa juttua Suomesta ja niihin voidaankin keskittyä sitten taas omassa postauksessaan, koska ne ovat ihan eri juttuja kuin nämä mitkä ovat paremmin. Oliko tässä jotain yllätyksiä teille?

×××
Muista seurata mua myös Instagramissa @ellileppiniemi 🙂

Lue myös

Testissä naamiot: Minnie, Peel off, Gold ja Bubble
Onko kuva-albumit jo ihan last season?

Kommentoi