Matkamessut 2019 – Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma


Viikonloppuna Helsingin Messukeskuksessa järjestettiin Matkamessut 2019. Kyseessä on Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma ja mukana oli lähes 1000 matkanjärjestäjää. Messut olivat avoinna perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina.

 

Mulla oli tosiaan pääsy messuille joka päivä, ja oltiin suunniteltu messupäiväksi lauantaita. Suunnitelmat eivät kuitenkaan menneet ollenkaan niin kuin piti ja ehdittiin paikalle vasta lauantaina iltapäivästä. Loppujen lopuksi se oli kuitenkin vain hyvä asia, sillä loppupäivästä messujen kävijämäärä oli jo hiljentynyt.

 

Me ehdittiin kiertää siinä muutamassa tunnissa hyvin lähes koko messualue. Tykkäsin siitä, että tuolla oli väljempi kulkea, kuin esimerkiksi I Love Me -messuilla. Messupisteet kuitenkin olivat paljon mitäänsanomattomammat, eivätkä kutsuneet luokseen. Siksi ehkä alue tulikin kierrettyä nopeammin.

 

Toki osalla näytteilleasettajista oli tosi upeat pisteet! Näistä mainittakoon We Love Cruises, Finnair, Visit Turku ja Flowpark, Uhtua Sky sekä Pyhä-Luosto. Messupisteillä on aina parasta se, jos jotain pääsee tekemään ja kokeilemaan. Finnairin pisteellä oli kivat kuvausseinät ja mukaan sai vielä kaiken lisäksi polaroid-kuvan!

 

Tykkäsin tosi paljon siitä kansainvälisestä fiiliksestä, mikä messuilla vallitsi. Monetkaan eivät puhuneet Suomea ja pidin siitä, kuinka kulttuureja oltiin tuotu esiin kansallispuvuin ja musiikein. Erityismaininnan multa saa vielä se pieni ruokaosasto, josta sai ostaa erilaisia herkkuja ympäri maailman. Tuo osasto olisi saanut olla isompi, vaikkei mekään siinä paikan päällä syöty. Eri maiden ruokakulttuureja on vaan niin kiva nähdä.

 

No lähtikö messuilta matkainspiraatiota mukaan? Pakko myöntää että vähemmän kuin odotin. Ulkomaan matkoille inspiraatiota ei oikeastaan tullut ollenkaan, sillä seuraavat haavekohteet olivat melko huonosti edustettuina. Ja ne haaveet ovat aika vakiintuneet, joten extemporeideat eivät niitä syrjäytä. Kotimaan matkailuun sen sijaan koin saaneeni inspiraatiota! Kotimaan pisteet oli mun mielestä kutsuvampia ja niistä lähti eniten esitteitä mukaan.

 

Kokonaisuudessaan Matkamessut 2019 oli ihan ookoo. Odotin messuilta ehkä enemmän. Messuista olisi varmasti myös saanut enemmän irti jos olisi hyödyntänyt messutarjoukset, mutta itsellä ei siihen nyt ole mahdollisuutta töiden vuoksi. Ehkä ensi vuonna sitten?

 

Matkamessut 2019 – Mitä mieltä sä olet?

 


×××
Instagramin @ellileppiniemi puolella on muuten käynnissä ihana arvonta koskien erästä suosittua kirjaa!

 
 
 
 
 
 


LUE MYÖS NÄMÄ

× Winter Wonderland Lontoossa + voita liput Matkamessuille
× Iisakinkirkko ja upeat näkymät Pietarin kattojen yllä
× 10 kuvaa Pietarista: Kurkkaus ensimmäiseen Venäjän reissuun
 

Lue myös

Kun työelämä vie mennessään kesken opintojen
Villahame ja ylipolvensaappaat: Vaaleanpunaisen ja harmaan yhdistelmä

Kommentoi